Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με βάση δεδομένων από Wine-Searcher η νέα επενδυτική εφαρμογή για το κρασί

Η νέα πλατφόρμα θα επιτρέψει στους καταναλωτές να κάνουν τις δικές τους συναλλαγές εκλεκτού κρασιού σε πραγματικό χρόνο.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Μια νέα πλατφόρμα επενδύσεων κρασιού στοχεύει να αφήσει τον καταναλωτή στον σπάνιο κόσμο της εμπορίας εκλεκτών κρασιών και βασίζεται σε αξιόπιστες βάσεις, όπως την τεράστια βάση δεδομένων της Wine-Searcher.

Η Cult Wines παρουσίασε αυτή την εβδομάδα το CultX, μια πλατφόρμα συναλλαγών επόμενης γενιάς για εκλεκτό κρασί, επαληθευμένη από προηγμένη τεχνολογία blockchain, με εκτενή δεδομένα, αναλυτικά στοιχεία και περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια από τα πιο διάσημα κρασιά επενδυτικής ποιότητας στον κόσμο για προσφορά. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν, να παρακολουθήσουν και να διαχειριστούν ένα εκλεκτό χαρτοφυλάκιο κρασιών με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και ζωντανές αγορές στα χέρια τους, άμεσα και εύκολα.

Παρά το γεγονός ότι είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, ο κλάδος του κρασιού δεν έχει ωφεληθεί από την καινοτομία ή την εμφάνιση νέων τεχνολογιών με τον ίδιο ρυθμό όπως άλλοι κλάδοι. Μαστίζεται από την έλλειψη ακριβούς τιμολόγησης και τις υπερβολικά υψηλές προμήθειες συναλλαγών (συνήθως 10-20%), ήταν δύσκολο για τους καταναλωτές να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις ή να επιτύχουν δίκαιες τιμές εντός της αγοράς.

Το CultX δημιουργήθηκε για να μειώσει το εμπόδιο εισόδου και να εξαλείψει τις αναποτελεσματικότητες που ιστορικά εμπόδιζαν την ανάπτυξη του κλάδου. Η «all-in-one», αυτοκατευθυνόμενη εφαρμογή έχει δημιουργηθεί στο blockchain Algorand, διασφαλίζοντας την προέλευση κάθε μπουκαλιού κρασιού που διακινείται. Ένα από τα πιο ισχυρά βοηθητικά προγράμματα της τεχνολογίας blockchain είναι ο άμεσος διακανονισμός, που επιτρέπει την άμεση μεταβίβαση της ιδιοκτησίας μόλις πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή. Στις περισσότερες περιπτώσεις με υπάρχουσες πλατφόρμες, οι καταναλωτές πρέπει να περιμένουν έως και τρεις εβδομάδες πριν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cult Wines και ιδρυτής της CultX, Tom Gearing, δήλωσε: «Ο μοναδικός συνδυασμός της παγκόσμιας φύλαξης αποθήκευσης και της τεχνολογίας blockchain της CultX επιτρέπει στους χρήστες έναν άνετο και χωρίς προβλήματα τρόπο να δημιουργήσουν μια φυσική συλλογή από το πιο διάσημο εκλεκτό κρασί στον κόσμο».

Τροφοδοτούμενο από την πιο ολοκληρωμένη πηγή ισχυρών δεδομένων τιμολόγησης κρασιού στον κόσμο από το Wine-Searcher, το CultX θα παρέχει “πάντα ενεργή” πρόσβαση στον κόσμο του εκλεκτού κρασιού, με εύρος και βάθος δεδομένων που δεν είναι διαθέσιμα σε καμία άλλη πλατφόρμα, καθώς και διαισθητικό αναλύσεις δεδομένων που υποστηρίζονται από εξελιγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης. «Η ομάδα επιστήμης δεδομένων μας συνεργάστηκε στενά με την ομάδα της Wine-Searcher τους τελευταίους έξι μήνες, δημιουργώντας μοντέλα τιμολόγησης που στοχεύουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικά με τη διαφάνεια των τιμών, βελτιώνοντας την ακρίβεια και βοηθώντας τους χρήστες να εκτιμούν ακόμη και τα πιο σπάνια, μη ρευστά κρασιά στη συλλογή τους», πρόσθεσε ο Gearing.

 

Μια ιστορία θαμμένη βαθιά κάτω από δεδομένα

 Δέκα χρόνια ιστορικά και τρέχοντα δεδομένα αγοράς από το Wine-Searcher παρέχουν το πιο ακριβές ρεκόρ τιμών για περισσότερα από 100.000 από τα κορυφαία κρασιά επενδυτικής ποιότητας στον κόσμο που είναι διαθέσιμα για αναζήτηση στην πλατφόρμα CultX. Η αξιοποίηση των καλύτερων παγκόσμιων δεδομένων στην αγορά δίνει στους χρήστες τον πλήρη έλεγχο του κρασιού τους για να ενημερώνουν, να προβλέψουν και να αναβαθμίσουν τις αποφάσεις αγοράς και πώλησης.

«Οι παίκτες της παγκόσμιας βιομηχανίας αρχίζουν να καταναλώνουν τα δεδομένα μας διαφορετικά και εξασφαλίζουν ουσιαστική εικόνα της αγοράς από τη χρήση τους», δήλωσε ο διευθυντής ανάπτυξης αγοράς της Wine-Searcher, Simon Brown. «Η CultX βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας τέτοιας τεχνικής καινοτομίας στη βιομηχανία κρασιού και είμαστε περήφανοι, που τροφοδοτούνται από το Wine-Searcher».

Ο Brown πρόσθεσε ότι η θέση της Wine-Searcher στην αγορά ήταν σκόπιμα επεκτατική, ουδέτερη, διαφανής και ευρέως αξιόπιστη. «Γι’ αυτό το λόγο η CultX επέλεξε να «τροφοδοτείται από το Wine-Searcher» ως την καλύτερη λύση στην κατηγορία για πρόσβαση σε δεδομένα της αγοράς».

Οι πληροφορίες προσφοράς και αναζήτησης καταγράφονται και αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων Wine-Searcher για να επιτρέπουν την αναφορά και την ανάλυση των τρεχουσών και ιστορικών τάσεων εδώ και 10 χρόνια. Κάνοντας αυτό ακριβώς τα τελευταία 20 χρόνια έχει καθιερώσει το Wine-Searcher ως την κατεξοχήν παγκόσμια πηγή δεδομένων για την τιμολόγηση και διαθεσιμότητα κρασιών και οινοπνευματωδών εκτός εμπορίου στο διαδίκτυο.

«Ο καινοτόμος συνδυασμός τεχνολογίας και ειδικών πόρων μέσω μιας ομάδας 30 και πλέον αφοσιωμένων προγραμματιστών spider, ειδικών κρασιών και αλκοολούχων ποτών και ομάδων σχολίων πελατών είναι θεμελιώδης για τη φήμη της Wine-Searcher για τη μακροπρόθεσμη ακρίβεια, αξιοπιστία και ποιότητα των δεδομένων της, είπε ο Brown.

Εκτός από τις τιμές και τα δεδομένα διαθεσιμότητας, εκατοντάδες χιλιάδες παρτιτούρες και γευστικές σημειώσεις από καταξιωμένους κριτικούς προσφέρονται στον ιστότοπο. Το Wine-Searcher περιέχει επίσης μια περιεκτική και ιδιόκτητη εγκυκλοπαίδεια, η οποία καλύπτει χιλιάδες ποικιλίες σταφυλιών, κατηγορίες προϊόντων, προφίλ παραγωγών και οινοπαραγωγικές περιοχές, και ο ιστότοπος παρέχει επίσης έγκυρες ειδήσεις και άρθρα σε περιοδικά.

«Η CultX είναι μια υπερτροφοδοτούμενη πλατφόρμα αγορών και πωλήσεων που θα διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο στη συνεχή εξέλιξη της βιομηχανίας εκλεκτών κρασιών», δήλωσε ο Gearing. “Η επαναστατική μας εμπειρία στο εμπόριο κρασιού και οι απαράμιλλες χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών θα οδηγήσουν σε καλύτερη εμπειρία και περισσότερη διαφάνεια στις συναλλαγές για τους χρήστες. Η ενσωματωμένη λύση παγκόσμιας αποθήκευσης της πλατφόρμας μειώνει την τριβή στη διαδικασία αγοράς και πώλησης εξαλείφοντας την ταλαιπωρία της αποστολής, πολύπλοκη ελέγχους εφοδιαστικής και γνησιότητας, οι οποίοι θα παρέχουν ηρεμία και θα μειώσουν το κόστος των συναλλαγών».

Το CultX θα είναι διαθέσιμο για λήψη σε iOS, Android και στον Ιστό παγκοσμίως το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν για έγκαιρη πρόσβαση μπαίνοντας στη λίστα αναμονής για ιδιωτική beta, με τη δημόσια beta να ανοίγει στις αρχές του καλοκαιριού του 2022. Για περισσότερες πληροφορίες, και για να βρείτε τη θέση σας στη λίστα αναμονής, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.CultX.com.

 

ΠΗΓΗ: wine-searcher.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.