Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο λευκό κρασί από το οινοποιείο Achaval Ferrer της Αργεντινής

Το οινοποιείο Achaval Ferrer της Αργεντινής, γνωστό για τα μοναδικά Malbec, προχωρά στην κυκλοφορία του πρώτου λευκού κρασιού στην 20ετή ιστορία του.

Το νέο Achaval Ferrer Quimera Blanco, θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο και αποτελεί ένα μείγμα από 63% Chardonnay, 23% Sémillon, 10% Viognier και 4% Sauvignon Blanc, τα οποία προέρχονται από διάφορες περιοχές της Uco Valley.

Ο οινοποιός του Achaval Ferrer, Gustavo Rearte, δήλωσε στο drinks business ότι η κυκλοφορία του λευκού κρασιού υπό την ετικέτα Achaval Ferrer Quimera σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας περιόδου αναδιάρθρωσης μετά την προσθήκη μιας νέας ακίνητης περιουσίας στο χαρτοφυλάκιο τους το 2019 (η Achaval Ferrer ανήκει στον ομίλο Tenute del Mondo).

Το έργο ξεκίνησε το 2020, με το οινοποιείο Achaval Ferrer να συνεργάζεται με παραγωγούς σταφυλιών,  για τον εντοπισμό των κατάλληλων τμημάτων με λευκές ποικιλίες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα “τέλειο λευκό κρασί” σύμφωνα με τους στόχους της ετικέτας Achaval Ferrer Quimera και τη γενικότερη ιδεολογία της Achaval Ferrer. Μετά από τις αρχικές πειραματικές δοκιμές, το Chardonnay επιλέχθηκε προσεκτικά από μια περιοχή στο Gualtallary, Sémillon από το Peral, Tupungato, και Viognier και το Sauvignon Blanc από το Chacayes στο Νότιο Uco. Μετά τη συγκομιδή, το Chardonnay και το Viognier ζυμώνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες και ωριμάζουν για περίπου 10 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Το Achaval Ferrer Quimera Blanco ήταν προορισμένο μόνο για την εγχώρια αγορά, αλλά μερικούς μήνες πριν από την κυκλοφορία του, άρχισαν να έρχονται αιτήματα από την Ευρώπη, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και από την Ασία, εξηγεί ο Rearte, καθιστώντας την ομάδα να κυκλοφορήσει περίπου το ένα τρίτο των συνολικών 8.500 φιαλών στο διεθνές εμπόριο.

Η προσθήκη του λευκού κρασιού συμπληρώνει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο, με τα Achaval Ferrer Quimera Blanco και Achaval Ferrer Quimera Red, “και οποιαδήποτε με άλλα κόκκινα κρασιά του Quimera που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια”, προσθέτει ο Rearte.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Ελληνικό Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο τραπέζι της Λαμπρής ποικίλουν από περιοχή...

REPORTS

Σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού κατέγραψε η Ελβετία το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global (IHS). Η χώρα εισήγαγε κρασί συνολικής αξίας 1,177...

REPORTS

Ο ισπανικός αμπελοοινικός τομέας διέσχισε μια χρονιά μεγάλων αντιθέσεων το 2024, η οποία χαρακτηρίστηκε από μειωμένους όγκους, ανθεκτικές αξίες εξαγωγών, αυξανόμενη εξάρτηση από τις...

REPORTS

Η χρήση καλλιεργειών κάλυψης στους αμπελώνες αποτελεί ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική στο πλαίσιο της βιώσιμης γεωργίας. Αυτές οι καλλιέργειες, που εγκαθίστανται ανάμεσα στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...