Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Γνώστες της οινικής κουλτούρας αναγνώρισαν την υπεροχή των ελληνικών ΠΟΠ-ΠΓΕ οίνων

Μεγάλη ανταπόκριση είχαν τα σεμινάρια της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου σε ΗΠΑ και Γερμανία για την γνωριμία και προώθηση των ελληνικών ΠΟΠ-ΠΓΕ οίνων.

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από την επανέναρξη, ύστερα από διακοπή ετών λόγω και της  πανδημίας, των δράσεων  προβολής και προώθησης του ελληνικού κρασιού από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου σε μεγάλες αγορές- στόχους του εξωτερικού. Ήδη, μεγάλη ανταπόκριση υπήρξε στα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στις ΗΠΑ, σε Σικάγο και Ντιτρόιτ, όπως άλλωστε και στα αντίστοιχα που προηγήθηκαν στη Γερμανία.

Το ειδικό κοινό (πάνω από 100 Sommeliers, διαμορφωτές κοινής γνώμης, bartenders, κλπ) στα σεμινάρια, που διοργανώθηκαν από το American wine school, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ελληνικών  ΠΟΠ – ΠΓΕ και των ποικιλιακών οίνων, αναγνωρίζοντας την υψηλή ποιότητα τους και συναρτώντας τα με την ιστορικότητα της ελληνικής αμπελουργίας.

Η όλη διαδικασία έγινε με κλειστές ετικέτες,  επιτρέποντας στους έμπειρους και βαθείς γνώστες της οινικής κουλτούρας να αναγνωρίσουν τα μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών οίνων και συνακόλουθα τον φυσικό πλούτο των περιοχών στις οποίες αυτά παράγονται και την πρόοδο που έχει συντελεστεί από τον κλάδο στην οινοποίηση. Την στήριξη του δήλωσε ο εμπορικός ακόλουθος του Σικάγου κ. Δημήτρης  Πετρόπουλος, ο οποίος παρευρέθηκε στα σεμινάρια, ενώ πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις  με τα στελέχη της Οργάνωσης για το σχεδιασμό των δράσεων της επόμενης χρονιάς.

Οι δράσεις προώθησης από την ΕΔΟΑΟ θα συνεχιστούν με συνέπεια και συστηματικότητα, με στόχο την αναβάθμιση της θέσης του ελληνικού κρασιού στις ξένες αγορές και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.