Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πρώτο κριτήριο η τιμή, μετά η δημοφιλία μιας ποικιλίας για τους Αμερικανούς οινόφιλους

Όταν επιλέγουν κρασί, οι Αμερικανοί καταναλωτές λαμβάνουν υπόψη την τιμή πάνω από όλους τους άλλους παράγοντες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της YouGov.

Σύμφωνα με μια σημαντική έκθεση περισσότερων από 1.000 αμερικανών οινόφιλων με τίτλο: «Η γνώμη των Αμερικάνων για το κρασί» (American Opinions on Wine), η αγαπημένη ποικιλία σταφυλιού του έθνους είναι το Cabernet Sauvignon. Ωστόσο, για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, το μπουκάλι που επιλέγουν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τιμή.

Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι το 45% των καταναλωτών στις ΗΠΑ πληρώνουν κατά μέσο όρο 11-20 δολάρια ΗΠΑ για ένα μπουκάλι κρασί. Μόνο το 13% των καταναλωτών στις ΗΠΑ αγοράζει κρασί με τιμή μικρότερη από 10 δολάρια και μόνο το 6% πληρώνει περισσότερα από 50 δολάρια.

Από τους συμμετέχοντες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 49% δήλωσε ότι η τιμή ενός κρασιού ήταν «πολύ σημαντική» για αυτούς, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσοστό των καταναλωτών των ΗΠΑ που έδωσαν προτεραιότητα σε παράγοντες όπως η περιεκτικότητα σε αλκοόλ (18%), η περιοχή (17%) ή ο τρύγος (15 %).

Παρά το γεγονός ότι η τιμή είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τους καταναλωτές όταν αποφασίζουν ποιο μπουκάλι κρασί να αγοράσουν, μόνο το 6% ήταν σίγουρο ότι θα μπορούσαν σίγουρα να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ ενός μπουκαλιού 10 δολαρίων και ενός μπουκαλιού 100 δολαρίων. Το 26% ισχυρίστηκε ότι μπορούσε «μάλλον» να βρει τη διαφορά, ενώ το 35% παραδέχτηκε ότι «μάλλον δεν μπορούσε» να διακρίνει μεταξύ των δύο.

Η δημοφιλία μιας ποικιλίας

Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν περαιτέρω ότι το Cabernet Sauvignon είναι η πιο δημοφιλής ποικιλία σταφυλιού μεταξύ των καταναλωτών των ΗΠΑ, με το 22% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι «το αγαπούν», ακολουθούμενο από το Pinot Noir (20%) και το Chardonnay (19%).

Η δημοτικότητα του Malbec και του Syrah είναι σημαντικά μικρότερη, με μόνο το 11% και το 10% των Αμερικανών που πίνουν κρασί να «αγαπούν» αυτές τις δύο κόκκινες ποικιλίες. Οι ποικιλίες Pinot Grigio, Sauvignon Blanc και Riesling κατείχαν κοινή θέση στις καρδιές των καταναλωτών με το 16% να εκφράζει την προτίμησή του σε αυτές.

Ο σχεδιασμός του μπουκαλιού και της ετικέτας ήταν το λιγότερο σημαντικό στοιχείο για την επιλογή ενός μπουκαλιού κρασιού, με ένα σημαντικό 23% να λέει ότι «δεν ήταν καθόλου σημαντικό».

Πηγή: thedrinkbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις 10 και 11 Ιουνίου, οι κύριες εθνικές οινικές ενώσεις της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας συναντήθηκαν στην πόλη Montepulciano της Ιταλίας, στο...

REPORTS

Οι Ισπανοί οινοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν μια δύσκολη χρονιά, καθώς οι νέοι βρετανικοί δασμοί για την περιεκτικότητα σε αλκοόλ έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση των εξαγωγών...

REPORTS

Στη Γαλλία, η συζήτηση σχετικά με την άρδευση των αμπελώνων έχει ενταθεί καθώς η κλιματική αλλαγή προκαλεί πιο συχνές και έντονες ξηρασίες.

REPORTS

Οι δύο σπουδαιότερες οινικές περιοχές της Ιταλίας κυριάρχησαν στις διεθνείς πωλήσεις κρασιών υψηλής ποιότητας το 2024, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή αξία και την παγκόσμια απήχησή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Messinia Terroirs συμμετέχει στο φεστιβάλ Οινοξένεια, ενισχύοντας μια ουσιαστική «γέφυρα» συνεργασίας ανάμεσα σε δύο εμβληματικές οινικές περιοχές της Πελοποννήσου:...

REPORTS

Μεγάλη διεθνής αναγνώριση για τα Estates Costa Lazaridi: το Οινότρια Γη Syrah- Αγιωργίτικο BIO 2021 απέσπασε Χρυσό Μετάλλιο Grand Gold Medal, καθώς και την...

REPORTS

Eκδόθηκε ο προσωρινός πίνακας κατάταξης με όλους τους αιτούντες, περιόδου 2024-2025, για ένταξη στην Παρέμβαση Π2-58.4 «Ενημέρωση για την υπεύθυνη κατανάλωση οίνων και το...

REPORTS

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε., στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ενίσχυση της κεφαλαιακής της...