Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με σεβασμό στις προσταγές της φύσης ο ιδιόκτητος αμπελώνας του κτήματος Μανωλεσάκη

Το Κτήµα της οικογένειας Μανωλεσάκη δραστηριοποιείται στην αµπελουργία και την οινοποίηση από το 1989, µια κοµβική περίοδος που συµπίπτει µε το ξεκίνηµα του αµπελώνα της περιοχής της Αδριανής στη ∆ράµα, µε τις κοσµοπολίτικες γαλλικές ποικιλίες Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cab. Sauvignon, Merlot και Syrah.

Ο Γιώργος Μανωλεσάκης είναι από τους πρώτους που αναβίωσε την αµπελουργία στην ιστορική αυτή περιοχή και µε τη βοήθεια του γιου του Σταύρου, ασχολούνται µε το σύνολο των εργασιών της καλλιέργειας των αµπελιών και της παραγωγής των οίνων του Κτήµατος φροντίζοντας να διατηρηθεί ο σεβασµός στις προσταγές της φύσης παράλληλα µε τη βελτιστοποίηση της αµπελουργικής και παραγωγικής διαδικασίας, ώστε τα κλήµατα να µπορούν να αποδώσουν τα τυπικά χαρακτηριστικά του µικροκλίµατος (terroir) της περιοχής, που αποτελεί και τον αρχικό στόχο της προσπάθειάς αυτής.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος Τhe TOP 50 by WineTrails του 2025

 

Το 2004, η διαρκής αναζήτηση οδήγησε σε νέες καλλιέργειες ελληνικών γηγενών ποικιλιών όπως η Μαλαγουζιά, το Μοσχάτο Αλεξανδρείας, το Ασύρτικο και το Αγιωργίτικο ενώ το 2008 προστέθηκαν Μοσχόµαυρο και Ληµνιό και το 2014 η διεθνής ποικιλία Pinot Νoir.

Το 1998 ολοκληρώνονται οι εγκαταστάσεις του οινοποιείου µε µια υπερσύγχρονη οινοπαραγωγική µονάδα 1.500 τ.µ. στην καρδιά του ιδιόκτητου αµπελώνα 200 στρµ. στις πλαγιές της Αδριανής, λίγα χιλιόµετρα από την πόλη της ∆ράµας.

Οίνοι ποιότητας

Στόχος των ανθρώπων του Κτήματος Μανωλεσάκη είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών αποκλειστικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα, ώστε να αναδεικνύουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε ποικιλίας σε απόλυτη αρμονία με το μικροκλίμα και το έδαφος των αμπελώνων, τα τυπικά χαρακτηριστικά του terroir της περιοχής.

Επισκέψιμο οινοποιείο

Οι οινόφιλοι επισκέπτες μπορούν να έχουν μια ευχάριστη ξενάγηση σε όλους τους χώρους του Οινοποιείου και της κάβας, να μυηθούν και να εκπαιδευτούν στην τέχνη της δημιουργίας και της απόλαυσης του κρασιού, να συμμετάσχουν σε γευσιγνωσίες των κρασιών. Καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 π.μ. με 14:00 μ.μ. (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας τηλ. 25210 82010).

*Στην κεντρική φωτογραφία ο Γιώργος Μανωλεσάκης με τη δεύτερη γενιά, τον γιο του Σταύρο

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Αυτό που εύκολα φέρνει στο φως κάθε καλόπιστη αναζήτηση γύρω από το ελληνικό κρασί, είναι το βάθεμα της γνώσης και η ωριμότητα σε ένα...

REPORTS

Το The Top 50 παρουσιάζει τις 50 ετικέτες κρασιών που ξεχώρισε το 2024, η συντακτική ομάδα του Wine Trails. Η έμπειρη ομάδα του Wine...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Jean-Baptiste Lecaillon όχι μόνο βρίσκεται στο τιμόνι της Champagne Louis Roederer, όχι μόνο απολαμβάνει τον τίτλο του σπουδαιότερου οινολόγου μεγάλου οίκου της Καμπανίας...

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Η ζωή µου είναι µια συνεχής επένδυση στην τελειότητα και σε αυτόν εδώ τον τόπο µπορώ να τελειοποιήσω το ταξίδι µου στον κόσµο του...

REPORTS

Στα αυτιά των απανταχού οινόφιλων οι λέξεις Chardonnay, Cabernet Sauvignon και Pinot Noir σίγουρα είναι πολύ οικείες. Σιγά σιγά, όµως, µια ανάλογη οικειότητα θα...

REPORTS

Ενα ποτήρι κρασί επιδρά συνήθως καταλυτικά στην ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία. Όταν μάλιστα η ατμόσφαιρα είναι εορταστική, το κρασί προσφέρει τη λάμψη που χρειάζεται...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία τεσσάρων χαρισματικών οινοποιείων της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων και το Shaw + Smith της Αδελαΐδας. Ο ταλαντούχος David Le...