Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Churchill’s προσφέρει πρακτική εμπειρία συγκομιδής στο Douro

Για τρεις ημέρες αυτόν τον Σεπτέμβριο, το οινοποιείο Churchill’s προσφέρει στους τουρίστες την ευκαιρία να ασχοληθούν με το μάζεμα των σταφυλιών και να βυθιστούν μέχρι το γόνατο στην παράδοση να πατούν τα φρούτα κάτω από τα πόδια.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Το Quinta da Gricha, ο κορυφαίος αμπελώνας της εταιρείας, θα καλωσορίσει τους επισκέπτες για το ετήσιο «vindima» του στις 10, 11 και 25 Σεπτεμβρίου. Η μέρα ξεκινά με μια πρόκληση συλλογής σταφυλιών με την αμπελουργική ομάδα του Churchill’s, όπου θα μαζέψουν τα ίδια σταφύλια, που στην συνέχεια θα οδηγηθούν προς οινοποίηση.

Ευτυχώς, οι επισκέπτες δεν θα χρειαστεί να περιμένουν τα πολλά χρόνια που χρειάζονται κανονικά για να απολαύσουν τους καρπούς της συγκομιδής των σταφυλιών για το Port. Οι κόποι τους θα ακολουθήσουν μια γευσιγνωσία τεσσάρων κρασιών, συμπεριλαμβανομένων δύο vintage Ports από τον ίδιο αμπελώνα που μόλις μάζεψαν (αν και οι επισκέπτες δεν αναμένεται να τρυγήσουν τα 40 εκτάρια κάτω από το αμπέλι).

Ωστόσο, δεν μπορείτε να φτιάξετε κρασί χωρίς να συνθλίψετε ένα σωρό σταφύλια, και το Churchill’s είναι ένα από τα λίγα οινοποιεία παραγωγής Port, που εξακολουθούν να τα κάνουν όλα με τα πόδια. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πατήσουν τους καρπούς στις παραδοσιακές γρανιτένιες λαγκάρες, που χρονολογούνται από το 1852. Ενώ, στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα γεύμα τριών πιάτων στον πορτοκαλεώνα, με κρασιά Douro του Churchill και ένα vintage Port.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...