Η εκδρομή που έκανε ο ίδιος και η σύντροφός του, οδήγησαν σε μια σειρά τριών νέων ετικετών, που όπως γράφει, μπορούν και να χαρακτηριστούν ως «Τι γυρεύει ο βλάχος στα νησιά», εκ ων οποίων οι δύο είναι ήδη στην αγορά, ενώ η Τρίτη ακόμη ωριμάζει στα βαρέλια του κτήματος.
Στα νησιά, ο κος Μπουτάρης, ανακάλυψε ενδιαφέροντα πρέμνα από Μονεμβασιά και Μαντηλαριά, ενώ εναύσματα δημιουργίας έδωσε κι ένα αμπελοτόπι Φωκιανού. Το τελευταίο, πρόκειται για μια ιδιαίτερη, ερυθρή ποικιλία, φυόμενη στο νησί της Νάξου, ενώ τα κλήματα είναι της Καλλιόπης Βιτζηλαίου, στην Κανά. Την οινοποίηση έφερε εις πέρας ο οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης, που φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που εξελίσσει τη σχέση του με το Φωκιανό.
Κατόπιν, έχουμε μια Μονεμβασιά από την όμορφη Πάρο, από το αμπέλι του Αρσένη Λούκη στις Ασπριές του Αγίου Ανδρέα. Το κρασί αυτό, μετά το πέρας της ζύμωσης παραμένει με τις οινολάσπες για 8 μήνες, ενισχύοντας τα αρώματα και το χαρακτήρα της ποικιλίας.
Τέλος, νέα άφιξη στο εμπόριο θα είναι η επίσης παριανή Μαντηλαριά, που εξελίσσεται ακόμη, και προέρχεται από το αμπέλι του Κώστα Σαμαλτάνη στην περιοχή των Δαφνών.
Σύμφωνα με το Στέλιο Μπουτάρη, «ο πλούτος του Ελληνικού νησιωτικού αμπελώνα είναι αστείρευτος και τα επόμενα χρόνια θα προσπαθήσουμε να τον αναδείξουμε.»
Τις νέες ετικέτες μπορεί κανείς να τις βρει στο Wine Bar- και όχι μόνο- Warehouse, στο κέντρο της Αθήνας.