Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η οινοπαραγωγική περιοχή Ahr στη Γερμανία χρειάζεται βοήθεια

Οι εναέριες φωτογραφίες αποδεικνύουν το καταστρεπτικό αντίκτυπο της πλημμύρας που κατέκλυσε την τελευταία εβδομάδα τη Γερμανία και γιατί η περιοχή χρειάζεται τη βοήθεια του οινικού κόσμου.

Picture credit: Christian Lipowski

Η φυσική καταστροφή είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 200 άνθρωποι σε ολόκληρη τη Γερμανία και το Βέλγιο, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε αμέτρητους ιδιώτες και επιχειρήσεις, με τους οινοπαραγωγούς της κοιλάδας Ahr να πλήττονται σοβαρά.

Σύμφωνα με έκθεση του Γερμανικού Ινστιτούτου Οίνου, τα πλημμυρικά ύδατα ήταν ιδιαίτερα καταστροφικά για τους οινοπαραγωγούς του Ahrweiler και τα γύρω χωριά Mayschoss και Dernau.

Σε αυτές τις περιοχές, τα βαρέλια, οι φιάλες και τα μηχανήματα οινοποίησης παρασύρθηκαν, καταστρέφοντας ολόκληρες οινοπαραγωγικές επιχειρήσεις και πόρους διαβίωσης, αν και η πλήρης έκταση των ζημιών σε ολόκληρη την περιοχή Ahr, και τα 5630 στρέμματα αμπελώνων της, θα χρειαστούν εβδομάδες για να ποσοτικοποιηθούν.

Η διευθύντρια του Γερμανικού Ινστιτούτου Οίνου (DWI), Monika Reule, έμεινε έκπληκτη από τις εικόνες της καταστροφής και την τύχη των ανθρώπων που ζουν εκεί και τώρα αγωνίζονται να επιβιώσουν, και έχει δημιουργήσει έναν τραπεζικό λογαριασμό για να δεχτεί δωρεές στήριξης για όσους έχουν πληγεί.

Ο λογαριασμός της δωρεάς κρατείται στην Ένωση Γεωργών και Αμπελουργών της πολιτείας Ρηνανίας-Νασσάου, με την Ένωση Οινοπαραγωγών Ahr.

Εκτός από την οικονομική ενίσχυση, οι οινοπαραγωγοί από όλη τη Γερμανία προσέφεραν στήριξη σε εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες, με τους αμπελουργούς να βρίσκονται ήδη εκεί με οχήματα και αντλίες για να διασώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί.

Οι εξωτερικοί βοηθοί οφείλουν επίσης να βοηθήσουν με οποιαδήποτε απαραίτητη εργασία στους αμπελώνες που θα μπορούσε να βοηθήσει για να εξασφαλιστεί ο επερχόμενος τρύγος.

 

Πηγή thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ονομασία Προέλευσης Cava DO προχωρά σε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς την κορυφή της ποιοτικής ιεραρχίας του αφρώδους οίνου, με τη διαδικασία αξιολόγησης...

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...