Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο λευκό κρασί από το οινοποιείο Achaval Ferrer της Αργεντινής

Το οινοποιείο Achaval Ferrer της Αργεντινής, γνωστό για τα μοναδικά Malbec, προχωρά στην κυκλοφορία του πρώτου λευκού κρασιού στην 20ετή ιστορία του.

Το νέο Achaval Ferrer Quimera Blanco, θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο και αποτελεί ένα μείγμα από 63% Chardonnay, 23% Sémillon, 10% Viognier και 4% Sauvignon Blanc, τα οποία προέρχονται από διάφορες περιοχές της Uco Valley.

Ο οινοποιός του Achaval Ferrer, Gustavo Rearte, δήλωσε στο drinks business ότι η κυκλοφορία του λευκού κρασιού υπό την ετικέτα Achaval Ferrer Quimera σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας περιόδου αναδιάρθρωσης μετά την προσθήκη μιας νέας ακίνητης περιουσίας στο χαρτοφυλάκιο τους το 2019 (η Achaval Ferrer ανήκει στον ομίλο Tenute del Mondo).

Το έργο ξεκίνησε το 2020, με το οινοποιείο Achaval Ferrer να συνεργάζεται με παραγωγούς σταφυλιών,  για τον εντοπισμό των κατάλληλων τμημάτων με λευκές ποικιλίες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα “τέλειο λευκό κρασί” σύμφωνα με τους στόχους της ετικέτας Achaval Ferrer Quimera και τη γενικότερη ιδεολογία της Achaval Ferrer. Μετά από τις αρχικές πειραματικές δοκιμές, το Chardonnay επιλέχθηκε προσεκτικά από μια περιοχή στο Gualtallary, Sémillon από το Peral, Tupungato, και Viognier και το Sauvignon Blanc από το Chacayes στο Νότιο Uco. Μετά τη συγκομιδή, το Chardonnay και το Viognier ζυμώνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες και ωριμάζουν για περίπου 10 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Το Achaval Ferrer Quimera Blanco ήταν προορισμένο μόνο για την εγχώρια αγορά, αλλά μερικούς μήνες πριν από την κυκλοφορία του, άρχισαν να έρχονται αιτήματα από την Ευρώπη, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και από την Ασία, εξηγεί ο Rearte, καθιστώντας την ομάδα να κυκλοφορήσει περίπου το ένα τρίτο των συνολικών 8.500 φιαλών στο διεθνές εμπόριο.

Η προσθήκη του λευκού κρασιού συμπληρώνει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο, με τα Achaval Ferrer Quimera Blanco και Achaval Ferrer Quimera Red, “και οποιαδήποτε με άλλα κόκκινα κρασιά του Quimera που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια”, προσθέτει ο Rearte.

Advertisement
Advertisement

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο chef Patron Πέτρος Δήμας και η ομάδα του Makris Athens by Domes, που έλαβε πριν λίγες μέρες το πρώτο του αστέρι Michelin, συναντούν...

REPORTS

Το ABELON® είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και πολύ περιορισμένης παραγωγής, premium, βιολογικό απόσταγμα σταφυλής, το οποίο κουβαλάει εμπειρία και γνώση που απέκτησε ο Πάγκαλος...

REPORTS

Επιστήμονες που ανέλυσαν αφρώδεις οίνους Trento DOC εντόπισαν ενώσεις που μπορεί να συμβάλλουν στην αίσθηση πλούτου στο στόμα.

REPORTS

Ο OIV προχώρησε σε διόρθωση του λάθους του στην έκθεση για την οινοπαραγωγή του 2024, έπειτα από τις διαμαρτυρίες των Ούγγρων παραγωγών. Υπενθυμίζεται, ότι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αυτό που εύκολα φέρνει στο φως κάθε καλόπιστη αναζήτηση γύρω από το ελληνικό κρασί, είναι το βάθεμα της γνώσης και η ωριμότητα σε ένα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Η ζωή µου είναι µια συνεχής επένδυση στην τελειότητα και σε αυτόν εδώ τον τόπο µπορώ να τελειοποιήσω το ταξίδι µου στον κόσµο του...

REPORTS

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Οινοποιείου και των παραγωγικών εγκαταστάσεων της «ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ & ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» από την Cavino Group ενισχύοντας περαιτέρω τη...

REPORTS

Στα αυτιά των απανταχού οινόφιλων οι λέξεις Chardonnay, Cabernet Sauvignon και Pinot Noir σίγουρα είναι πολύ οικείες. Σιγά σιγά, όµως, µια ανάλογη οικειότητα θα...