Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Μάρτιος, μήνας της Ναουσαίικης Αποκριάς περνά μέσα από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες, το μοναδικό δρώμενο που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα με διονυσιακές ρίζες, θα συγκεντρώσει, για ακόμη μια χρονιά, πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα στη Νάουσα.

Ενώ οι δρόμοι θα γεμίσουν με τα μπουλούκια με τις χαρακτηριστικές φορεσιές και τους «προσώπους», με μουσικές από νταούλι και ζουρνά, και με παραδοσιακούς χορούς, το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, με μια σειρά εκδηλώσεων, θα γίνει και πάλι ο προορισμός για τους οινόφιλους, καθώς και για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη σπουδαία αμπελοοινική παράδοση της περιοχής, και να ανακαλύψουν το κρασί μέσα από τα έθιμα, την ιστορία και τη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.

Αναλυτικά η ατζέντα εκδηλώσεων

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Κυριακή 3 Μαρτίου / 12:00 – 17:00 / Ελεύθερη συμμετοχή

Το 1992, η ανάγκη εύρεσης μιας λύσης στο αυξανόμενο πρόβλημα της «αρκούδας–χορεύτριας», δημιούργησε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, 32 χρόνια μετά, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεχίζει και επεκτείνει τις δράσεις του προστατεύοντας την άγρια πανίδα της χώρας μας, λειτουργώντας το Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Πέμπτη 7 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Η Chef μας Κυριακή Φωτοπούλου θα βρίσκεται στο Κτήμα μας, επιλέγοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες και ετοιμάζοντας απολαυστικά πιάτα κρεατικών, όπως επιτάσσει η ημέρα. Δίπλα τους, τα εξαιρετικά και πολυβραβευμένα Ξινόμαυρα του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή: 50 ευρώ / άτομο

5 επιλεγμένα κρασιά εμπνεύουν ισάριθμα πιάτα σε ένα απόλυτο ταίριασμα. Στη λίστα μας, Ξινόμαυρα ροζέ και ερυθρά (AKAKIEΣ Sparkling 2023, ΑΓΚΑΘΩΤΟ Single Block 2022, ΔΙΑΠΟΡΟΣ 2019, Επιδόρπιο κρασί), αλλά και η αγαπημένη ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ του 2023 με Sauvignon Blanc να εκπροσωπεί επάξια τα λευκά του Αμυνταίου.

Το αναλυτικό μενού θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του Κτήματος www.kiryianni.gr

ΚΟΥΛΟΥΜΑ

Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Τραπέζι με φίλους, παραδοσιακές νηστίσιμες λιχουδιές, αλλα΄και πέταγμα χαρταετού δίπλα στα αμπέλια.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Δευτέρα 25 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Κρατάμε το έθιμο του μπακαλιάρου, μαζί με πολλά ακόμη διαλεχτά πιάτα, προτείνοντας τους καλύτερους συνδυασμούς με κρασιά του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...