Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κρασιά από την Καλιφόρνια στο δείπνο Biden και Macron

Τρία κρασιά από την Καλιφόρνια επιλέχθηκαν για να συνοδεύσουν το δείπνο στον Λευκό Οίκο, το οποίο περιλάμβανε αστακό και βραβευμένο μπλε τυρί, και πραγματοποιήθηκε για να σηματοδοτήσει την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron στις ΗΠΑ.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Οι καλεσμένοι στο κρατικό δείπνο, που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden για τον Γάλλο ομόλογό του Emmanuel Macron την Πέμπτη (1 Δεκεμβρίου) επρόκειτο να απολαύσουν αφρώδη οίνο Roederer Estate Brut Rosé, σύμφωνα με λεπτομέρειες του μενού, που αναφέρθηκαν στο Reuters και σε άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ενώ και τα τρία κρασιά του μενού έχουν βαθιές ρίζες στην Καλιφόρνια υπήρξαν και αρκετά νεύματα από την πλευρά της Γαλλίας. Το Roederer Estate ιδρύθηκε στην κοιλάδα Άντερσον το 1982 από την οικογένεια Rouzaud της Champagne Louis Roederer.

Έπειτα, δύο άλλα κρασιά από την Καλιφόρνια που θα σερβιριστούν στο δείπνο του Λευκού Οίκου ήταν καταχωρημένα στο μενού ως:

Newton Unfiltered Chardonnay «Napa Valley» 2018

Anakota Cabernet Sauvignon «Knights Valley» 2019

Το Newton, που δημιουργήθηκε από τον Peter Newton το 1977, αποτελεί σήμερα μέρος του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH. Το Anakota δημιουργήθηκε από τον Vigneron Pierre Seillan το 2001 ως μέρος της συνεργασίας του με την Jackson Family Wines, η οποία ξεκίνησε μετά τη μετανάστευση του Seillan από τη Γαλλία στη Sonoma.

Τα πιάτα που σέρβιραν στο κρατικό δείπνο για τον Biden και τον Macron περιελάμβαναν «αστακό Maine ποσέ με βούτυρο» με αμερικανικό χαβιάρι Osetra, ακολουθούμενο από βόειο κρέας με «τριπλά μαγειρεμένες πατάτες βουτύρου» και μείωση του κόκκινου κρασιού.

Εν συνεχεία, το γεύμα πλαισίωσαν και αμερικανικά χειροποίητα τυριά, τα οποία απολάμβαναν περίοπτη θέση στο μενού. «Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που παρουσιάζουμε αμερικανικά τυριά για το μάθημα τυριού μας, συμπεριλαμβανομένου του Rogue River Blue, του πρωταθλητή των Παγκόσμιων Βραβείων Τυρί 2019», δήλωσε η Πρώτη Κυρία Jill Biden σε μια προεπισκόπηση των μέσων ενημέρωσης του κρατικού δείπνου.

Ο Macron είναι γνωστό ότι είναι λάτρης του κρασιού και το κρασί και το φαγητό έχουν συχνά διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στην ευρύτερη διπλωματία των κρατικών επισκέψεων.

Τέλος, το 2019, ο Macron και ο Κινέζος πρωθυπουργός Xi Jinping δοκίμασαν δύο εξαιρετικά κρασιά, Petrus και Pol Roger’s Sir Winston Churchill cuvée Champagne, σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...