Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Bureau Interprofessionnel des Vins du Centre-Loire (BIVC) ανακοίνωσε νέο διευθυντή και συμπρόεδρο

Ο François Bouteille ανέλαβε τη θέση του διευθυντή και ο Bertrand Minchin τη θέση του συμπροέδρου του Bureau Interprofessionnel des Vins du Centre-Loire (BIVC).

Ο Bouteille, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Edouard Mognetti στη θέση του διευθυντή, είναι κάτοχος πτυχίου στο δίκαιο των επιχειρήσεων και στην πνευματική ιδιοκτησία, ενώ έχει ειδικευτεί στο δίκαιο της αμπέλου και του κρασιού από το Πανεπιστήμιο του Μπορντό.

Έχει εργαστεί πάνω στον κλάδο του κρασιού, ξεκινώντας την καριέρα του με την Εμπορική Ένωση Σαμπάνιας, πριν μετακινηθεί σε μια εταιρεία συμβούλων στην Αυστραλία που ειδικεύεται στην προστασία των ονομασιών. Πρόσφατα διετέλεσε διευθυντής του συνδικάτου Vouvray.

Στο νέο του ρόλο, ο François Bouteille θα είναι «αφοσιωμένος στην υπεράσπιση του πνεύματος των ανεξάρτητων αμπελουργών» καθώς και στην «προώθηση των terroirs και των ονομασιών του κεντρικού Λίγηρα», τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, δήλωσε η BIVC.

Διαφοροποίηση

Ένα από τα καθήκοντά του θα είναι η ενίσχυση των πρωτοβουλιών οικονομικής έρευνας για τον εντοπισμό νέων αγορών και τη διαφοροποίηση της προσφοράς των κρασιών του κεντρικού Λίγηρα, δήλωσε ο όμιλος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι «απολύτως πεπεισμένος» ότι οι αμπελώνες του Centre-Loire «κερδίζουν αναγνώριση» και ότι «έχουν τεράστιες δυνατότητες μεταξύ των οινόφιλων όλων των ηλικιών, τόσο στη Γαλλία όσο και στο εξωτερικό».

Μάλιστα, ο Bouteille πρόσθεσε: «Οι τεχνικές στρατηγικές και οι στρατηγικές προώθησης που αναπτύσσει η BIVC υποστηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη των οκτώ ονομασιών και των δύο IGP μας, με την αμεσότητα των κρασιών μιας ποικιλίας σταφυλιών να παρέχει ένα εύκολο σημείο εισόδου για ένα ευρύ κοινό και να του επιτρέπει να συνεχίσει την εξερεύνησή του ανακαλύπτοντας ένα υπέροχο μωσαϊκό terroirs».

Συμπρόεδρος

Επιπλέον, ο Bertrand Minchin, αμπελουργός από το Menetou-Salon, διαδέχθηκε τον Jean-Dominique Vacheron στη θέση του συμπροέδρου του Centre-Loire Wines και θα εκπροσωπεί την αμπελουργία για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Arnaud Bourgeois από την Famille Bourgeois θα είναι ο άλλος συμπρόεδρος, εκπροσωπώντας το εμπόριο.

Ο Bertrand Minchin είναι μέλος της ένωσης Vignerons Indépendants, στην οποία κατείχε προηγουμένως τη θέση του αντιπροέδρου.

Είναι επίσης μέλος της γενικής συνέλευσης της Centre-Loire Wines και συμμετέχει στην επιτροπή επικοινωνίας της.

«Οι αμπελώνες κεντρικά του Λίγηρα είναι μοναδικοί και λατρεύονται από όλους, αντιπροσωπεύοντας μια απίστευτη κληρονομιά με ισχυρές κοινές αξίες», δήλωσε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η οινοβιομηχανία της ΕΕ ζητά από την νέα Κομισιόν μια τολμηρή και ανοικτή εμπορική πολιτική για τόνωση των εξαγωγών στις διεθνές αγορές.

REPORTS

Η Gambero Rosso, ένας από τους πιο διάσημους οδηγούς κρασιού της Ιταλίας, αναγνωρισμένος για τις έγκυρες κριτικές και αξιολογήσεις των ιταλικών κρασιών, έχει ανακηρύξει...

REPORTS

Πάντα λιγότερο κρασί. Η νέα προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης συγκομιδής για το 2024, αντανακλά αποδόσεις χαμηλών όγκων. Η αποτίμηση αυτής της μικρής...

REPORTS

Ένα εγκληματικό δίκτυο που παρήγαγε απομιμήσεις κορυφαίων γαλλικών κρασιών και τα πουλούσε έως και 15.000 ευρώ ανά φιάλη εξαρθρώθηκε από επιδρομές της αστυνομίας στη...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...