Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Καρδιά της Κρήτης στο ποτήρι σας … φέτος το Πάσχα!

Το Κτήμα Μιχαλάκη βρίσκεται στην καρδιά της Κρήτης, στο Παρθένι Ηρακλείου με τον μεγαλύτερο ενιαίο αμπελώνα της Κρήτης και σας προτείνει τα κρασιά των εορταστικών ημερών.

H πρόταση του Κτήματος είναι να συνοδεύσει άψογα κάθε συνταγή, παραδοσιακή ή δημιουργική τις όμορφες ημέρες του Πάσχα.

Απολαύστε τα κρασιά του Κτήματος Μιχαλάκη μαζί με τους αγαπημένους σας ή χαρίστε τα ως ξεχωριστό δώρο που θα ταιριάξουν απόλυτα στο εορταστικό τραπέζι της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα.

Το Κτήμα τιμά την Κρητική Γη και αναδεικνύει τις κρητικές ποικιλίες κρασιών που καλλιεργεί και οινοποιεί με σεβασμό και μεράκι.

Κοτσιφάλι – Κτήμα Μιχαλάκη (Ερυθρός Ξηρός Οίνος)

Το Κοτσιφάλι είναι η ερυθρή ποικιλία ορόσημο του ονομαστού αμπελώνα στην Κρήτη, μπορεί να θεωρηθεί η πραγματική οινική ψυχή της Κρήτης. Βαθύ πορφυρό με καστανές ανταύγειες. Αρώματα από αποξηραμένο σύκο και δαμάσκηνο, φύλλα ντομάτας και καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Μέτριας ταννικότητας λιπαρό στόμα με γεύσεις ψημένων φρούτων, βανίλια, κακάο και καφέ. Το κρασί αυτό συνοδεύει πλούσια πιάτα κρέατος και κίτρινα τυριά.

Μανδηλάρι – Κτήμα Μιχαλάκη (Ερυθρός Ξηρός Οίνος)

Ένα κρασί με ισχυρή ταυτότητα και χαρακτήρα. Βαθύ ερυθρό χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, παρουσία δέρματος και καπνού. Ένα γεμάτο, ταννικό κρασί στο στόμα, με πολυπλοκότητα στη γεύση και μακρά επίγευση. Το κρασί αυτό συνοδεύει άψογα την παραδοσιακή κουζίνα του Πάσχα.


Μανδηλάρι Ροζέ – Κτήμα Μιχαλάκη (Ροζέ Ξηρός Οίνος)

Ένα κρασί με λαμπερό ροζέ χρώμα. Αρώματα βύσσινου, σμέουρου και αγριοκέρασο. Μεταξένια υφή, με φρέσκο τον χαρακτήρα των φρούτων και εντυπωσιακή επίγευση. Συνδυάστε το με ήπια σε γεύση κρεατικά, ριζότο και πάστα, ορεκτικά και ασιατική κουζίνα.

Μοσχάτο Σπίνας – Κτήμα Μιχαλάκη (Λευκός Ξηρός Οίνος)

Ένα κρασί με λεπτό χαρακτήρα, που μας οδηγεί σε γοητευτικά ξηρά χαρμάνια. Ωχρό λεμονί χρώμα. Πολυσύνθετος χαρακτήρας με έντονα μοσχάτα αρώματα, τριαντάφυλλο, άνθεων γιασεμιού και λουλούδια. Φινετσάτα αρώματα που ακολουθούν στο στόμα με νύξεις ροζ γκρέιπφρουτ και βιολέτα. Ισορροπημένη οξύτητα και μεγάλης διάρκειας επίγευση. Αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για ελαφριά κρέατα με σάλτσες, πιάτα κρύας κουζίνας, ριζότο λαχανικών, θαλασσινά, σαλάτες και πιάτα της Σαρακοστής.

Βιδιανό – Κτήμα Μιχαλάκη (Λευκός Ξηρός Οίνος)

Αποτελεί έναν «κρυμμένο θησαυρό» για κάθε οινόφιλο. Λευκοκίτρινο χρώμα με ανοιχτές πράσινες ανταύγειες. Αρώματα αποξηραμένου λωτού, έντονο ροδάκινο, βερίκοκο, πράσινο μήλο και κυδώνι. Πληθωρικό στο στόμα με αρώματα φρέσκων και αποξηραμένων φρούτων, με γεύσεις lime και ξύσμα λεμονιού. Επιμήκη επίγευση με bitter χαρακτήρα μανταρινιού. Το κρασί αυτό συνοδεύει άψογα λευκά κρέατα, θαλασσινά και ώριμα τυριά.


Πλυτό – Κτήμα Μιχαλάκη (Λευκός Ξηρός Οίνος)

Διαθέτει δροσιστική οξύτητα και λεμονάτη παρουσία. Λευκοκίτρινο χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες. Ευχάριστα πολύπλοκα αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, αχλάδι και κόκκινο μήλο. Βοτανικά αρώματα από λιβάνι και τίλιο. Εκπληκτική φρεσκάδα στο στόμα με αρώματα κολοκύθας, φλούδας από γλυκό πορτοκάλι και απαλή επίγευση. Το κρασί αυτό συνοδεύει άψογα λευκά κρέατα, θαλασσινά με αρωματικές σαλάτες, πίτες και τα γεύματα της Σαρακοστής.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια αγορά κρασιού έχει δει μια σημαντική αύξηση της δημοτικότητας των ροζέ κρασιών από την Προβηγκία της Γαλλίας. Δύο ονόματα...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Για 70 χρόνια, οι αμπελώνες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία έχουν βιώσει μεγαλύτερες αυξήσεις θερμοκρασίας από άλλους αμπελώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...