Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μονοποικιλιακό κρασί με Riesling ετοιμάζει το Κατώγι Αβέρωφ

Στον σχεδιασμό του Κατώγι Αβέρωφ είναι να δημιουργηθούν και νέες φυτεύσεις εξυπηρετώντας τόσο την παραγωγή αποσταγμάτων όσο και την παραγωγή οίνων. Ειδικότερα, όπως λέει στο wine trails, ο πρόεδρος της εταιρείας, Σωτήρης Ιωάννου, θα αυξηθούν οι διαθέσιμες ποσότητες του Gewurztraminer, ενώ θα προστεθεί για πρώτη φορά και το Riesling ως ποικιλία, με απώτερο στόχο την παραγωγή ενός μονοποικιλιακού οίνου.

Προβλέπεται επίσης θα επεκταθούν οι εκτάσεις του Pinot Noir, μία ακόμα από τις ποικιλίες που επενδύει το Κατώγι Αβέρωφ. Οι συνολικές καλλιεργούμενες εκτάσεις στον αμπελώνα του Μετσόβου ανέρχονται στα 150 στρέμματα.
Το Κατώγι Αβέρωφ κινείται εξαγωγικά στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία καθώς και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. O κύκλος εργασιών για την εταιρεία το 2021 ήταν 2,05 εκατομμύρια ευρώ με τα καθαρά κέρδη μετά από τους φόρους να ανέρχονται σε 232,93 χιλιάδες ευρώ από 1,72 εκατομμύρια ευρώ το 2020 με κέρδη 356,5 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

REPORTS

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...

REPORTS

Τέσσερα νοτιοαφρικανικά οινοποιεία απέσπασαν σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα των World’s 50 Best Vineyards (θέσεις 51-100) για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...