Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πρώτο κριτήριο η τιμή, μετά η δημοφιλία μιας ποικιλίας για τους Αμερικανούς οινόφιλους

Όταν επιλέγουν κρασί, οι Αμερικανοί καταναλωτές λαμβάνουν υπόψη την τιμή πάνω από όλους τους άλλους παράγοντες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της YouGov.

Σύμφωνα με μια σημαντική έκθεση περισσότερων από 1.000 αμερικανών οινόφιλων με τίτλο: «Η γνώμη των Αμερικάνων για το κρασί» (American Opinions on Wine), η αγαπημένη ποικιλία σταφυλιού του έθνους είναι το Cabernet Sauvignon. Ωστόσο, για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, το μπουκάλι που επιλέγουν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τιμή.

Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι το 45% των καταναλωτών στις ΗΠΑ πληρώνουν κατά μέσο όρο 11-20 δολάρια ΗΠΑ για ένα μπουκάλι κρασί. Μόνο το 13% των καταναλωτών στις ΗΠΑ αγοράζει κρασί με τιμή μικρότερη από 10 δολάρια και μόνο το 6% πληρώνει περισσότερα από 50 δολάρια.

Από τους συμμετέχοντες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 49% δήλωσε ότι η τιμή ενός κρασιού ήταν «πολύ σημαντική» για αυτούς, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσοστό των καταναλωτών των ΗΠΑ που έδωσαν προτεραιότητα σε παράγοντες όπως η περιεκτικότητα σε αλκοόλ (18%), η περιοχή (17%) ή ο τρύγος (15 %).

Παρά το γεγονός ότι η τιμή είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τους καταναλωτές όταν αποφασίζουν ποιο μπουκάλι κρασί να αγοράσουν, μόνο το 6% ήταν σίγουρο ότι θα μπορούσαν σίγουρα να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ ενός μπουκαλιού 10 δολαρίων και ενός μπουκαλιού 100 δολαρίων. Το 26% ισχυρίστηκε ότι μπορούσε «μάλλον» να βρει τη διαφορά, ενώ το 35% παραδέχτηκε ότι «μάλλον δεν μπορούσε» να διακρίνει μεταξύ των δύο.

Η δημοφιλία μιας ποικιλίας

Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν περαιτέρω ότι το Cabernet Sauvignon είναι η πιο δημοφιλής ποικιλία σταφυλιού μεταξύ των καταναλωτών των ΗΠΑ, με το 22% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι «το αγαπούν», ακολουθούμενο από το Pinot Noir (20%) και το Chardonnay (19%).

Η δημοτικότητα του Malbec και του Syrah είναι σημαντικά μικρότερη, με μόνο το 11% και το 10% των Αμερικανών που πίνουν κρασί να «αγαπούν» αυτές τις δύο κόκκινες ποικιλίες. Οι ποικιλίες Pinot Grigio, Sauvignon Blanc και Riesling κατείχαν κοινή θέση στις καρδιές των καταναλωτών με το 16% να εκφράζει την προτίμησή του σε αυτές.

Ο σχεδιασμός του μπουκαλιού και της ετικέτας ήταν το λιγότερο σημαντικό στοιχείο για την επιλογή ενός μπουκαλιού κρασιού, με ένα σημαντικό 23% να λέει ότι «δεν ήταν καθόλου σημαντικό».

Πηγή: thedrinkbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Rioja, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιστορικές οινικές περιοχές της Ισπανίας, βρίσκεται μπροστά σε ένα φαινομενικά παράδοξο ενδεχόμενο: την ελεγχόμενη μείωση των...

REPORTS

Η London Wine Fair 2025 ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα της χρονιάς: την τυφλή γευσιγνωσία «Μάχη των Φυσαλίδων». Η εμβληματική...

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλο και περισσότερο την παγκόσμια βιομηχανία ποτών, με τους παραγωγούς κρασιού, μπύρας, αλκοολούχων ποτών και σάκε να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις...

REPORTS

Στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει μέτρα για την προσαρμογή της οινοβιομηχανίας στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες, προωθώντας το κρασί χωρίς αλκοόλ.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Rioja, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιστορικές οινικές περιοχές της Ισπανίας, βρίσκεται μπροστά σε ένα φαινομενικά παράδοξο ενδεχόμενο: την ελεγχόμενη μείωση των...

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...