Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εξερευνώντας το Ασύρτικο στην ηπειρωτική Ελλάδα την Τετάρτη 29 Μαΐου

Την Τετάρτη 29 Μαΐου στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 με θέμα το «Εξερευνώντας το Ασύρτικο στην ηπειρωτική Ελλάδα» θα διερευνήσουμε τις εκφράσεις της πιο εκλεκτής λευκής ποικιλίας της Μεσογείου, όταν καλλιεργείται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Όπως μας εξηγούν οι οινοποιοί «υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ των κρασιών του Ασύρτικου από τη Σαντορίνη -που είναι εξάλλου και η πατρίδα της ποικιλίας- από αυτά άλλων περιοχών. Στη Σαντορίνη είναι πιο έντονος ο μεταλλικός χαρακτήρας. Αντίθετα στα Ασύρτικα της ηπειρωτικής Ελλάδας αποκαλύπτεται ο αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας. Επίσης τα κρασιά της ηπειρωτικής χώρας εμφανίζονται πιο γεμάτα, με περισσότερο σώμα».

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, επεξηγήσεις και «αποκωδικοποιήσεις» στη συνάντησή την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Το κοινό θα έχει ευκαιρία να δοκιμάσει, τυφλά όπως πάντα, κρασιά από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής χώρας, καταγράφοντας τις διαφοροποιήσεις σε αρωματικά προφίλ και γευστικά στυλ. Κλασικές αλλά και καινούργιες ετικέτες, όλα τους κορυφαία Ασύρτικα.

Στην συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 θα λάβει μέρος ο οινολόγος και οινοποιός  Άκης Παπαδόπουλος από το Κτήμα Τέχνη Οίνου.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2023 – 2024 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο info@wineplus.gr.

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, ολοκληρώνει την 28η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

REPORTS

Ο οινοτουρισμός δεν είναι πια ένα niche χόμπι για μυημένους. Είναι ένας από τους πιο ζωντανούς τρόπους να γνωρίσεις έναν τόπο: από το χώμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες...

REPORTS

Η εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ που επιτεύχθηκε τον Αύγουστο από τους Προέδρους von der Leyen και Trump αποκλίνει από τις συνήθεις εμπορικές συμφωνίες σε πολλές...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της στο Συμβούλιο για την υπογραφή και τη σύναψη της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur...

REPORTS

Ο τρύγος του 2025 ολοκληρώθηκε καταγράφοντας για 3η συνεχόμενη χρονιά πτώση στην παραγωγή της Σαντορίνης που αναμένεται να πλησιάσει συνολικά τους 450 τόνους σταφυλιού,...