Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καλλιεργητές βατόμουρων φτιάχνουν κρασί από κακοσχηματισμένα φρούτα

Η Lutton Farms στο Northamptonshire άρχισε να φτιάχνει κρασί από βατόμουρα χρησιμοποιώντας δύσμορφα φρούτα, που είχαν απορριφθεί από τα σούπερ μάρκετ σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα απόβλητα.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Οι ιδιοκτήτες των Lutton Farms Stephen και James Long αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν δύσμορφα και μαλακά βατόμουρα που αποφεύγουν τα σούπερ μάρκετ για να δημιουργήσουν τη σειρά κρασιών τους Blue Aurora, τα οποία παράγονται χωρίς σταφύλια.

Το αγρόκτημα παράγει 500 τόνους βατόμουρα κάθε χρόνο από ένα οικόπεδο 45 εκταρίων, αλλά έως και το ένα πέμπτο της ετήσιας παραγωγής σπαταλάται λόγω του λανθασμένου μεγέθους, πολύ μαλακού ή πολύ κακού σχήματος για τα σούπερ μάρκετ.

Τα φρούτα που απορρίπτονται από τα σούπερ μάρκετ οινοποιούνται και χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τριών κρασιών βατόμουρου: Dusk, Midnight και Ice wine.

Το σούρουπο περιγράφεται ως ένα μέτρια ξηρό κρασί, ενώ το Midnight είναι ένα «έντονο, δρύινο και όμορφα πλούσιο» κρασί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Blue Aurora. Τα βατόμουρα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της τρίτης προσφοράς καταψύχονται πριν πιεστούν και ζυμωθούν.

Όσον αφορά, τα κρασιά, τα οποία είναι χωρίς γλουτένη και φιλικά προς τους vegan καταναλωτές, αναπτύχθηκαν με σκοπό τη μείωση της σπατάλης φρούτων.

Ο Stephen Long είπε στην Peterborough Telegraph, όπου αναφέρθηκε για πρώτη φορά αυτή η ιστορία: «Με κάθε συγκομιδή, έως και το 20% της σοδειάς αποτελείται από φρούτο, που είναι είτε πολύ μικρό είτε πολύ μαλακό για τα σούπερ μάρκετ, αν και εξακολουθεί να είναι εξαιρετικής ποιότητας.»

Σύμφωνα με τον Long, από αυτό προήλθε η ιδέα να διαφοροποιήσουμε και να κάνουμε το τολμηρό άλμα στην παραγωγή κρασιού.

Η Lutton Farms είναι πλέον ο μοναδικός παραγωγός κρασιών βατόμουρου στην Αγγλία.

Ο Long είπε στην Peterborough Telegraph: «Σε όλη τη διαδικασία, από χωράφι σε μπουκάλι, θέλαμε να διατηρήσουμε την ακεραιότητα των όμορφων βατόμουρων που καλλιεργούμε εδώ στο Lutton Farm.

«Και γι’ αυτό το κρασί δεν ανακατεύεται με κανένα χυμό σταφυλιού. Είναι, καθαρά και απλά, 100% αγγλικά βατόμουρα».

Σε άλλες ειδήσεις, μια άνευ προηγουμένου και λεπτομερής νέα έρευνα προσφέρει στους πιθανούς επενδυτές πληροφορίες σχετικά με το πού ακριβώς να αγοράσουν αγγλικούς αμπελώνες και γιατί, με τις θερμοκρασίες και τις συνθήκες συγκομιδής να προβλέπονται μέχρι το 2040.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.