Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Όμιλος Bollinger αγοράζει το κτήμα Hubert Brochard

Ο Όμιλος Bollinger έκανε άλλη μια εισβολή στην κοιλάδα του Λίγηρα αγοράζοντας 60 εκτάρια Sancerre στο estate Hubert Brochard για ένα άγνωστο ποσό.

Ο οίκος Champagne επεκτάθηκε στην περιοχή όταν απέκτησε το Maison Langlois-Chateau στο Saumur το 1973.

Στη συνέχεια, ενίσχυσε την παρουσία του στο Sancerre με την εξαγορά του Château de Thauvenay το 2016. Τώρα έχει συνάψει συμφωνία για να φέρει στο μπροστινό μέρος το οικογενειακά διοικούμενο κτήμα Hubert Brochard.

«Η απόκτηση του κτήματος Hubert Brochard αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία να εδραιώσουμε το αποτύπωμά μας σε αυτή τη φανταστική περιοχή και να συνεχίσουμε να προβάλλουμε, στη Γαλλία και διεθνώς, το σαβουάρ και την πολύ υψηλή ποιότητα των κρασιών της», δήλωσε ο Etienne Bizot, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον Όμιλο Bollinger.

Η Aimée και ο Hubert Brochard ίδρυσαν την επιχείρηση το 1900 και σήμερα διευθύνεται από μέλη της οικογένειας τέταρτης και πέμπτης γενιάς.

Το κτήμα περιλαμβάνει περίπου 60 εκτάρια αμπελώνων που απλώνονται στους καλύτερους λόφους της ονομασίας Sancerre, που απλώνονται στα χωριά Chavignol, Ménétréol-sous-Sancerre, Thauvenay, Sainte-Gemme και Sancerre. Διαθέτει επίσης αμπελώνες στο Pouilly-Fumé.

Ο François-Régis de Fougeroux, διευθύνων σύμβουλος του Maison Langlois-Chateau, δήλωσε ότι το κτήμα Hubert Brochard επωφελείται από «ένα φανταστικό terroir, το οποίο θα συμπληρώσει τέλεια τους αμπελώνες που έχουμε ήδη στην περιοχή».

Ο Πρόεδρος Daniel Brochard είπε: «Κάθε γενιά συμμετείχε στην ανάπτυξη της οικογενειακής μας περιουσίας και είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για όσα καταφέραμε, με πλήρη σεβασμό στην παράδοση και στο έργο των παλαιότερων γενεών.

«Η παράδοση στον συνεργάτη μας Bollinger Group θα διασφαλίσει τη συνέχεια αυτού του ταξιδιού που τροφοδοτείται από τις ίδιες αξίες της επιχειρηματικότητας, του οικογενειακού πνεύματος και της εμμονής για ποιότητα».

Ο Όμιλος Bollinger κατέχει το εμβληματικό Champagne Bollinger and Champagne Ayala, αλλά ελέγχει επίσης ένα ολοένα και πιο ποικίλο χαρτοφυλάκιο κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών, συμπεριλαμβανομένων των Delamain Cognac και Ponzi Vineyards στην κοιλάδα Willamette του Όρεγκον.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

REPORTS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, βραβεύει για τέταρτη χρονιά τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους μαθητές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.