Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Συλλεκτικές φιάλες Βιδιανό, 4 διαφορετικές εσοδείες σε ξύλινη κασετίνα

Μια ξύλινη κασετίνα με 4 φιάλες «Δάφνιος λευκός», μονοποικιλιακό κρασί από Βιδιανό δεξαμενής, κυκλοφόρησε από το Οινοποιείο Δουλουφάκης στις αρχές Δεκεμβρίου 2020.

Κάθε φιάλη είναι διαφορετική χρονιά, δηλαδή Βιδιανό εσοδειών 2016, 2017, 2018 και 2019.

Είναι μια μικρή κάθετη γευσιγνωσία της ποικιλίας και θα ήταν ιδανικό να ανοιχτούν  και οι 4 φιάλες μαζί.  

Η σύγκριση των 4 εσοδειών, το πώς έχει εξελιχθεί η ποικιλία και ποια χαρακτηριστικά έχουν οι παλιές χρονιές σε σχέση με τις νεότερες, είναι πολύ ενδιαφέρον.

Μπορεί να συνοδεύσει πολύ ωραία ένα τραπέζι με φίλους, όταν το επιτρέψουν φυσικά οι συνθήκες.

Είναι και ένα πολύ καλό δώρο, γιατί εκτός από το 2019 που είναι η τρέχουσα εσοδεία, οι άλλες χρονιές έχουν φύγει από την αγορά, είναι δύσκολο  να τις βρει ο οινόφιλος και ειδικά μαζεμένες.

Πως είχαμε αυτή την ιδέα. Στο οινοποιείο ανοίγαμε παλαιότερες φιάλες για εμάς και τους φίλους μας και βλέπαμε  ότι, το βιδιανό με την παλαίωση  έχει πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη.   Έτσι πριν 4 χρόνια ξεκινήσαμε να κρατάμε  τις εσοδείες αυτές στη κάβα μας,  για μια  κασετίνα όπως αυτή, που θα μας έδινε την δυνατότητα να μοιραστούμε και να προσφέρουμε την  ιδια εμπειρία στους οινόφιλους.

Τα κρασιά αυτά τα έχουμε κρατήσει  στην κάβα μας σε ιδανικές συνθήκες φύλαξης με την διάθεση να προσφέρουν χαρά και απόλαυση σε εκείνους που θα τα επιλέξουν.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νεοφυής εταιρεία Bolledrinks με έδρα το Λονδίνο παρουσιάζει κάτι που ενδέχεται να αποτελέσει σταθμό για τον κόσμο των μη αλκοολούχων κρασιών: ένα αφρώδες...

REPORTS

Τα πρόσφατα στοιχεία της Liv-ex δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια αγορά fine wine ενισχύθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο, με όλους τους βασικούς δείκτες της...

REPORTS

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Κριστόφ Χάνσεν, υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι η εμπορική συμφωνία με το Mercosur μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό άνοιγμα για...

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...