Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σε κλίμα… εκλογικό μια γευστική εμπειρία στην Oινοποιία Ελασσόνας

Έναν διαφορετικό τόνο στο εκλογικό κλίμα του περασμένου Σαββάτου, έδωσε η πρωτοβουλία της Οινοποιίας Ελασσόνας «Ψηφίζουμε Κρασί», η οποία βρήκε ιδιαίτερη απήχηση στο οινόφιλο κοινό που κατέκλυσε τους χώρους του οινοποιείου.

Κοντά στη φύση, δίπλα στους αμπελώνες και με έντονα τα χαρακτηριστικά της άνοιξης στην ευρύτερη περιοχή, η οικογενειακή οινοποιεία των Λόλα και Φτίκα, δημιούργησε μια ωραία ατμόσφαιρα, προσφέροντας την ευκαιρία σε μυημένους και μη γύρω από το κρασί, να γευτούν τα τελευταία επιτεύγματα της ομάδας και να ενημερωθούν ευρύτερα για τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό κρασί.

Στη σύντομη γευστική δοκιμή η οποία έλαβε χώρα στους φιλόξενους χώρους του οινοποιείο τις εντυπώσεις έκλεψε η λευκή «Καλούδα» 2022 από Sauvignon Blanc. Απαλό κίτρινο χρώμα, εκφραστική μύτη με κυρίαρχα αρώματα εσπεριδοειδών, πυρηνόκαρπων φρούτων και λευκών ανθέων. Δροσιστική, ευχάριστη οξύτητα και φρουτώδης επίγευση, επιβεβαιώνουν ότι η εν λόγω ποικιλία έχει τύχει ιδανικής φιλοξενίας στις γύρω βουνοπλαγιές και δοξάζει τα χρώματα του οινοποιείου.

Πεδίο δόξης προδιαγράφει και η κόκκινη «Καλούδα» 2018 από Merlo και Syrah με βαθύ ρουμπινί χρώμα, σύνθετο μπουκέτο με αρώματα μαύρων και κόκκινων φρούτων, βανίλιας και μαύρου πιπεριού. Στο στόμα αφήνει μια πλούσια βελούδινη γεύση.

Την τιμητική του στην ενδιαφέρουσα γευσιγνωσία είχε και ο «Ολύμπιος» σε τρεις διαφορετικές εκδοχές και συγκεκριμένα, λευκό από Chardonnay, ροζέ από Merlot και Syrah και ερυθρό από Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah.

Με τα χρόνια, οι δύο συνεργάτες – συνεταίροι, Γιώργος Λόλας και Γιώργος Φτίκας, έχουν αναπτύξει ένα σύμπλεγμα από ημιορεινούς – βιολογικούς αμπελώνες 100 στρεμμάτων περίπου, οι οποίοι τροφοδοτούν το οινοποιείο με άριστης ποιότητας πρώτη ύλη, στηρίζοντας μια παραγωγή που φθάνει πλέον τις 50.000 φιάλες. Ήδη ένα σημαντικό μέρος αυτής της παραγωγής ταξιδεύει σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Πήγε, είδε, δοκίμασε και θα μείνει. Ο Αρτέμης Καραμολέγκος προχωρά στην εξαγορά ενός από τα τρία οινοποιεία του Παναγιώτη Δημόπουλου στο Ξινό Νερό της...

REPORTS

Σε συμφωνία για τους δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων προχώρησαν την Κυριακή 28 Ιουλίου ο Ντόναλντ Τραμπ και η επικεφαλής της Κομισιόν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Tρίτης γενιάς αµπελουργός αλλά και πτυχιούχος σχολής Αµπελουργίας-Οινολογίας, ο Γιώργος Σιµογιάννης καλλιεργεί 50 στρέµµατα αµπελώνων µε Ξινόµαυρο, Σταυρωτό και Κρασάτο και στις τρεις αµπελουργικές...