Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Μουσείο Οίνου του Συνεταιρισμού της Σάμου ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Ανακαλύψτε τη γοητεία των σαμιώτικων μοσχάτων κρασιών… Γνωρίστε από κοντά την μακραίωνη ιστορία και την οινική παράδοση της Σάμου…

Γευτείτε οίνους από την εξαιρετική ποικιλία του άσπρου μικρόρωγου Μοσχάτου Σάμου που έχει αναδειχθεί διεθνώς χάρη στο μόχθο του σαμιώτη αμπελοκαλλιεργητή. Περιηγηθείτε σε ένα «ζωντανό» μουσείο, εκεί που η παραδοσιακή καλλιέργεια, η οινοποίηση και η παλαίωση ζωντανεύουν μέσω μοναδικών εκθεμάτων.

Από την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 ανοίγει και πάλι τις πόρτες του το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου στο Μαλαγάρι, προς το κοινό, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής.

Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στο επιβλητικό κτήριο του 19ου αιώνα που μετατράπηκε σε «Μουσείο Οίνου» του ΕΟΣ Σάμου το 2005. Ανακαλύψτε την ιστορία και την παράδοση που αναδύεται μέσα από τα αρώματα του σαμιώτικου μοσχάτου σταφυλιού, τις πεζούλες ξερολιθιάς με αληθινά κλήματα να φύονται, την αίθουσα γευσιγνωσίας με τα τεράστια ξύλινα βαρέλια, τα παλαιά εργαλεία και τα μηχανήματα οινοποίησης του προηγούμενου αιώνα, τις συλλεκτικές φιάλες, τις φωτογραφικές απεικονίσεις και τα χειρόγραφα ντοκουμέντα.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες:

ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ 2 ευρώ/άτομο. Περιλαμβάνεται και γευσιγνωστική δοκιμή.

Τηλ. Επικοινωνίας: 22730.87510-εσωτ. 548

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου ανοίγει η αυλαία για τις φετινές «Γιορτές Κρασιού» του νησιού την Παρασκευή 22 Αυγούστου. Η εκδήλωση που...

REPORTS

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιδρομές των αγριόχοιρων στους αμπελώνες κρούει ο ΕΟΣ Σάμου, την ώρα που ο αμπελουργικός κόσμος του νησιού εισέρχεται...

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Tρίτης γενιάς αµπελουργός αλλά και πτυχιούχος σχολής Αµπελουργίας-Οινολογίας, ο Γιώργος Σιµογιάννης καλλιεργεί 50 στρέµµατα αµπελώνων µε Ξινόµαυρο, Σταυρωτό και Κρασάτο και στις τρεις αµπελουργικές...