Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Γαλλία καταστρέφει 35.000 αναψυκτικά με όνομα «Champagne»

Σχεδόν 35.000 μπουκάλια με τη λέξη «Campagne» στην ετικέτα καταστράφηκαν αφού κατασχέθηκαν από Γάλλους τελωνειακούς υπαλλήλους και διαπιστώθηκε ότι αντιβαίνουν στη νομική προστασία για τη διάσημη περιοχή αφρώδους οίνου της χώρας.

Αρχικά, ο οργανισμός κρασιού Comité Champagne της Γαλλίας δήλωσε ότι έχει οργανώσει την καταστροφή 34.968 φιαλών αναψυκτικού, τα οποία, όπως είπε, χρησιμοποιούσαν το όνομα «Couronne Fruit Champagne» στις ετικέτες τους.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι κατέσχεσαν τα μπουκάλια στο λιμάνι της Χάβρης τον Οκτώβριο του 2021 και ένας δικαστής του Παρισιού διέταξε στη συνέχεια να καταστραφούν για παραβίαση των κανόνων ονομασίας, δήλωσε η Comité Champagne. Πρόσθεσε ότι τα μπουκάλια προέρχονταν από την Αϊτή.

Είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες που η Comité οργανώνει την καταστροφή προϊόντων που διαπιστώθηκε ότι παραβιάζουν το καθεστώς της προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) της σαμπάνιας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ευρύτερα.

Περισσότερα από 2.300 μπουκάλια Miller High Life καταστράφηκαν τον Απρίλιο, μετά την κατάσχεσή τους στο λιμάνι της Αμβέρσας.

Έπειτα, αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα προϊόντα καταστράφηκαν με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο και τα υλικά θα ανακυκλώνονταν, δήλωσε η Comité Champagne.

Δεν ήταν σαφές πώς έφτασαν τα κουτάκια μπύρας και τα μπουκάλια αναψυκτικών στα λιμάνια της ΕΕ και κανένα συγκεκριμένο μέρος δεν κατηγορήθηκε για αδικοπραγία από την Comité Champagne στις δηλώσεις της.

Παράλληλα, ο όμιλος είναι γνωστός για την αυστηρή υπεράσπιση των δικαιωμάτων των οινοποιών του σε όλο τον κόσμο και είπε ότι αφιερώνει περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως για την προστασία από την κακή χρήση της ονομασίας Champagne.

«Η χρήση της ονομασίας Champagne για προϊόντα άλλα από το κρασί μας είναι παράνομη και τιμωρείται», δήλωσε ο Charles  , MD της Comité Champagne, αυτή την εβδομάδα.

Είπε ότι στόχος του εμπορικού οργανισμού ήταν να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι συνδέουν τη σαμπάνια μόνο με τον εξαιρετικά αναγνωρισμένο αφρώδες κρασί από την ομώνυμη γαλλική περιοχή, «και όχι μια μπύρα, ένα άρωμα, μια σόδα, ένα κερί ή ένα γιαούρτι».

Τέλος, η Champagne είναι προστατευόμενη ονομασία σε περισσότερες από 121 χώρες παγκοσμίως και η Comité είπε ότι ανοίγει περίπου 500 νέα αρχεία για προϊόντα κάθε είδους κάθε χρόνο.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.