Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Για τρύγο στο τέλος του Ιουλίου τα σταφύλια στους γαλλικούς αμπελώνες

Νωρίτερα και από τη χρονιά του 2020 θα κριθεί έτοιμος ο αμπελώνας για τρύγο στη Γαλλία, λόγω αυξημένων θερμοκρασιών το μήνα του Μαϊου.

Ο τρύγος του 2022 προβλέπεται να γίνει νωρίς  στους αμπελώνες της Γαλλίας . «Έπρεπε να αναδιοργανώσουμε όλες τις καλοκαιρινές διακοπές για να είμαστε έτοιμοι για συγκομιδή την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και να διατηρήσουμε το προφίλ θειόλης στα σταφύλια Sauvignon και Muscat petits grains». υπογραμμίζει η Marie David, επικεφαλής του τμήματος παραγωγής στο συνεταιριστικό οινοποιείο Héraclès στο Codognan, Gard, στη νότια Γαλλία.

Η ίδια, πιστεύει ότι το 2022 θα είναι λίγες μέρες νωρίτερα ακόμη και από τον τρύγο του 2020. Μέχρι τις 17 Ιουνίου, η συντριπτική πλειονότητα των 1.050 εκταρίων αμπελιών του οινοποιείου με αμπέλια είχε περάσει το στάδιο του κλεισίματος του τσαμπιού. «Δεν θα εκπλαγώ να δω τις πρώτες ράγες σταφυλιών να αλλάζουν χρώμα σε περίπου δέκα ημέρες», λέει η David.

Η έκπτυξη των οφθαλμών δεν έγινε ιδιαίτερα νωρίς. «Ο Φεβρουάριος ήταν ζεστός, αλλά ο Μάρτιος ήταν πολύ δροσερός. Επίσης τα αμπέλια δεν έπαθαν ζημιές από τους ανοιξιάτικους παγετούς γιατί είχαν ετοιμαστεί». Όμως τον Μάιο, οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν από τους μετεωρολογικούς σταθμούς της περιοχής ήταν 2,5°C πάνω από το μέσο όρο. Ούτε ο περονόσπορος, ούτε ωίδιο, ούτε η μαύρη σήψη έχουν απασχολήσει μέχρι στιγμής. Ο επικεφαλής παραγωγής του οινοποιείου δεν ανησυχεί πολύ για τα παράσιτα. «Βρισκόμαστε σε περιοχή υψηλής πίεσης, αλλά ο καιρός δεν ευνοεί τον σκόρο της αμπέλου και η διαταραχή στα ζευγαρώματα λειτούργησε πολύ καλά».

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες στο αμπέλι έτους 2025, καθώς...

REPORTS

Μια εντυπωσιακή «λευκή γάντι» επιτυχία σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ η πρώτη δημοπρασία με κρασιά απευθείας από το κελάρι του ιστορικού οίκου Edouard Delaunay. Η...

REPORTS

Στο Μπορντό, εκεί όπου η ιστορία του κρασιού συναντά σταθερά την καλλιτεχνική έκφραση, κάθε νέα ετικέτα του Château Mouton-Rothschild λειτουργεί σαν μια μικρή αποκάλυψη....

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...