Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Charles Lachaux της Βουργουνδίας υπογράφει συμβόλαιο με το Curated club

Ο ανερχόμενος αστέρας της Βουργουνδίας Charles Lachaux υπέγραψε μια «αποκλειστική» συμφωνία διανομής για τα κρασιά του micro-négoce με το Crurated, την κοινότητα των μελών που κυκλοφόρησε πρόσφατα για τους λάτρεις του εκλεκτού κρασιού.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η συμφωνία θα δει κρασιά μικρής παραγωγής της επιχείρησης Charles Lachaux négoce να προσφέρονται αποκλειστικά στα μέλη Curated, ανακοίνωσαν οι νέοι συνεργάτες. Τα μπουκάλια θα εξακολουθήσουν να διανέμονται χωριστά σε εστιατόρια σε πολλές αγορές, πρόσθεσαν.

Ο Lachaux θεωρείται ένα συναρπαστικό ταλέντο σε μια νεότερη γενιά οινοποιών της Βουργουνδίας. Παράλληλα με την επίβλεψη των αμπελουργικών αλλαγών στο Domaine Arnoux-Lachaux της οικογένειάς του τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησε την ομώνυμη επιχείρηση micro-négoce το 2018.

Από τις 25 Ιουλίου, οι νέοι συνεργάτες είπαν ότι μια πρώτη προσφορά στα μέλη του Cruated θα είναι μια θήκη με έξι μπουκάλια κρασιών vintage Charles Lachaux 2021, που θα περιλαμβάνει: Les Champs d’Argent, Bourgogne Aligoté; Aux Argillas, Nuits-St-Georges premier cru; Les Valozières, Aloxe-Corton premier cru; La Croix Blanche, Bourgogne Rouge; Aux Montagnes, Côte de Nuits-Villages; και La Petite Charmotte, Nuits-St-Georges.

Η Curated, που ιδρύθηκε το 2021, περιγράφει τον εαυτό της ως μια κοινότητα κρασιού που βασίζεται σε μέλη και ειδικεύεται στην προσφορά κρασιών που προέρχονται απευθείας από κορυφαίους παραγωγούς, κυρίως από τη Γαλλία και την Ιταλία, στο δίκτυο των εκλεκτών οινοποτών και συλλεκτών της.

Λειτουργεί μια διαδικασία δημοπρασίας με σφραγισμένη προσφορά σε πολλές προσφορές, αλλά και πουλάει κρασί σε σταθερή τιμή. Με τα κρασιά Charles Lachaux, «θα ξεκινήσουμε με ιδιωτικές πωλήσεις σε σταθερή τιμή και στη συνέχεια θα έχουμε διαφορετικές προσφορές με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο ιδρυτής της Crurated Alfonso de Gaetano.

Τα κρασιά που προσφέρονται από το Cruated συνοδεύονται από μη ανταλλάξιμα μάρκες (NFT) που καταγράφονται χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain, παρέχοντας ένα ψηφιακό αρχείο ιδιοκτησίας, προέλευσης και πληροφορίες για το ίδιο το κρασί.

Ο Charles Lachaux είπε: «Το Cruated εξορθολογίζει την πρόσβαση σε σπάνια κρασιά και η χρήση τους της τεχνολογίας blockchain και NFT παρέχει στους αγοραστές την αυθεντικότητα και την προέλευση που χρειάζονται σε αυτόν τον κλάδο. Είναι ο ιδανικός συνεργάτης για εμάς καθώς ξεκινάμε μια νέα εποχή πωλήσεων κρασιού απευθείας στον καταναλωτή.»

Μάλιστα, σε πρόσφατη δήλωση του ανέφερε, ότι μέρος της απήχησης της συνεργασίας Curated ήταν η ευκαιρία να δοκιμάσει τρόπους πιο άμεσου ελέγχου της διανομής των κρασιών του négoce και να τα βοηθήσει να τεθούν μπροστά στους καταναλωτές που θέλουν να τα αγοράσουν για να πιουν. Οι τιμές για ορισμένα από τα κρασιά του négoce έχουν εκτοξευθεί πρόσφατα στην αγορά μετά την κυκλοφορία, σημείωσε.

Τα μπουκάλια θα εξακολουθήσουν να διανέμονται χωριστά σε εστιατόρια σε 15 χώρες, είπε.

Τον Σεπτέμβριο, η Crurated σχεδιάζει επίσης να αρχίσει να προσφέρει στα μέλη την ευκαιρία να αγοράσουν ένα «κλάσμα» του βαρελιού από διαφορετικούς κορυφαίους παραγωγούς, συμπεριλαμβανομένου του Charles Lachaux. Το κρασί θα μπορούσε στη συνέχεια να εμφιαλωθεί σε μορφή της επιλογής του συλλέκτη. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα, είπε ο Ντε Γκαετάνο.

«Η ομάδα μας είναι τυχερή που συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα κρασιά και οινοποιούς του κόσμου και ο Charles Lachaux δεν αποτελεί εξαίρεση», είπε.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.