Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αγγλική αμπελουργία ατενίζει ένα ρομποτικό μέλλον στο κλάδεμα και στην συγκομιδή

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν μια εντατική δουλειά που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εποχικούς εργάτες.

Το ερευνητικό έργο θα είναι μια τριετής συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, της Extend Robotics και του αμπελώνα Saffron Grange με έδρα την Ανατολική Αγγλία, ως μέρος της χρηματοδότησης από την κυβέρνηση και την Innovate UK για την τεχνολογία στη γεωργία.

Το ερευνητικό έργο, που ονομάζεται «Integrated Human-Augmented Robotics and Intelligent Sensing Platform for Precision Ambreculture», θα δει την εταιρεία τεχνολογίας και πανεπιστημιακούς ερευνητές να συνεργάζονται με τον παραγωγό αφρώδους οίνου Saffron Grange για την ανάπτυξη λύσεων βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη που θα επιτρέψουν τον ρομποτικό αυτοματισμό εργασιών όπως το κλάδεμα και τη συγκομιδή.

Ελπίζεται ότι το έργο θα δείξει πώς οι αμπελώνες μπορούν να μειώσουν το κόστος εργασίας καθώς και να μειώσουν τις εκπομπές και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τρεχουσών προσεγγίσεων για την αμπελοκαλλιέργεια. Ο απώτερος στόχος της έρευνας είναι να «βελτιωθεί σημαντικά η παραγωγικότητα και η βιωσιμότητα της αμπελουργικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου, παρέχοντας παράλληλα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά», δήλωσε η Extend Robotics.

Ο CEO της Extend Robotics, Δρ Chang Liu πρόσθεσε: «Η αμπελουργική βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί κάλλιστα να είναι πάνω από 1.000 ετών, αλλά συνεχώς κινείται με την εποχή. Αυτή είναι απλώς μια συναρπαστική συνέχεια αυτής της προόδου.

«Η τεχνολογία μας θα επιτρέψει στους καλλιεργητές να παρακολουθούν εξ αποστάσεως την υγεία των καλλιεργειών τους, να εντοπίζουν πιθανά προβλήματα από νωρίς και να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη AI, θα μπορούν στη συνέχεια να αυτοματοποιούν γενικές εργασίες και να βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών τους με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα καλύτερη συνολική ποιότητα των καλλιεργειών και υψηλότερες αποδόσεις.

Μαζί με τα συστήματα τηλελειτουργίας που βασίζονται στην εικονική πραγματικότητα της Extend Robotics, επιστήμονες από το Queen Mary’s θα προσθέσουν την τεχνογνωσία τους στην τηλεπισκόπηση και τη φασματική ανάλυση εικόνας.

Πέρυσι, το κτήμα Friulano Ca’ Bolani άρχισε να δοκιμάζει το Slopehelper, ένα ρομπότ αιχμής για τη γεωργία.

Το ρομπότ Slopehelper αναπτύχθηκε από τον Σλοβένο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων PeK Automotive, μέρος της Peker Holding. Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με ηλεκτρισμό, μπορεί να λειτουργήσει για 8 έως 14 ώρες κάθε φορά και είναι ικανό να λειτουργεί σε διάφορους τύπους εδαφών και καιρικών συνθηκών. Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι κατάλληλο για κλίσεις εδάφους φτάνοντας κλίση έως και 42°.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά κρασιού κλείνει το 2025 μέσα σε μια περίοδο βαθιών αλλαγών, όπως παρουσιάζει η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων της Vinetur στις 19 Νοεμβρίου....