Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ντεμπούτο με διάκριση για το νέο Ξινόμαυρο του Κτήματος «Τέχνη Οίνου»

Ένα νέο κρασί από την εμβληματική ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας, το Ξινόμαυρο, παρουσίασε το Κτήμα Τέχνη Οίνου. Το νέο κρασί που εντάχθηκε στην «οικογένεια» «Ήδυσμα Δρυός» φέρει το όνομα Ήδυσμα Δρυός Xi και είναι της σοδειάς του 2016.

Το κρασί έκανε το ντεμπούτο του στον 21ο Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από 19 έως 21 Οκτωβρίου, αποσπώντας την υψηλότερη διάκριση, αυτή του Καλύτερου Οίνου του Διαγωνισμού. Παράλληλα, βραβεύθηκε ως ο Καλύτερος Ερυθρός Οίνος και επιπλέον του απονεμήθηκε η Ειδική Διάκριση για τον καλύτερο μονοποικιλιακό οίνο από την ποικιλία Ξινόμαυρο.

Το Κτήμα «Τέχνη Οίνου» ξεκίνησε πειραματικά την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου στην Δράμα πριν από μερικά χρόνια θέλοντας να μελετήσει την έκφραση της ποικιλίας στο terroir της περιοχής. Προϊόν του τολμηρού αυτού εγχειρήματος είναι ένα κρασί που συνδυάζει φινέτσα και λεπτότητα με δύναμη και όγκο, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά της παλαίωσης από την μία πλευρά και της φρεσκάδας από την άλλη.

Στη μύτη επικρατούν βαλσαμικά αρώματα, ποτ πουρί, κόκκινα μούρα, φρούτα του δάσους, κράνα, λιαστή ντομάτα, μαύρη ελιά και νότες τρούφας, ενώ στο στόμα επικρατεί ο γήινος γευστικός χαρακτήρας, μαζί με υψηλές οξύτητες, καλά δομημένες τανίνες, ώριμες αλλά έντονες, γεμάτο αλκοόλ και σώμα.

«Η βράβευση αυτή σημαίνει πολλά για εμάς. Πριν ακόμα κυκλοφορήσει το νέο μας κρασί, έλαβε την υψηλότερη διάκριση του φετινού διαγωνισμού μεταξύ 661 συμμετοχών, κάτι που εκτός από περήφανους μας κάνει να στοχεύουμε ακόμα πιο ψηλά για το μέλλον» δήλωσε ο Άκης Παπαδόπουλος, οινολόγος του Κτήματος «Τέχνη Οίνου».

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...