Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Την αξία του Μοσχάτου ανέδειξε ο διαγωνισμός Dacanter 2024

Τη διαχρονική αξία του μοσχάτου, εκφρασμένη στα μοναδικά κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου, ανέδειξε για μια ακόμη φορά ο μεγαλύτερος και πιο αξιόπιστος διαγωνισμός οίνου παγκοσμίως, Decanter World Wine Awards 2024.

Η πολλαπλή αυτή βράβευση, με το Samos Anthemis στην κορυφή και τα Samos Doux και Samos Solera να ανεβαίνουν κι αυτά στο υψηλό βάθρο, αναδεικνύει  παράλληλα τη σταθερή ποιότητα και το μοναδικό πολυδύναμο χαρακτήρα των κρασιών του Συνεταιρισμού που φέτος συμπληρώνει τα 90 χρόνια ανελλιπούς λειτουργίας του.

Το πολυβραβευμένο SAMOS ANTHEMIS είναι ένα παλαιωμένο Vin de Liqueur. Ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί πενταετούς παλαίωσης που ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια. Η αρωματική του πολυπλοκότητα και ο γευστικός του πλούτος, του χαρίζουν ένα μοναδικό χαρακτήρα.  Οι οινολάτρες το απολαμβάνουν δροσερό (στους 12-14οC) συνοδεύοντάς το με επιδόρπια και τυριά πολύ έντονης γεύσης.

Επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη χρονιά τη σπουδαία δυναμική του σαμιακού αμπελώνα, τα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, σε τυφλή οινογευστική δοκιμή κέρδισαν τις εντυπώσεις των 250 κορυφαίων κριτών του DWWA 2024 μεταξύ των οποίων ήταν Masters of Wine και Sommeliers. Οι συμμετοχές από 50 και πλέον χώρες πλησίασαν τις 19 χιλιάδες ετικέτες, ενώ τα ελληνικά κρασιά που τιμήθηκαν με χρυσά βραβεία ήταν μόλις 14. Η ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία (95/100) του Samos Anthemis 2018 σε αυτό το διαγωνισμό παγκοσμίου κύρους, το κατατάσσει στις υψηλότερες θέσεις διάκρισης.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για τους αμπελοκαλλιεργητές της Σάμου, οι οποίοι σε πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς καλλιεργούν το εκλεκτό μικρόρωγο μοσχάτο που κουβαλά στη μικρή του ρόγα όλη τη φιλοσοφία μα και τον κόπο γενεών και γενεών, η φετινή μεγάλη «συγκομιδή» βραβείων. Αποτελεί όμως και μια δέσμευση της οινολογικής ομάδας του Συνεταιρισμού ότι θα συνεχίσουμε, αυτό το μοναδικής ποιότητας σταφύλι να το μετατρέπουμε στα καλύτερα κρασιά, άξια να τιμώνται διεθνώς…» δήλωσαν οι οινολόγοι του Ε.Ο.Σ Σάμου Ευαγγελία Αργυρού, Μαρία Βουλαρίνου και Στέλλα Χατζηπαναγιώτου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

REPORTS

Ο οινοτουρισμός δεν είναι πια ένα niche χόμπι για μυημένους. Είναι ένας από τους πιο ζωντανούς τρόπους να γνωρίσεις έναν τόπο: από το χώμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες...

REPORTS

Η εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ που επιτεύχθηκε τον Αύγουστο από τους Προέδρους von der Leyen και Trump αποκλίνει από τις συνήθεις εμπορικές συμφωνίες σε πολλές...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της στο Συμβούλιο για την υπογραφή και τη σύναψη της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur...

REPORTS

Ο τρύγος του 2025 ολοκληρώθηκε καταγράφοντας για 3η συνεχόμενη χρονιά πτώση στην παραγωγή της Σαντορίνης που αναμένεται να πλησιάσει συνολικά τους 450 τόνους σταφυλιού,...