Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο μερικώς αποαλκοολωμένο κρασί «LOW!» στην Ελλάδα

Το Κτήμα Σεμέλη, τιμά τις παραδόσεις της οινοποίησης βάζοντας μπροστά την καινοτομία. Τα κρασιά αγκαλιάζουν την αυθεντικότητα των terroir του Κτήματος, αναδεικνύοντας το ξεχωριστό χαρακτήρα του τόπου.

Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για “ελαφρύτερα” κρασιά, το Κτήμα δημιούργησε  το LOW – το πρώτο μερικώς αποαλκοολωμένο κρασί που παράγεται στην Ελλάδα!

Μέσα στο “σώμα” του εμπεριέχεται  όλη η τεχνογνωσία και το μεράκι  που απαιτεί το καλό κρασί για να γίνει ενώ στη συνέχεια αφαιρείται μέρος της αλκοόλης με την Τεχνολογία Μεμβρανών (Membrane Technologies). Με τον τρόπο αυτόν διατηρούνται τα αρώματα και η γεύση. Το κρασί αυτό προσφέρει μια εμπειρία που ξυπνά τον ουρανίσκο  με μόνο τους μισούς βαθμούς αλκοόλης – 6% – αλλά και πολύ λιγότερες θερμίδες – 40% λιγότερες συγκρινόμενο με κρασί περιεκτικότητας 12,5% αλκοόλ.

Το LOW είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην υπεύθυνη κατανάλωση κρασιού, ενώ προσφέρει μια εναλλακτική ανάλαφρη και απολαυστική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Από all day bar cafés, beach bars και trendy food μέχρι και καταστήματα deli’s, κάβες ή στο σπίτι και όπου αλλού, το LOW είναι παντού για όλους όσοι αναζητούν μια φρέσκια και ευχάριστη εμπειρία στον κόσμο του κρασιού.

Το Κτήμα Σεμέλη προτείνει να ανακαλύψετε το LOW, το πιο καινοτόμο και παιχνιδιάρικο κρασί με τους μισούς βαθμούς αλκοόλης που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση, το άρωμα και την αυθεντικότητά του αλλά και τη διαφορετική του φιλοσοφία.

Το LOW διατίθεται στην αγορά σε λευκό και ροζέ.

Το Low λευκό είναι το αποτέλεσμα ενός μοναδικού blend των ποικιλιών Μοσχοφίλερου & Μαλαγουζιάς. Το μπουκέτο αρωμάτων αυτού του λαμπερού κρυστάλλινου αχυρόξανθου κρασιού συνδυάζει τη φρεσκάδα των λουλουδιών με τη γλυκιά γεύση των λευκόσαρκων φρούτων. Ένα δροσερό κρασί με ευχάριστη επίγευση για να το απολαύσετε με ψητά ή μαριναρισμένα ψάρια, μαλάκια, οστρακοειδή, ζυμαρικά, πράσινες σαλάτες, κοτόπουλο σχάρας, χοιρινό λεμονάτο, φρέσκα μαλακά τυριά.

Στο Low ροζέ, το πάντρεμα των Merlot και Grenache Rouge, καταλήγει σε μια σομόν παλέτα και γοητεύει με αρώματα καραμέλας & φρέσκων κόκκινων φρούτων. Νόστιμο και γαργαλιστικό με χαρακτηριστικές νότες από άνθη ροδακινιάς και φρούτων του πάθους  δένει σε ένα αρμονικό τελείωμα. Είναι ιδανικό για να συνοδεύσει όλες τις λαχταριστές απολαύσεις ενός καλοκαιριού. Συνοδεύστε το με σαλάτες, θαλασσινά, ψάρια, ριζότο λαχανικών, κρέας, πουλερικά αλλά και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Δεχτείτε την πρόσκληση και την πρόκληση για ένα καινούριο ιδιαίτερο ταξίδι γεύσεων με το LOW από το Κτήμα Σεμέλη!

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το έργο HEVA - Ήρωες της ηφαιστειακής γεωργίας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της: τρία χρόνια μετά την ανάκαμψη από τον Covid, η εκστρατεία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περισσότερα από 200 αφρώδη και γλυκά κρασιά, ελληνικά και ξένα, θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Αφρός & Νέκταρ» που πρόκειται...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

12 παραγωγοί της Μεσσηνίας, με όχημα το στρατηγικό έργο Messinia Terroirs, ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα και παίρνουν τη θέση τους στον 21ο Χάρτη των...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...