Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

«Ποτό του καλοκαιριού», βαφτίζει το TikTok τα πορτοκαλί κρασιά

Μια έκρηξη αναρτήσεων στο TikTok έδειξε μια βαθιά όρεξη για τα πορτοκαλί κρασιά, με κάποιους να τα βαφτίζουν το «ποτό του καλοκαιριού».

Η Generation Z και οι Millennials έχουν ένα νέο ποτό για να φωνάξουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με στοιχεία πωλήσεων από το διαδικτυακό κατάστημα λιανικής Ocado, το πορτοκαλί κρασί έχει αυξηθεί κατά 99% φέτος μέχρι στιγμής, με τις αναζητήσεις για τέτοια προϊόντα επίσης να αυξάνονται κατά 80%.

Αυτή η τάση είναι ορατή στο διαδίκτυο, με το πορτοκαλί κρασί να γίνεται νέα «τάση» στα social media, ειδικά στο TikTok, καθώς οι νεότεροι οινόφιλοι έχουν ανακαλύψει το κρασί και τις δυνατότητές του ως δροσιστικό κρασί για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αλλά υπάρχει επίσης κάποια σύγχυση σχετικά με το ποτό, με ορισμένους χρήστες να μην είναι σίγουροι αν είναι κρασί από πορτοκάλι ή απλώς πορτοκαλί. Οι χρήστες χρησιμοποιούν επίσης το πορτοκαλί «emoji» και με το πορτοκαλί.

Φυσικά, το πορτοκαλί κρασί είναι, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV) ένα «λευκό κρασί με διαβροχή» και η ελάχιστη διάρκεια της φάσης διαβροχής είναι ένας μήνας, για να δοθεί αυτό το χρώμα.

Μιλώντας στο MailOnline σχετικά με την τάση, ο Christian Streatfield, αγοραστής κρασιού στο Ocado είπε: «Το πορτοκαλί κρασί είναι όλο και πιο δημοφιλές στους πελάτες μας.

«Σε αντίθεση με την τυπική παραγωγή λευκού κρασιού, οι φλούδες των σταφυλιών παραμένουν σε επαφή με το χυμό κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, παράγοντας περίπλοκες γεύσεις και υφές, καθώς και αυτό το βαθύτερο χρώμα. «Το κρασί που προκύπτει είναι νόστιμο και ευέλικτο, προσφέροντας κάτι ενδιάμεσο στους λάτρεις του κόκκινου και του λευκού κρασιού».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η γερμανική συγκομιδή σταφυλιών για το 2025 εκτιμάται σε περίπου 7,3 εκατομμύρια εκατόλιτρα. Αυτό ανακοίνωσε το Γερμανικό Ινστιτούτο Οίνου (DWI). Το ποσό αντιστοιχεί σε...

REPORTS

Η πρόσφατη ανησυχία για περιστατικά δηλητηρίασης από μεθανόλη σε αποστάγματα έχει προκαλέσει σημαντική πτώση στις πωλήσεις ποτών όπως η βότκα, το τζιν και το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το «Deu-N-Hi-Do» vol.2, η γιορτή των φυσικών κρασιών έρχεται στην Αθήνα την Κυριακή 16 Νοεμβρίου. Μια σύγχρονη γιορτή που φέρνει κοντά οινοποιούς, γαστρονόμους και...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Καθώς ολοκληρώνεται ο τρύγος, η φροντίδα του αμπελώνα παραμένει κρίσιμη. Ο περονόσπορος, μία από τις πιο διαδεδομένες ασθένειες του αμπελιού, μπορεί να παραμείνει ενεργός...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...