Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Champagne Bollinger επιτυγχάνει την πιστοποίηση B-Corp

Ο οίκος σαμπάνιας Bollinger έχει ως γνωστών αποτελεί σημείο αναφοράς για βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, έτσι με την πιστοποίηση B Corp καθίσταται η δεύτερη επιχείρηση σαμπάνιας, που κερδίζει αυτή την πιστοποίηση.

Τα νέα για το επίτευγμα ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και βλέπει την Bollinger, μεταξύ των Piper-Heidsieck, Charles Heidsieck και Rare Champagne, όλα μέλη του Ομίλου EPI, εταιρείες πιστοποιημένες από την B Corp.

Σύμφωνα με την Bollinger, η απόκτηση της πιστοποίησης B Corp ήταν ένας από τους στόχους της μάρκας Champagne πριν από την επέτειο των 200 χρόνων της, την οποία θα γιορτάσει το 2029.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Bollinger έχει μια σειρά από «φιλόδοξα σχέδια» καθώς πλησιάζει το έτος ορόσημο του, τα οποία περιλαμβάνουν μια νέα δομή ομάδας, η οποία είναι ήδη σε ισχύ μαζί με «τη δημιουργία ενός κελαριού που μοιάζει με καθεδρικό ναό ανοιχτό προς τον αμπελώνα».

Παράλληλα, το Maison Bollinger, το οποίο ιδρύθηκε το 1829, θα εγκαινιάσει «έναν περιβαλλοντικό και κοινωνικό χάρτη», καθώς και την κατασκευή «μιας μοναδικής οινοτουριστικής τοποθεσίας», παράλληλα με την έδρα της στο χωριό Champagne Aÿ.

Παράλληλα, οι Certified B Corporations, ή B Corps, είναι εταιρείες που έχουν επαληθευτεί από το B Lab «για να πληρούν υψηλά πρότυπα κοινωνικής και περιβαλλοντικής απόδοσης, διαφάνειας και λογοδοσίας».

Οι οίκοι σαμπάνιας EPI Group απέκτησαν την πιστοποίηση τον Αύγουστο του 2022.

Τέλος, μεταξύ άλλων επιχειρήσεων αφρώδους οίνου με το πρότυπο βιωσιμότητας είναι οι Άγγλοι παραγωγοί, η Ridgeview και η Rathfinny, ενώ η πρώτη οινοποιία που κατέκτησε το καθεστώς B Corp ήταν η A-Z Wineworks, η οποία έχει πιστοποιηθεί από τον Μάιο του 2014.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...