Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Rioja Wine UK εγκαινιάζει την εκδήλωση «Rioja Residency»

Η εμπορική ένωση για τη Rioja στο Ηνωμένο Βασίλειο εγκαινίασε την πρώτη της εκπαιδευτική εκδήλωση «Rioja Residency», που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

Η εκδήλωση Rioja Wine UK στις 21 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο και στη λέσχη μελών The Ned, και θα παρουσιάσει τον πολιτισμό και την κληρονομιά της Rioja και των κρασιών της.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει περισσότερους από 20 επισκέπτες οινοποιούς, παρουσιάζοντας παλιές και σπάνιες σοδειές και θα περιλαμβάνει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στα τρία 100 χιλιόμετρα ονομασία Rioja – Oriental, Alavesa και Alta.

Θα διευθύνεται από τρεις ειδικούς στην περιοχή, τη Sarah Jane Evans MW, τον Pedro Ballesteros Tores MW και τον σομελιέ Gonzalez Rodriguez Diaz, οι οποίοι θα φιλοξενήσουν μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια:

 

13:00: Οι δέκα ήρωες της Rioja με τη Sarah Jane Evans MW 

Η Sarah Jane Evans θα φιλοξενήσει ένα πάνελ συζήτησης με πέντε οινοποιούς από όλη τη Rioja, για να αποκαλύψει την ποικιλομορφία της περιοχής και τα δέκα στυλ κρασιών Rioja που είναι απαραίτητα για κάθε λίστα κρασιών.

 

14:00: Τα μυστικά ενός κελαριού με τον Pedro Ballesteros Torres MW

Οι τρεις κορυφαίοι παραγωγοί της Rioja του Pedro Ballesteros Torres στο «Secrets of the Cellar» με μια γεύση από τα καλύτερα vintage τους μέχρι σήμερα.

 

14:00: Αγώνας στη Rioja με τον Gonzalo Rodriguez Diaz

Ένα μάθημα φαγητού και κρασιού που θα βγάλει τους επισκέπτες «εκτός της ζώνης άνεσης του ζευγαρώματος» με ένα ζευγάρωμα φαγητού που ετοιμάζει ο μόνιμος σεφ του The Ned.

Τέλος, αναφορικά μιλώντας για την εκδήλωση, ο παγκόσμιος διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Rioja DOCa, Iñigo Tapiador, δήλωσε: «Το Rioja Residency θα ζωντανέψει την καλύτερη περιοχή της Ισπανίας σε μια σημαντική παρουσίαση των καλύτερων, πιο premium κρασιών της, κάτω από μια στέγη. Η μέρα θα είναι μια πραγματική εξερεύνηση και γιορτή της διαφορετικότητας της περιοχής και δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο χώρο από το The Ned για να στεγάσει αυτόν τον μαγικό θύλακα.

«Η έναρξη του Rioja Residency σηματοδοτεί την έναρξη ενός συναρπαστικού καλοκαιριού για τη Rioja, καθώς η περιοχή ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα διάσημα World’s Best Vineyards Awards τον Ιούλιο. Ήρθε η ώρα να δώσουμε στη Ριόχα την κεντρική σκηνή που της αξίζει».

 

ΠΗΓΗ: www.thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

REPORTS

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης βρέθηκε στις 8 Απριλίου και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο, με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ και 6...

REPORTS

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων και ποτών στην Ιταλία, επιστρέφοντας δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη...

REPORTS

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, φιλοξενούμε τον Ακαδημαϊκό, Ομότιμο καθηγητή γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη στη διάλεξη: «Η διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας»

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία...

REPORTS

Οι καιροί γίνονται όλο και πιο δύσκολοι για πολλούς από τους αμπελουργούς της Καλιφόρνια που έρχονται αντιμέτωποι με τις συχνές πυρκαγιές, την ξηρασία, τις...