Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εξερευνώντας το Ασύρτικο στην ηπειρωτική Ελλάδα την Τετάρτη 29 Μαΐου

Την Τετάρτη 29 Μαΐου στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 με θέμα το «Εξερευνώντας το Ασύρτικο στην ηπειρωτική Ελλάδα» θα διερευνήσουμε τις εκφράσεις της πιο εκλεκτής λευκής ποικιλίας της Μεσογείου, όταν καλλιεργείται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Όπως μας εξηγούν οι οινοποιοί «υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ των κρασιών του Ασύρτικου από τη Σαντορίνη -που είναι εξάλλου και η πατρίδα της ποικιλίας- από αυτά άλλων περιοχών. Στη Σαντορίνη είναι πιο έντονος ο μεταλλικός χαρακτήρας. Αντίθετα στα Ασύρτικα της ηπειρωτικής Ελλάδας αποκαλύπτεται ο αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας. Επίσης τα κρασιά της ηπειρωτικής χώρας εμφανίζονται πιο γεμάτα, με περισσότερο σώμα».

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, επεξηγήσεις και «αποκωδικοποιήσεις» στη συνάντησή την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Το κοινό θα έχει ευκαιρία να δοκιμάσει, τυφλά όπως πάντα, κρασιά από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής χώρας, καταγράφοντας τις διαφοροποιήσεις σε αρωματικά προφίλ και γευστικά στυλ. Κλασικές αλλά και καινούργιες ετικέτες, όλα τους κορυφαία Ασύρτικα.

Στην συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 θα λάβει μέρος ο οινολόγος και οινοποιός  Άκης Παπαδόπουλος από το Κτήμα Τέχνη Οίνου.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2023 – 2024 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο info@wineplus.gr.

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, ολοκληρώνει την 28η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το παγκόσμιο εμπόριο οίνου και γλεύκους παρέμεινε σχεδόν σταθερό το 2024, με μικρή αύξηση 0,8% σε όγκο, φθάνοντας τα 100,2 εκατομμύρια εκατόλιτρα, και μικρή...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

H Wine Plus ετοιμάζει τη 6th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, μία πραγματικά ‘μεγάλη’ γευστική δοκιμή αφιερωμένη αποκλειστικά στα ροζέ κρασιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Aίτημα για άμεση οικονομική στήριξη των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας και οινοποιήσιμων σταφυλιών στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίοι επλήγησαν σοβαρά από τις επιπτώσεις της κλιματικής...

REPORTS

Καθώς η γεωργική ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται λόγω της αύξησης του πληθυσμού και των κλιματικών πιέσεων, οι αγρότες και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναζητούν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Μετά το σοκ, ήρθε η ώρα να γίνει απολογισμός. Ο τομέας οίνου παγκόσμια υπολογίζει πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η επιβολή προσαυξήσεων στις...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...