Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Les Jamelles εμπνέει και καινοτομεί στην αγορά κρασιού της Ασίας εδώ και 25 χρόνια

Η Les Jamelles, πρωτοπόρος στον κόσμο του κρασιού της ποικιλίας, γιορτάζει 25 μνημειώδη χρόνια παρουσίας στην Ασία, ένα ταξίδι που χαρακτηρίζεται από καινοτομία, πάθος και απαράμιλλη επιτυχία…

Ιδρύθηκε το 1995 από το δυναμικό δίδυμο του Laurent και της Catherine Delaunay, των δύο συζύγων πίσω από το Badet Clément, το Les Jamelles έχει χαράξει μια θέση για τον εαυτό του, όχι μόνο στην πατρίδα του τη Γαλλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αρχικά, ως ντόπιοι από την Βουργουνδία οι Delaunays γοητεύτηκαν από τη μεγάλη ποικιλία από terroirs και ποικιλίες σταφυλιού του Languedoc, και εμπνεύστηκαν ώστε να δημιουργήσουν μια μοναδική και επαναστατική μάρκα κρασιών. Σε μια εποχή που η αγορά είχε σπάνιες προσφορές πλήρους σειράς κρασιών ποικιλίας, το Les Jamelles εμφανίστηκε ως πρωτοπόρος, παρουσιάζοντας μια νέα εμπειρία στους λάτρεις του κρασιού.

Σήμερα παράγει 35 κρασιά χρησιμοποιώντας 26 ποικιλίες, καθιστώντας το τη μεγαλύτερη ποικιλία κρασιών στο Pay d’Oc. Με πάνω από 400 εκτάρια αμπελώνων, τα κρασιά Les Jamelles εξάγονται σε περισσότερες από 45 χώρες.

Η πρώτη αγορά στην Ασία για τη μάρκα ήταν το Χονγκ Κονγκ και ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια, χάρη στις προσπάθειες του Olivier Hui-Bon-Hoa. Ο Olivier θυμάται: «Στις αρχές του 1998 το πρώτο μπουκάλι Jamelles προσγειώθηκε στο Χονγκ Κονγκ… τα υπόλοιπα είναι ιστορία!» Συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Laurent και την Catherine Delaunay το 1997 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση του Les Jamelles στο Χονγκ Κονγκ. Το κρασί έγινε επιτυχία στο εμπόριο και σήμερα εισάγεται από την Links Concept, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κρασιά στο Χονγκ Κονγκ.

«Είμαι ακόμα ενθουσιασμένος που βλέπω πώς τα κρασιά Les Jamelles συνεχίζουν να επεκτείνονται στην περιοχή της Ασίας», μοιράζεται ο Olivier, αντανακλώντας την εκτεταμένη ανάπτυξη της μάρκας και τη διαρκή απήχηση της μάρκας στην ασιατική αγορά. Από το Χονγκ Κονγκ, η Les Jamelles επέκτεινε την παρουσία της στην Ασία. Τώρα εξάγεται σε 12 ασιατικές αγορές εκτός από τη Μαλαισία και την Ινδονησία.

Παράλληλα, φέτος σηματοδότησε επίσης την επανεκκίνηση του Les Jamelles, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του πριν από 28 χρόνια, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό κεφάλαιο στη λαμπρή ιστορία του. Αυτή η ολοκληρωμένη ανανέωση περιλαμβάνει μια ανανεωμένη φιλοσοφία, ζωντανή συσκευασία και μια εμπλουτισμένη σειρά από 26 ποικιλιακά κρασιά.

Η εκτεταμένη γνώση της Catherine για τις ποικιλίες σταφυλιών και τα terroirs της περιοχής Languedoc, η δεξιοτεχνία της στην ανάμειξη και την ωρίμανση και η μοντέρνα απόδοση της νότιας γαλλικής joie de vivre ήταν οι πυλώνες του εκφραστικού, ισορροπημένου και προσιτού στυλ του Les Jamelles, διασφαλίζοντας την επιτυχία της μάρκας.

Τέλος, η Catherine Delaunay, αναλογιζόμενη το ταξίδι και τις φιλοδοξίες της, δήλωσε: «Η φιλοδοξία μου είναι να παρουσιάσω τις ποικιλίες σταφυλιού της Pays d’Oc και τα terroir τους με μια μοναδική συλλογή: Les Jamelles. Για 30 χρόνια, αυτή ήταν η βάση του πάθους μου».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.