Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι εξαγωγές Prosecco στις ΗΠΑ εκτινάσσονται στα ύψη

Το Prosecco DOC σημείωσε άνοδο τόσο στον όγκο όσο και στην αξία των πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021, υποβοηθούμενη από την αυξανόμενη δημοτικότητα του ροζέ Prosecco, αποκαλύπτουν νέα στοιχεία.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Nomisma, η αξία των αφρωδών οίνων που εισάγονται στις ΗΠΑ έφτασε τα 519 εκατομμύρια δολάρια, μια αύξηση 19,1% σε σχέση με τα προ-πανδημικά επίπεδα που παρατηρήθηκαν το 2019.

Το Prosecco DOC γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία στις ΗΠΑ, βλέποντας τις εξαγωγές του κατ’ όγκο να αυξάνονται στα 25,5 εκατομμύρια γαλόνια, αύξηση 44,3% το 2020 και 40,3% το 2019. Ο συνολικός όγκος εξαγωγών της Prosecco το 2019 ήταν 17,6 εκατομμύρια γαλόνια.

Η έρευνα προσδιορίζει το Prosecco rosé ως βασικό μοχλό της ανάπτυξης του ευρύτερου DOC το 2021, με 71,5 εκατομμύρια μπουκάλια να παράγονται πέρυσι.

Συνολικά, η Ιταλία ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας αφρωδών οίνων, με συνολική αξία εξαγωγής άνω των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Από αυτό το συνολικό ποσό, η Prosecco αντιπροσώπευε 1,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, που αντιπροσωπεύει αύξηση της αξίας κατά 26% σε σύγκριση με το 2019.

Ανά πολιτεία, η Καλιφόρνια ήταν η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά σε αξία για τον ιταλικό αφρώδες κρασί το 2021 με 79 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ακολουθούμενη από την Πενσυλβάνια, τη Φλόριντα, το Τέξας, το Νιου Τζέρσεϊ και τη Νέα Υόρκη.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.