Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σε πλαστικό μπουκάλι τα ροζέ γαλλικά κρασιά χαμηλής ποιότητας

Ανησυχία προκαλεί στη Γαλλία η έλλειψη διαφανών φιαλών για τις εμφιαλώσεις των ροζέ κρασιών.

Σύμφωνα με τον εθνικό διευθυντή του τμήματος κρασιού της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Intermarché στη Γαλλία, Stéphane Friez, υπάρχει πραγματική ανησυχία για τα ροζέ κρασιά στην αγορά. Ο ίδιος, έχοντας τριάντα χρόνια εμπειρίας, δηλώνει πως ποτέ στο παρελθόν δεν έχει νοιώσει τόσο μεγάλη πίεση για να καλύψει τις προμήθειες στην αγορά.

Η αλήθεια είναι, πως η αυξανόμενες τιμές των υλικών και οι μεγάλοι χρόνοι παράδοσης, ταράζουν την ισορροπία μεταξύ της προσφοράς και ζήτησης. Για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, «πρόκειται πραγματικά για μια πρόκληση», υπογραμμίζει ο Friez, τονίζοντας ότι διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις εμφιάλωσης και δικών της ετικετών.

«Οι παραδόσεις είναι πολύ τυχαίες: δεν ξέρουμε τι θα λάβουμε και πότε. Με πλήττουν παράλογες αυξήσεις τιμών, κάτι που είναι μια πραγματική ανησυχία», λέει ο Friez, με το κύριο ζήτημα να είναι το αν θα πραγματοποιηθούν οι εμφιαλώσεις των ροζέ κρασιών που θα πωληθούν αυτό το καλοκαίρι.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες εναλλακτικές  λύσεις που ίσως βοηθούσαν την κατάσταση, όπως τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών για τα χαμηλής ποιότητας κρασιά και η αύξηση των αριθμών των φιαλών ανά κιβώτιο.

Οι εμφιαλώσεις σε πράσινες φιάλες κατά τους ειδικούς του μάρκετινγκ δεν θα βοηθήσουν καθόλου στην πώληση των προϊόντων, καθώς το ροζέ χρώμα αποτελεί κάτι πολύ ελκυστικό για τους καταναλωτές και τα πράγματα δε θα είναι τα ίδια αν το χρώμα δεν είναι εμφανές στα ράφια.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε να βάζουμε κρασιά ονομαστικών ονομασιών και μάρκες των αγοραστών σε πράσινα μπουκάλια. Αλλά εξαρτάται από το τι λαμβάνουμε, τόσο από μεγάλους όσο και από μικρούς φορείς», λέει ο Friez, ο οποίος φοβάται ότι η αγορά μπορεί να καταρρεύσει: «Δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν οι πελάτες…»

Πηγή: Vitisphere.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...