Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δύο αμπελοκαλλιεργητές φυτέυουν κλήματα στη Νορμανδία

Ένα ζευγάρι ερασιτεχνών αμπελουργών φυτεύει στη Νορμανδία της Γαλλίας, που κάποτε ήταν σημαντική αμπελοοινική περιοχή, έναν αξιοσημείωτο αμπελώνα.

Οι Brigitte και Denis Pasquer είχαν φυτέψει 1500 αμπέλια στη γη τους στο Montagne-au-Perche, στο διαμέρισμα Orne, ακριβώς ανατολικά του Alençon και 130 χιλιόμετρα (80 μίλια) δυτικά των προαστίων του Παρισιού.

Το ζευγάρι, στο οποίο είχε δοθεί το πράσινο φως για να φυτέψει τα σταφύλια στη φάρμα του Le Gros Chêne (“Η μεγάλη βελανιδιά”) από Γάλλους τελωνειακούς το περασμένο καλοκαίρι, σχεδιάζει να φυτέψει άλλα 1500 αμπέλια μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Τα σταφύλια είναι υβρίδια, με περίπου το ήμισυ του αμπελώνα αποτελείται από την ποικιλία Floréal και το υπόλοιπο μοιράζεται μεταξύ Muscaris και Sauvignac.

Το έργο ξεκίνησε όταν οι δύο καλλιεργητές συνειδητοποίησαν τον τύπο του εδάφους που είχε η περιοχή. «Είμαι αγρότης, ξέρω τα εδάφη μου», είπε ο Denis Pasquer. «Έχουμε ένα αργιλοασβεστολιθικό έδαφος που είναι πολύ πετρώδες. Κάναμε μια μικρή έρευνα και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τις φυτεύσεις .»

Κατά τους  ίδιους, οι πρώτες εμφιαλώσεις λευκού, ξηρού κρασιού θα υλοποιηθούν από τον τρύγο του 2025, ακόμη κι αν δεν έχει δοθεί όνομα τόσο στην παραγωγή τους όσο και στην επερχόμενη ετικέτα.

Στο μεταξύ, θα χρειαστεί να φτιάξουν ένα οινοποιείο κοντά στο αγρόκτημα και να αποκτήσουν μεταχειρισμένο εξοπλισμό για να πάρουν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα με μια προσιτή επένδυση.

Ωστόσο, οι αγρότες τονίζουν πως το έργο ξεκίνησε γιατί τους αρέσει η αμπελοκαλλιέργεια και κατά συνέπεια η παραγωγή οίνου, και το κίνητρο αποτέλεσε αυτό τους το ενδιαφέρον και όχι η ανάγκη των χρημάτων.

Η Brigitte Pasquer, ελπίζει πολύ στα νέα αμπέλια και στην απόδοση εξαιρετικά καλής ποιότητας, καθώς θεωρεί πως σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή , τα γηγενή αμπέλια, θα ευδοκιμήσουν ιδιαίτερα, ακόμη και βόρεια.

«Με την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις αυξανόμενες θερμοκρασίες, με καλά εδάφη είναι δυνατό να φτιάξουμε κρασί βόρεια του Λίγηρα», είπε, επαναλαμβάνοντας αυτό που λένε οι οινοπαραγωγοί στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και δεκαετίες.

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...