Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένα φεστιβάλ οίνου αφιερωμένο στην αναγέννηση ενός ιστορικού αμπελώνα

Η Μεσσηνία υποδέχεται το φθινόπωρο με γεύσεις και αρώματα από τα θρυλικά της αμπελοτόπια και τους πανάρχαιους δρόμους των ξακουστών κρασιών της.

Το Messinia Terroirs Wine Festival, που θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο Navarino Agora από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου, είναι το πρώτο φεστιβάλ που δίνει την ευκαιρία στους τοπικούς παραγωγούς και οινοποιούς να αναδείξουν τα πολλά πρόσωπα του μεσσηνιακού αμπελώνα, εμφυσώντας νέα πνοή σε μια οινική παράδοση αιώνων.

Το φεστιβάλ αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Messinia Terroirs, μιας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου που έχει ως στόχο την προβολή των οίνων της Μεσσηνίας και την πολύπλευρη αναγέννηση ενός τόπου με βαθιές ρίζες στην αμπελουργία, την ιστορική κληρονομιά και τον πολιτισμό.

Το τριήμερο φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις των οινοπαραγωγών της Μεσσηνίας και των κρασιών του, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, master classes για επαγγελματίες και οινόφιλους, ειδικά σεμινάρια στην αγγλική γλώσσα για τους ξένους επισκέπτες, προγράμματα ζωγραφικής με κρασί για μικρούς και μεγάλους, προβολές ταινιών σε ανοικτό κινηματογράφο, καθώς και μουσικό πρόγραμμα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Η γευσιγνωσία οίνων θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία γευσιγνωσίας στη Navarino Agora την Παρασκευή 29 & το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, από τις 7:00μμ μέχρι τις 10:30μμ

Συμμετοχή για άτομα άνω των 18 ετών.
Προϋπόθεση: για να μπορέσετε να δοκιμάσετε τα κρασιά των παραγωγών προτείνεται η αγορά του αναμνηστικού ποτηριού γευσιγνωσίας του Φεστιβάλ, αξίας των 5€, από το κατάστημα Cellier που βρίσκεται στη Navarino Agora.
Προσφορά: Εφόσον το επιθυμείτε, με την επιστροφή του ποτηριού σας, θα έχετε έκπτωση 5€ σε αγορά οίνου από τη συλλογή των παραγωγών της Μεσσηνίας από το κατάστημα Cellier στη Navarino Agora. Διάρκεια προσφοράς: 29/9-1/10.

 

MASTER CLASS

«O Οίνος στη Μεσσηνία, Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον & Τυφλή Γευσιγνωσία του Εμβληματικού Cabernet Sauvignon από την Τριφυλία»

30 Σεπτεμβρίου, 18:00-20:00

Εισηγητής: Δρ Στέφανος Κουνδουράς, Καθηγητής Αμπελουργίας, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας, ΑΠΘ

Γευσιγνωσία: Νικόλας Γιαννόπουλος DipWSET

Ο Δρ Στέφανος Κουνδουράς θα μιλήσει για την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή οίνου στη Μεσσηνία, από το παρελθόν μέχρι και σήμερα που η αμπελουργία και η οινοπαραγωγή συνεχίζουν να έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή της Μεσσηνίας και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, της οικονομίας, και του πολιτισμού της.

Ο Νικόλας Γιαννόπουλος  DipWSET θα παρουσιάσει το εμβληματικό Cabernet Sauvignon από την Τριφυλία μέσα από μία Τυφλή Γευστική Δοκιμή.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Συμμετοχή για άτομα άνω των 18 ετών.

 

MASTER CLASS

«Οι Κρυμμένοι Θησαυροί της Μεσσηνίας»

1 Οκτωβρίου, 17:00-19:00

Εισηγητής: Νικόλας Γιαννόπουλος DipWSET

Παρουσία Μανώλη Κεντικελένη, Head Sommelier Costa Navarino

Ένα Master Class ξεχωριστό. Μία πρόκληση και πρόσκληση για όλους και κυρίως για τους επαγγελματίες HO.RE.CA.

Ο Νικόλας Γιαννόπουλος μέσα από μία τυφλή γευστική δοκιμή 3 διεθνών ποικιλιών, θα σας «προκαλέσει» να ανακαλύψετε ποιες από αυτές έχουν μεγαλώσει στη γη της Μεσσηνίας και έχουν δημιουργήσει κρασιά που ξεχωρίζουν, ανάμεσα σε δημοφιλείς ετικέτες του διεθνούς οινικού πεδίου.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Συμμετοχή για άτομα άνω των 18 ετών.

 

WORKSHOP

Ζωγραφίζοντας με το Κρασί, με την Malynovska Alina

30 Σεπτεμβρίου, 18:00-20:00 & 19:30 – 20:30

Πλατεία Γευσιγνωσίας Navarino Agora

Μία εναλλακτική χρήση του οίνου ήρθε να μας δείξει η εικαστικός Malynovska Alina.

Μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν να ζωγραφίζουν με πινέλα και κόκκινο κρασί και να δημιουργούν «έργα τέχνης»!

Για ενήλικες και παιδιά με την επίβλεψη του γονέα.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τα ονόματα των παιδιών ξεχωριστά για να υπολογιστούν σωστά οι θέσεις.

 

Ώρα για Σινεμά!

Bottle Shock του Randall Miller

30 Σεπτεμβρίου, 21:30 – 23:00

Danaos Open Air Cinema, Navarino Agora

Ο Ράνταλ Μίλερ, που σκηνοθετεί και συνυπογράφει το σενάριο, μας «μεθά» με τα γραφικά τοπία της Καλιφόρνια και την  ιστορία του Jim Barret (Bill Pullman) και του γιου του Bo (Chris Pine), που ίδρυσαν το οινοποιείο Chateau Montelena, στις αρχές του΄70. Άραγε, πως κατάφεραν να φέρουν τα κρασιά της Καλιφόρνια στο ίδιο ποιοτικό επίπεδο με τα γαλλικά? Μη χάσετε την αναπαράσταση της «τυφλής γευστικής δοκιμής» που έφερε τα πάνω κάτω στο χώρο του κρασιού. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία αγάπης, θριάμβου και ζύμωσης.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.

 

Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”ΙΚΒΚΚ, είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011 προς τιμήν των Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Το Ίδρυμα σχεδιάζει, διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούν στην έρευνα, στην εκπαίδευση και στην υποστήριξη τοπικών δομών της Μεσσηνίας. Δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη, στην κοινωνία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον αναπτύσσοντας συνεργασίες με φορείς καθώς και με οργανισμούς των πεδίων αυτών.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...