Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο Wine Bar με orange wines ανοίγει τις πόρτες του στη Μασσαλία

Livingston. Το όνομα του πρώτου wine bar με αποκλειστικά πορτοκαλί κρασιά, άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μασσαλία της Γαλλίας

Το επιχειρηματικό τρίο συμπεριλαμβάνει τον αγγλικής καταγωγής σεφ Harry Cummins, την αμερικανίδα επιχειρηματία Julia Mitton και την sommelier με καταγωγή το Κεμπέκ Laura Vidal. Στη πορεία προστέθηκε και τέταρτος συνέταιρος, ο σεφ Valentin Raffali από τη Μασσαλία, που θα βρίσκεται στην κουζίνα του μπαρ.


«Πάντα ήθελα να ανοίξω ένα μπαρ αφιερωμένο στα orange wines», επιβεβαιώνει η Laura Vidal, πρώτη γυναίκα που αναδείχτηκε sommelier της χρονιάς από το Gault & Millau το 2020, γνωστή στον κλάδo για την εξειδίκευσή της πάνω στα κρασιά εκχύλισης. Συνεχίζει δηλώνοντας ότι «δεν είναι απλά μια μόδα, τα orange wines είναι στη πραγματικότητα λευκά κρασιά που φτιάχνονται με τον τρόπο που τα κάναμε παλαιότερα. Πρόκειται για μια διαδικασία που επιτρέπει στο μούστο να μείνει πιο πολύ καιρό σε επαφή με την φλούδα του σταφυλιού, πλούσιας σε αντιοξειδωτικά και να περιορίσει έτσι όσο γίνεται την προσθήκη θειώδους».

Mε μια λίστα γαλλικών, ιταλικών, ισπανικών και κρασιών από τη Γεωργία ή ακόμα και τη Σλοβενία και τις τιμές να κινούνται ανάμεσα από 25 και 200 ευρώ, θα αποτελέσει το πρώτο μπαρ της Γαλλίας, ίσως και του κόσμου ολόκληρου, που θα περιέχει έναν κατάλογο με σχεδόν αποκλειστικά πορτοκαλί κρασιά.

 

Πηγή avis-vin.lefigaro.fr

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία κρασιού υφίσταται σημαντική μεταμόρφωση με την ταχεία ανάπτυξη του τμήματος των μη αλκοολούχων και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (NOLO) κρασιών, σύμφωνα...

REPORTS

Ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους αμπελοκαλλιεργητές της Τοσκάνης αυξήθηκε εκ νέου, φθάνοντας τα 30,48 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2024/2025.

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 12η συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ “Οινοξένεια”, ένας αγαπημένος και εδραιωμένος θεσμός για την περιοχή της Αιγιάλειας και της ευρύτερης περιοχής έως τα Καλάβρυτα,...

REPORTS

Η γαλλική παραγωγή κρασιού μειώθηκε το 2024 στο χαμηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1950, ενώ η κατανάλωση κρασιού στην κορυφαία οινοπαραγωγό χώρα έφτασε...

REPORTS

Η Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα των 140 στρεµµάτων του νεμεάτικου οινοποιείου µε τον αέρα που...

REPORTS

Διπλή διάκριση απέσπασαν τα κρασιά της Οινοποιίας Ψαρούλη στον 14ο διεθνή διαγωνισμό Balcan International Wine Competition, με την εταιρεία να συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις...