Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ανακοινώθηκε η νικήτρια της υποτροφίας Dom Pérignon Golden Vines MW

Ο οίκος σαμπάνιας Dom Pérignon ανακοίνωσε μαζί με την Liquid Icons και το Ίδρυμα Gérard Basset τον νικητή της νέας υποτροφίας Dom Pérignon Golden Vines MW.

Το βραβείο κέρδισε η Arpine Manukyan, επαγγελματίας του οίνου και οινοποιός από την Αρμενία, με έδρα το Ερεβάν. Αρχικά ακολουθώντας μια καριέρα ως γλωσσολόγος, το 2014 η Arpine αποφάσισε να αλλάξει δραστικά τον δρόμο της και αντ’ αυτού άρχισε να ασχολείται με την οινοποίηση.

Αν και σίγουρα ήταν μια γενναία απόφαση, η ίδια είπε: «Δεν μετανιώνω, καθώς μου επέτρεψε να κυνηγήσω το αληθινό μου πάθος». Δυστυχώς, παρά τα εντυπωσιακά της επιτεύγματα, όπως το να γίνει το πρώτο άτομο στην Αρμενία, που κατέκτησε το WSET Diploma και Weinakademiker, η Arpine έπρεπε να αντιμετωπίσει «εμπόδια με βάση το φύλο» που «περιθωριοποιούν τις γυναίκες και εμποδίζουν την επαγγελματική τους ανάπτυξη και τις ευκαιρίες εκπαίδευσης».

Τέτοιες οπισθοδρομήσεις, αν και πολύ συνηθισμένες, δεν εμπόδισαν την Arpine από το να είναι «ανθεκτική και αποφασισμένη να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να αποδείξει ότι οι γυναίκες έχουν τις δεξιότητες και το πάθος να διαπρέψουν σε οποιαδήποτε πτυχή της οινοποίησης».

Παράλληλα, οι κριτές ήταν ενθουσιασμένοι από την ποιότητα και των 18 αιτήσεων που ελήφθησαν φέτος. Κάθε αίτηση ήταν πολύ υψηλής ποιότητας και ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξεις έναν νικητή ανάμεσα σε τόσο καλούς υποψηφίους.

Μαζί με την άξια νικήτρια Arpine, υπήρχε μία ακόμη υποψήφια, της οποίας η εξαιρετική ανθεκτικότητα απέναντι στις αντιξοότητες και το πάθος της για μελέτη πάνω στο κρασί την  οδήγησε στο να της απονείμουν την ερευνητική επιχορήγηση του Ιδρύματος Gérard Basset, η οποία θα την βοηθήσει με την εργασία της, όταν περάσει στο Stage 3 του Προγράμματος MW.

Επίσης η νικήτρια της υποτροφίας Dom Pérignon Golden Vines MW, προερχόμενη από μια ιστορικά περιθωριοποιημένη κοινότητα, θα αναλάβει ένα εντατικό, αμειβόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 4 εβδομάδες στο Dom Pérignon, κατά το οποίο θα συνεργαστεί στενά με την ομάδα οινοποίησης, αποκτώντας δεξιότητες και γνώσεις που θα βοηθήσουν τόσο με τις σπουδές MW όσο και με τη μελλοντική τους εξέλιξη. Η υποτροφία θα χρηματοδοτήσει τον νικητή για να αναλάβει την Πιστοποίηση MW.

Το 2023 ελήφθησαν 18 αιτήσεις από 7 διαφορετικές χώρες, με τους αιτούντες να αποτελούνται από 11 διαφορετικές εθνικότητες. Περισσότεροι από τους μισούς από τους φετινούς υποψηφίους ήταν γυναίκες.

Η κριτική επιτροπή για την υποτροφία αποτελούνταν από τους Vincent Chaperon, Chef de Cave of Dom Pérignon, Maxime Balay, Global Business Development Director του Dom Pérignon και Romané Basset, συνιδρυτικό διαχειριστή του Ιδρύματος Gérard Basset, μαζί με τους Christopher Morron και Jean-Baptiste. Terlay των ομάδων Επικοινωνίας και Οινοποίησης του Dom Pérignon, αντίστοιχα, για τις συνεντεύξεις.

Τέλος, νικήτρια του Grant Research Foundation του Gérard Basset ανακοινώθηκε επίσης ως Iulia Scavo. Η Iulia είναι sommelière και ανεξάρτητη δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός στο κρασί, αυτή τη στιγμή στο Stage 2 του προγράμματος MW. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια στην πορεία της επαγγελματικής της ζωής ως σομελιέ, αλλά αυτό δεν μείωσε το πάθος της να διευρύνει τις γνώσεις της και να διαδώσει το πάθος της για το κρασί σε άλλους.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.