Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Bureau Interprofessionnel des Vins du Centre-Loire (BIVC) ανακοίνωσε νέο διευθυντή και συμπρόεδρο

Ο François Bouteille ανέλαβε τη θέση του διευθυντή και ο Bertrand Minchin τη θέση του συμπροέδρου του Bureau Interprofessionnel des Vins du Centre-Loire (BIVC).

Ο Bouteille, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Edouard Mognetti στη θέση του διευθυντή, είναι κάτοχος πτυχίου στο δίκαιο των επιχειρήσεων και στην πνευματική ιδιοκτησία, ενώ έχει ειδικευτεί στο δίκαιο της αμπέλου και του κρασιού από το Πανεπιστήμιο του Μπορντό.

Έχει εργαστεί πάνω στον κλάδο του κρασιού, ξεκινώντας την καριέρα του με την Εμπορική Ένωση Σαμπάνιας, πριν μετακινηθεί σε μια εταιρεία συμβούλων στην Αυστραλία που ειδικεύεται στην προστασία των ονομασιών. Πρόσφατα διετέλεσε διευθυντής του συνδικάτου Vouvray.

Στο νέο του ρόλο, ο François Bouteille θα είναι «αφοσιωμένος στην υπεράσπιση του πνεύματος των ανεξάρτητων αμπελουργών» καθώς και στην «προώθηση των terroirs και των ονομασιών του κεντρικού Λίγηρα», τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, δήλωσε η BIVC.

Διαφοροποίηση

Ένα από τα καθήκοντά του θα είναι η ενίσχυση των πρωτοβουλιών οικονομικής έρευνας για τον εντοπισμό νέων αγορών και τη διαφοροποίηση της προσφοράς των κρασιών του κεντρικού Λίγηρα, δήλωσε ο όμιλος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι «απολύτως πεπεισμένος» ότι οι αμπελώνες του Centre-Loire «κερδίζουν αναγνώριση» και ότι «έχουν τεράστιες δυνατότητες μεταξύ των οινόφιλων όλων των ηλικιών, τόσο στη Γαλλία όσο και στο εξωτερικό».

Μάλιστα, ο Bouteille πρόσθεσε: «Οι τεχνικές στρατηγικές και οι στρατηγικές προώθησης που αναπτύσσει η BIVC υποστηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη των οκτώ ονομασιών και των δύο IGP μας, με την αμεσότητα των κρασιών μιας ποικιλίας σταφυλιών να παρέχει ένα εύκολο σημείο εισόδου για ένα ευρύ κοινό και να του επιτρέπει να συνεχίσει την εξερεύνησή του ανακαλύπτοντας ένα υπέροχο μωσαϊκό terroirs».

Συμπρόεδρος

Επιπλέον, ο Bertrand Minchin, αμπελουργός από το Menetou-Salon, διαδέχθηκε τον Jean-Dominique Vacheron στη θέση του συμπροέδρου του Centre-Loire Wines και θα εκπροσωπεί την αμπελουργία για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Arnaud Bourgeois από την Famille Bourgeois θα είναι ο άλλος συμπρόεδρος, εκπροσωπώντας το εμπόριο.

Ο Bertrand Minchin είναι μέλος της ένωσης Vignerons Indépendants, στην οποία κατείχε προηγουμένως τη θέση του αντιπροέδρου.

Είναι επίσης μέλος της γενικής συνέλευσης της Centre-Loire Wines και συμμετέχει στην επιτροπή επικοινωνίας της.

«Οι αμπελώνες κεντρικά του Λίγηρα είναι μοναδικοί και λατρεύονται από όλους, αντιπροσωπεύοντας μια απίστευτη κληρονομιά με ισχυρές κοινές αξίες», δήλωσε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Δημοκρατία της Μολδαβίας θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Αμπέλου και Οίνου, ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια...

REPORTS

Τα αποτελέσματα του 2025 International Wine Challenge, τα οποία ανακοινώθηκαν αυτόν τον μήνα στο Λονδίνο, σηματοδοτούν μια αξιοσημείωτη μεταβολή στην παγκόσμια βιομηχανία κρασιού.

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως σε μια γαλλική πρωτοβουλία ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αποσκοπεί στη στήριξη των εξαγωγών οίνου και αλκοολούχων...

REPORTS

Το νέο βιολογικό λευκό κρασί La Grande Bleue, του κτήματος Gerard Bertrand προέρχεται από τους αµπελώνες IGP Méditerranée, και αποτελεί µια πραγµατική αντανάκλαση του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τα ιδιαίτερα κρασιά και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της εταιρείας Amades Rootings, ιδιοκτησίας οικογένειας Φωτεινού, ταξίδεψαν από την γη των Αμάδων στη Χίο και...

REPORTS

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Δημοκρατία της Μολδαβίας θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Αμπέλου και Οίνου, ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια...

REPORTS

Τα αποτελέσματα του 2025 International Wine Challenge, τα οποία ανακοινώθηκαν αυτόν τον μήνα στο Λονδίνο, σηματοδοτούν μια αξιοσημείωτη μεταβολή στην παγκόσμια βιομηχανία κρασιού.

REPORTS

Δύο σημαντικές διακρίσεις στα Great Greek Wines 2025 απέσπασε το Οινοποιείο Ακριώτου. Οι νέες βραβεύσεις αποδεικνύουν τη δέσμευση του οινοποιείου στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών.