Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο μερικώς αποαλκοολωμένο κρασί «LOW!» στην Ελλάδα

Το Κτήμα Σεμέλη, τιμά τις παραδόσεις της οινοποίησης βάζοντας μπροστά την καινοτομία. Τα κρασιά αγκαλιάζουν την αυθεντικότητα των terroir του Κτήματος, αναδεικνύοντας το ξεχωριστό χαρακτήρα του τόπου.

Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για “ελαφρύτερα” κρασιά, το Κτήμα δημιούργησε  το LOW – το πρώτο μερικώς αποαλκοολωμένο κρασί που παράγεται στην Ελλάδα!

Μέσα στο “σώμα” του εμπεριέχεται  όλη η τεχνογνωσία και το μεράκι  που απαιτεί το καλό κρασί για να γίνει ενώ στη συνέχεια αφαιρείται μέρος της αλκοόλης με την Τεχνολογία Μεμβρανών (Membrane Technologies). Με τον τρόπο αυτόν διατηρούνται τα αρώματα και η γεύση. Το κρασί αυτό προσφέρει μια εμπειρία που ξυπνά τον ουρανίσκο  με μόνο τους μισούς βαθμούς αλκοόλης – 6% – αλλά και πολύ λιγότερες θερμίδες – 40% λιγότερες συγκρινόμενο με κρασί περιεκτικότητας 12,5% αλκοόλ.

Το LOW είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην υπεύθυνη κατανάλωση κρασιού, ενώ προσφέρει μια εναλλακτική ανάλαφρη και απολαυστική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Από all day bar cafés, beach bars και trendy food μέχρι και καταστήματα deli’s, κάβες ή στο σπίτι και όπου αλλού, το LOW είναι παντού για όλους όσοι αναζητούν μια φρέσκια και ευχάριστη εμπειρία στον κόσμο του κρασιού.

Το Κτήμα Σεμέλη προτείνει να ανακαλύψετε το LOW, το πιο καινοτόμο και παιχνιδιάρικο κρασί με τους μισούς βαθμούς αλκοόλης που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση, το άρωμα και την αυθεντικότητά του αλλά και τη διαφορετική του φιλοσοφία.

Το LOW διατίθεται στην αγορά σε λευκό και ροζέ.

Το Low λευκό είναι το αποτέλεσμα ενός μοναδικού blend των ποικιλιών Μοσχοφίλερου & Μαλαγουζιάς. Το μπουκέτο αρωμάτων αυτού του λαμπερού κρυστάλλινου αχυρόξανθου κρασιού συνδυάζει τη φρεσκάδα των λουλουδιών με τη γλυκιά γεύση των λευκόσαρκων φρούτων. Ένα δροσερό κρασί με ευχάριστη επίγευση για να το απολαύσετε με ψητά ή μαριναρισμένα ψάρια, μαλάκια, οστρακοειδή, ζυμαρικά, πράσινες σαλάτες, κοτόπουλο σχάρας, χοιρινό λεμονάτο, φρέσκα μαλακά τυριά.

Στο Low ροζέ, το πάντρεμα των Merlot και Grenache Rouge, καταλήγει σε μια σομόν παλέτα και γοητεύει με αρώματα καραμέλας & φρέσκων κόκκινων φρούτων. Νόστιμο και γαργαλιστικό με χαρακτηριστικές νότες από άνθη ροδακινιάς και φρούτων του πάθους  δένει σε ένα αρμονικό τελείωμα. Είναι ιδανικό για να συνοδεύσει όλες τις λαχταριστές απολαύσεις ενός καλοκαιριού. Συνοδεύστε το με σαλάτες, θαλασσινά, ψάρια, ριζότο λαχανικών, κρέας, πουλερικά αλλά και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Δεχτείτε την πρόσκληση και την πρόκληση για ένα καινούριο ιδιαίτερο ταξίδι γεύσεων με το LOW από το Κτήμα Σεμέλη!

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Δυτική Μακεδονία περνά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, καθώς η Καστοριά φιλοξενεί την εναρκτήρια διεθνή συνδιάσκεψη του EnoGastroDEST, μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τον οινικό και...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

REPORTS

Υπάρχουν διάφορες κλιματικές κατηγορίες που θα μπορούσε να ενταχθεί το κλίμα σε σχέση με την άμπελο. Για αρχή υπάρχουν τα ψυχρά κλίματα που είναι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η µετασυλλεκτική λίπανση, γνωστή και ως επικουρική θρέψη, αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία στη σύγχρονη διαχείριση των αµπελώνων. Αφορά την εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων µετά...