Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μόλις έξι ζυθοποιοί παράγουν τη μισή μπύρα του πλανήτη

Ένα γράφημα που δημιουργήθηκε από την Statista, η οποία πήρε της πληροφορίες από την BarthHaas, δείχνει πως έξι είναι οι παραγωγοί της μεγαλύτερης ποσότητας μπύρας παγκοσμίως.

Αποτελεί πλέον γεγονός στον κόσμο της μπύρας και των αλκοολούχων ποτών , καθώς και σε άλλες βιομηχανίες το συγκεκριμένο μεγάλο μερίδιο αγοράς.

Το γράφημα αυτό ,δικαιολογημένα, ονομάζεται «Η Βιομηχανία της Μπύρας και η Ψευδαίσθηση της Επιλογής», και εξετάζει τη συνολική παραγωγή μπύρας καθώς και την παγκόσμια παραγωγή μπύρας ως ποσοστό.

Αξιοσημείωτα, ο γίγαντας ζυθοποιίας AB InBev αποδείχθηκε ότι αντιπροσωπεύει περίπου το 25,7% της παγκόσμιας παραγωγής μπύρας το 2020. Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς το εντυπωσιακό πορτοφόλιο του και τις ετικέτες των προϊόντων του, τότε ίσως δεν είναι παράλογο το αποτέλεσμα. Η AB InBev κατέχει τεράστιες αγαπημένες μάρκες στις ΗΠΑ όπως: Corona, Budweiser, Bud Light, Beck’s, Modelo, Stella Artois κτλ.

Εν τω μεταξύ, η Heineken αντιπροσώπευε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό της παγκόσμιας παραγωγής μπύρας στο 12,2%,ενώ η ζυθοποιία διαθέτει και άλλα μεγάλα ονόματα όπως η Sol και η Sagres.

Η Molson Coors αντιπροσώπευε το 4,6% το 2020, με τις μάρκες της Miller και Foster, καθώς και μια πληθώρα άλλων στο χαρτοφυλάκιό της.

Πηγή: www.thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

H Hellenic Wine των αδελφών Τσανγκ, αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Συνεταιριστικών μοσχάτων κρασιών στην Κορέα, παρουσίσε στη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Αλκοολούχων Ποτών της Σεούλ...

REPORTS

Ο εισαγωγέας και διανομέας εκλεκτών κρασιών ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι υπέγραψε μια σημαντική επενδυτική συμφωνία με την κυβέρνηση της Σαγκάης.

REPORTS

Έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού, ξηρασία και απουσία ελεγκτικών μηχανισμών είναι τα τρία μεγάλα ζητήματα στην προσπάθεια για αγροτική ανάπτυξη στη Σαντορίνη, σύμφωνα με τον βουλευτή...

REPORTS

Η Familia Torres, το καταλανικό οινοποιείο που είναι γνωστό για την αναβίωση γηγενών ποικιλιών σταφυλιών, διόρισε νέο γενικό διευθυντή τον Fabrice Ducceschi, ο οποίος...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής...

REPORTS

Η Ελλάδα υποδέχεται και φέτος υψηλόβαθμα στελέχη του LCBO (Liquor Control Board of Ontario), του μεγαλύτερου εισαγωγικού οργανισμού ποτών παγκοσμίως και μονοπωλίου της επαρχίας...

REPORTS

Οι δρόμοι του ελληνικού κρασιού σίγουρα περνούν από την Αττική και το ιστορικό αμπελοτόπι της στην Αττική και κάνουν στάση στην μητροπολιτική Αθήνα σε...

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...