Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο José Alberto Zuccardi είναι ο «θρύλος» του κρασιού της Αργεντινής

Ο διευθυντής της Familia Zuccardi, José Alberto Zuccardi, ανακηρύχθηκε «Θρύλος της Χρονιάς» για το 2023 της Ειδικής Έκθεσης για το κρασί της Αργεντινής, από τον Βρετανό κριτικού κρασιού Tim Atkin MW.

Η διάκριση, η οποία αποκαλύφθηκε στην πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση της Atkin για την αμπελοκαλλιέργεια της Αργεντινής, παρουσιάζεται παράλληλα με τις αξιολογήσεις των καλύτερων κρασιών της χρονιάς και τονίζει ηγέτες που είχαν μεγάλη επιρροή στην ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Μιλώντας μάλιστα σε μία πρόσφατη συνέντευξη, ο Tim Atkin ανέφερε: «Ο José Zuccardi προσωποποιεί πολλά από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που έχει επιτύχει η βιομηχανία κρασιού της Αργεντινής τα τελευταία 20 χρόνια: το άνοιγμα της σε νέες ιδέες, η εστίασή της στα καλύτερα terroirs της, η αποφασιστικότητά της να κάνει μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο. Αυτός και η οικογένειά του είναι ταλαντούχοι, ταπεινοί, σκληρά εργαζόμενοι και ευγενικοί. Γι’ αυτό ήθελα να αναγνωρίσω τη συμβολή του στην ενδέκατη και μακροβιότερη έκθεσή μου για την Αργεντινή».

Έπειτα, ο πρόεδρος της Wines of Argentina Alejandro Vigil δήλωσε ότι: «Ο José Alberto Zuccardi είναι ένας οραματιστής που μπόρεσε να μεταμορφώσει την αμπελουργία της χώρας μας με καινοτομία και πάθος. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν, είναι ένας πολύτιμος φόρος τιμής στη δουλειά του και στην οικογένειά του».

Ο Atkin εξήγησε: «Η ιστορία της σύγχρονης βιομηχανίας κρασιού της Αργεντινής είναι από πολλές απόψεις η ιστορία του Zuccardi, γιατί ο Zuccardi ήταν ένας οδηγός ποιότητας».

Στην ανακοίνωσή του, ο Atkin είπε στον Zuccardi: «Η ποιότητα των κρασιών που φτιάχνετε εσείς ως οικογένεια δεν ήταν ποτέ καλύτερη και είναι μερικά από τα σπουδαία κρασιά, όχι μόνο της Νότιας Αμερικής, αλλά και του κόσμου. Πολλά από αυτά εξαρτώνται από εσάς και το όραμά σας».

Αφού ο παππούς του ίδρυσε το οικογενειακό οινοποιείο το 1963, ο Zuccardi άρχισε να συνεργάζεται με το οινοποιείο το 1976.

Έκτοτε, το έχει επεκτείνει για να γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο στη χώρα του αλλά και διεθνώς, παράγοντας πολλά από τα καλύτερα κρασιά του νότιου ημισφαιρίου, εμπνευσμένα από τον γιο του Sebastián, του οποίου η αποστολή είναι να καλλιεργεί κρασιά που εκφράζουν τα διαφορετικά terroirs του Uco Valley.

Μαζί με τα παιδιά του Julia και Miguel, ο Zuccardi επέκτεινε με επιτυχία το οικογενειακό οινοποιείο αναπτύσσοντας την τουριστική του επιχείρηση και παράγοντας εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα που έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση.

Τέλος, ο Zuccardi εξήγησε: «Μου αρέσει που μπορούμε να εργαστούμε μακροπρόθεσμα ως οικογενειακή εταιρεία. Έχω γίνει μέρος των έργων των παιδιών μου και μέρος αυτής της νέας εποχής για την Αργεντινή, όπου νομίζω ότι αποδεικνύουμε ότι η Αργεντινή είναι μια περιοχή παγκόσμιας κλάσης στον κόσμο και με πολλές δυνατότητες για το μέλλον. Μπορεί να χρειαστούν μία ή δύο γενιές, αλλά νομίζω ότι τα καλύτερα έρχονται».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...