Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η σημασία των ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνων σε ημερίδα της ΕΔΟΑΟ στην Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου και στα πλαίσια του συνεδρίου για τον Επώνυμο Ελληνικό Οίνο από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) θα πραγματοποιηθεί μια ημερίδα που ξεκινά στις 04:00 το απόγευμα και ενδιαφέρει όλους τους οινόφιλους και επαγγελματίες του κρασιού στο THE MET HOTEL.

Όλα ξεκινούν με μια συζήτηση για τη σημασία των Ελληνικών ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για τις αλήθειες και τους μύθους γύρω απ’ το κρασί, για την  αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης επώνυμων προϊόντων, την ιστορία των οίνων με γεωγραφική ένδειξη και για τη διατροφική αξία των οίνων.

Θα ακολουθήσει ζωντανή επίδειξη μαγειρικής με τον Σεφ Δημήτρη Τσανανά, γεύμα στο εστιατόριο του The Met Hotel και στη συνέχεια θα δοκιμαστούν δεκάδες Ελληνικοί Επώνυμοι Οίνοι σε στυλ . . . Wine Selfie.

Οι φιάλες θα είναι τοποθετημένες ανά γεωγραφική περιοχή και θα ελέγχονται από την εξειδικευμένη ομάδα του Wine Style, ώστε το σερβίρισμα να γίνεται στις ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας. Το κάθε κρασί θα συνοδεύεται με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει ο γευσιγνώστης για τη γεωγραφική περιοχή, τις ποικιλίες τον τρόπο καλλιέργειας και οινοποίησης. Όλα τα στοιχεία δηλαδή που απαιτούνται από ένα κρασί για να φέρει στην ετικέτα του μια συγκεκριμένη γεωγραφική ένδειξη, ΠΟΠ ή ΠΓΕ.

Πως μπορεί να συμμετέχει κάποιος;

Δηλώνοντας συμμετοχή στο: info@thessalonikiwineshow.gr. Ωστόσο επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα:

16:00 – 16:30   Προσέλευση, Εγγραφή / Welcome Coffee   

16:30 – 16:40   Χαιρετισμός από τον Προέδρου της ΕΔΟΑΟ,  Κωνσταντίνο Ευσταθίου      

16:40 – 17:00  Η αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης επώνυμων προϊόντων – Αλήθειες και μύθοι για το κρασί

Στέφανος Κόγιας DipWSET, Δημοσιογράφος Οίνου, Εκπαιδευτής Οίνου & Αποσταγμάτων WSPC

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.