Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Κίνα βρίσκεται κοντά στο να τερματίσει τους δασμούς κρασιού στην Αυστραλία

Μια εμπορική διαμάχη που οδήγησε σε δασμούς στο αυστραλιανό κρασί στην Κίνα θα μπορούσε να τελειώσει μετά την κίνηση στις εισαγωγές κριθαριού…

Ο υπουργός Εμπορίου της Αυστραλίας Don Farrel δήλωσε στο CNBC ότι ήταν «εξαιρετικά σίγουρος» ότι οι δασμοί που ισχύουν για το αυστραλιανό κρασί θα καταργηθούν τελικά.

Τα νέα αναπτύχθηκαν αφού το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σε ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα ότι θα καταργούσε τους δασμούς 80,5% στο αυστραλιανό κριθάρι, οι οποίοι είχαν αρχικά επιβληθεί κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της διαμάχης των δύο χωρών το 2020.

Έπειτα, το υπουργείο είπε ότι έκανε την κίνηση λόγω «αλλαγών στην κατάσταση της αγοράς κριθαριού στην Κίνα» και ότι δεν χρειάζεται πλέον να επιβάλει δασμούς στην εισαγόμενη κριθή από την Αυστραλία.

Ως αποτέλεσμα, η αυστραλιανή κυβέρνηση είπε ότι θα σταματήσει τώρα την πρόκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για τους δασμούς για το κριθάρι, ο οποίος έχει ήδη ανασταλεί επειδή η Κίνα είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα επανεξετάσει το μέτρο.

Ελπίζεται ότι η ανακάλυψη του κριθαριού θα σημαίνει ότι οι αυστραλιανοί δασμοί κρασιού, που μπορεί να είναι έως και 212%, θα καταργηθούν τελικά. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η πρόκληση του ΠΟΕ για τους δασμούς κρασιού από την αυστραλιανή κυβέρνηση εξακολουθεί να ισχύει.

Παράλληλα, οι εμπορικοί δασμοί της Κίνας στο κρασί τέθηκαν αρχικά σε ισχύ τον Νοέμβριο του 2020, επιβάλλοντας επιβάρυνση 107,1 – 212,1% στις εξαγωγές κρασιού αρχικά (οι συντελεστές διέφεραν ανάλογα με την εταιρεία), η οποία στη συνέχεια αυξήθηκε σε 116,2 – 218,4% τον Μάρτιο του 2021.

Οι τιμωρητικές κυρώσεις για τις εξαγωγές συνέβαλαν στην εξάλειψη 2,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων AUD από την αξία των αυστραλιανών εξαγωγών κρασιού το έτος έως τις 30 Ιουνίου 2022.

Μιλώντας για την κίνηση, ο Φάρελ είπε ότι η κυβέρνηση σκόπευε να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία του κριθαριού ως «πρότυπο» για την επίλυση του ζητήματος του κρασιού.

Ο ίδιος τόνισε: «Έχω πει σταθερά, στις θερμές συναντήσεις μου με τον Κινέζο υπουργό Εμπορίου, Wang Wentao, ότι θα προτιμούσαμε να επιλύσουμε όλες τις διαφωνίες μας με την Κίνα μέσω συζήτησης και διαλόγου, παρά διαφωνιών».

Η κυβέρνηση είπε ότι είναι πλέον «σίγουρη» για την υπόθεσή της στον ΠΟΕ για το κρασί και τα εναπομείναντα εμπόδια στο εμπόριο, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης κόκκινο κρέας και αστακό.

Τέλος, τον Νοέμβριο, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, η πρώτη φορά που οι ηγέτες των δύο χωρών συναντήθηκαν εδώ και έξι χρόνια, πυροδοτώντας την ελπίδα ότι η επανέναρξη των κανονικών σχέσεων θα μπορούσε να οδηγήσει στην άρση της Κίνας από τους τιμωρητικούς δασμούς στο αυστραλιανό κρασί. Πιο πρόσφατα, η Κίνα ήρε μια ανεπίσημη απαγόρευση στον αυστραλιανό άνθρακα τον Ιανουάριο.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...