Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέες δημιουργίες από τα κυκλαδονήσια κυκλοφορεί ο Στέλιος Μπουτάρης

Μέσα από μια καλοκαιρινή εξόρμηση του Στέλιου Μπουτάρη στην Πάρο και τη Νάξο, το περυσινό καλοκαίρι, ξεκίνησε άλλο ένα από τα πολλά του οινικά ταξίδια, κατά το οποίο σε πρώτη  φάση  βάλθηκαν ιδέες και στη συνέχεια έγιναν λευκές και ροζέ πράξεις, με το άρωμα πάντα του Αιγαίου  πελάγους.

Η εκδρομή που έκανε ο ίδιος και η σύντροφός του, οδήγησαν σε μια σειρά τριών νέων ετικετών, που όπως γράφει, μπορούν και να χαρακτηριστούν ως  «Τι γυρεύει ο βλάχος στα νησιά»,  εκ ων οποίων οι δύο είναι ήδη  στην αγορά, ενώ η Τρίτη ακόμη ωριμάζει στα βαρέλια του κτήματος.

Στα νησιά, ο κος Μπουτάρης, ανακάλυψε ενδιαφέροντα πρέμνα από Μονεμβασιά και Μαντηλαριά, ενώ εναύσματα δημιουργίας έδωσε κι ένα αμπελοτόπι Φωκιανού. Το τελευταίο, πρόκειται για μια ιδιαίτερη, ερυθρή ποικιλία, φυόμενη στο νησί της Νάξου, ενώ  τα κλήματα είναι της Καλλιόπης Βιτζηλαίου, στην Κανά. Την οινοποίηση έφερε εις πέρας ο οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης, που φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που εξελίσσει τη σχέση του με το Φωκιανό.

Κατόπιν, έχουμε μια Μονεμβασιά από την όμορφη Πάρο, από το αμπέλι του Αρσένη Λούκη στις Ασπριές του Αγίου Ανδρέα. Το κρασί αυτό, μετά το πέρας της ζύμωσης παραμένει με τις οινολάσπες για 8 μήνες, ενισχύοντας τα αρώματα και το χαρακτήρα της ποικιλίας.

Τέλος, νέα άφιξη στο εμπόριο θα είναι η επίσης παριανή Μαντηλαριά, που εξελίσσεται ακόμη, και προέρχεται από το αμπέλι του Κώστα Σαμαλτάνη στην περιοχή των Δαφνών.

Σύμφωνα με το Στέλιο Μπουτάρη, «ο πλούτος του Ελληνικού νησιωτικού αμπελώνα είναι αστείρευτος και τα επόμενα χρόνια θα προσπαθήσουμε να τον αναδείξουμε.»

Τις νέες ετικέτες μπορεί κανείς να τις βρει στο Wine Bar- και όχι μόνο- Warehouse, στο κέντρο της Αθήνας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νέα εγκατάσταση αποσκοπεί στη διατήρηση της ποιότητας του κρασιού, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για επιλογές με χαμηλότερο αλκοόλ και καινοτόμα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με τα ροζέ κρασιά να κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι οινοποιητικές προσπάθειες των τελευταίων ετών στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν ενταθεί, εισάγοντας μάλιστα...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.