Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Καρδιά της Κρήτης στο ποτήρι σας … φέτος το Πάσχα!

Το Κτήμα Μιχαλάκη βρίσκεται στην καρδιά της Κρήτης, στο Παρθένι Ηρακλείου με τον μεγαλύτερο ενιαίο αμπελώνα της Κρήτης και σας προτείνει τα κρασιά των εορταστικών ημερών.

H πρόταση του Κτήματος είναι να συνοδεύσει άψογα κάθε συνταγή, παραδοσιακή ή δημιουργική τις όμορφες ημέρες του Πάσχα.

Απολαύστε τα κρασιά του Κτήματος Μιχαλάκη μαζί με τους αγαπημένους σας ή χαρίστε τα ως ξεχωριστό δώρο που θα ταιριάξουν απόλυτα στο εορταστικό τραπέζι της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα.

Το Κτήμα τιμά την Κρητική Γη και αναδεικνύει τις κρητικές ποικιλίες κρασιών που καλλιεργεί και οινοποιεί με σεβασμό και μεράκι.

Κοτσιφάλι – Κτήμα Μιχαλάκη (Ερυθρός Ξηρός Οίνος)

Το Κοτσιφάλι είναι η ερυθρή ποικιλία ορόσημο του ονομαστού αμπελώνα στην Κρήτη, μπορεί να θεωρηθεί η πραγματική οινική ψυχή της Κρήτης. Βαθύ πορφυρό με καστανές ανταύγειες. Αρώματα από αποξηραμένο σύκο και δαμάσκηνο, φύλλα ντομάτας και καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Μέτριας ταννικότητας λιπαρό στόμα με γεύσεις ψημένων φρούτων, βανίλια, κακάο και καφέ. Το κρασί αυτό συνοδεύει πλούσια πιάτα κρέατος και κίτρινα τυριά.

Μανδηλάρι – Κτήμα Μιχαλάκη (Ερυθρός Ξηρός Οίνος)

Ένα κρασί με ισχυρή ταυτότητα και χαρακτήρα. Βαθύ ερυθρό χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, παρουσία δέρματος και καπνού. Ένα γεμάτο, ταννικό κρασί στο στόμα, με πολυπλοκότητα στη γεύση και μακρά επίγευση. Το κρασί αυτό συνοδεύει άψογα την παραδοσιακή κουζίνα του Πάσχα.


Μανδηλάρι Ροζέ – Κτήμα Μιχαλάκη (Ροζέ Ξηρός Οίνος)

Ένα κρασί με λαμπερό ροζέ χρώμα. Αρώματα βύσσινου, σμέουρου και αγριοκέρασο. Μεταξένια υφή, με φρέσκο τον χαρακτήρα των φρούτων και εντυπωσιακή επίγευση. Συνδυάστε το με ήπια σε γεύση κρεατικά, ριζότο και πάστα, ορεκτικά και ασιατική κουζίνα.

Μοσχάτο Σπίνας – Κτήμα Μιχαλάκη (Λευκός Ξηρός Οίνος)

Ένα κρασί με λεπτό χαρακτήρα, που μας οδηγεί σε γοητευτικά ξηρά χαρμάνια. Ωχρό λεμονί χρώμα. Πολυσύνθετος χαρακτήρας με έντονα μοσχάτα αρώματα, τριαντάφυλλο, άνθεων γιασεμιού και λουλούδια. Φινετσάτα αρώματα που ακολουθούν στο στόμα με νύξεις ροζ γκρέιπφρουτ και βιολέτα. Ισορροπημένη οξύτητα και μεγάλης διάρκειας επίγευση. Αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για ελαφριά κρέατα με σάλτσες, πιάτα κρύας κουζίνας, ριζότο λαχανικών, θαλασσινά, σαλάτες και πιάτα της Σαρακοστής.

Βιδιανό – Κτήμα Μιχαλάκη (Λευκός Ξηρός Οίνος)

Αποτελεί έναν «κρυμμένο θησαυρό» για κάθε οινόφιλο. Λευκοκίτρινο χρώμα με ανοιχτές πράσινες ανταύγειες. Αρώματα αποξηραμένου λωτού, έντονο ροδάκινο, βερίκοκο, πράσινο μήλο και κυδώνι. Πληθωρικό στο στόμα με αρώματα φρέσκων και αποξηραμένων φρούτων, με γεύσεις lime και ξύσμα λεμονιού. Επιμήκη επίγευση με bitter χαρακτήρα μανταρινιού. Το κρασί αυτό συνοδεύει άψογα λευκά κρέατα, θαλασσινά και ώριμα τυριά.


Πλυτό – Κτήμα Μιχαλάκη (Λευκός Ξηρός Οίνος)

Διαθέτει δροσιστική οξύτητα και λεμονάτη παρουσία. Λευκοκίτρινο χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες. Ευχάριστα πολύπλοκα αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, αχλάδι και κόκκινο μήλο. Βοτανικά αρώματα από λιβάνι και τίλιο. Εκπληκτική φρεσκάδα στο στόμα με αρώματα κολοκύθας, φλούδας από γλυκό πορτοκάλι και απαλή επίγευση. Το κρασί αυτό συνοδεύει άψογα λευκά κρέατα, θαλασσινά με αρωματικές σαλάτες, πίτες και τα γεύματα της Σαρακοστής.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...

REPORTS

Καθώς η ζήτηση για λευκά κρασιά συνεχίζει να αυξάνεται στην Ασία και οι τιμές για τα κόκκινα κρασιά της Βουργουνδίας εκτοξεύονται, τα κρασιά του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...