Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Χρυσό Βραβείο για το Κτήμα Κοκοτού στα Harpers Design Awards 2021

Οι ετικέτες Gewürztraminer “Τρείς Παράδες”, Ασύρτικο “Πέρδικα στο αμπέλι”, Ροδίτης-Σαββατιανό “Αγρίμι”, η ροζέ “Κλέφτρα Κίσσα” αλλά και το Αγιωργίτικο “Τρείς Λόφοι” βραβεύθηκαν με Χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό Harpers Design Awards 2021.

Τα Harpers Design Awards είναι τα κορυφαία βρετανικά βραβεία που εστιάζουν στον δημιουργικό σχεδιασμό στον κλάδο του ποτού. Στοχεύουν στην ανάδειξη των καλύτερων σε διάφορους τομείς, είτε είναι ήδη καθιερωμένες δουλειές, νέες εμφανίσεις ή απλά ανασχεδιασμός και διοργανώνονται από το περιοδικό HARPERS WINE & SPIRIT. Ως η μοναδική συνδρομητική έκδοση αποκλειστικά για το εμπόριο ποτών, το Harpers Wine & Spirit είναι η βασική πηγή για τους αναγνώστες που αναζητούν έγκυρο και ενημερωμένο περιεχόμενο σε όλο το φάσμα της αλυσίδας παραγωγής, εφοδιασμού και λιανικής για σχεδόν 150 χρόνια!

Το ζητούμενο μας για τις ετικέτες αυτές, ήταν να δοθεί το μήνυμα της Αναγέννησης έπειτα από οποιαδήποτε μεγάλη καταστροφή, έτσι όπως σιγά σιγά η άγρια ζωή επανέρχεται σε έναν τόπο μετά από μία καταστροφική φωτιά που έκανε την άνοιξη να είναι σιωπηλή…

Κάθε μία από τις ετικέτες κρύβει από πίσω της μια ιστορία, μια εικόνα ή έναν ήχο που συνδέεται άρρηκτα με τον οίνο που αγκαλιάζει. Η ζωγράφος Ιόλη Ξιφαρά έδωσε πνοή στην έμπνευση από την οποία δημιουργήθηκε η κάθε ετικέτα και σε συνεργασία με την ομάδα του We Design, δημιούργησαν την εικόνα της κάθε ετικέτας όπως την ξέρετε σήμερα:

 

 «Τρείς Παράδες» – Gewürztraminer

Πήρε το όνομά του από το τιτίβισμα του κρασοπουλιού που προσομοιάζει ηχητικά με τρεις, τρεις, τρεις… κι αναφέρεται σ’ένα δημοτικό ποίημα για ένα φτωχό αμπελουργό που ο Θεός τον μετέτρεψε σε πουλί, λέγοντας…

“Άκου τη λαλιά του τη χρυσή
Τρεις, τρεις ,τρεις παράδες το κρασί
λέει και διαλαλεί
το κρασί που πάμφθηνα πουλεί.”

“Πέρδικα στο αmπέλι” – Ασύρτικο

Το ξεχωριστό Ασύρτικο του κτήματος πήρε το όνομα της στοργικής πέρδικας με τα περδικάκια της, η οποία συχνάζει στην Πεντέλη και εμείς φροντίζουμε να βρίσκει στον βιολογικό αμπελώνα μας το ιδανικό περιβάλλον να κάνει τη φωλιά της.

“Αγρίμι” – Ροδίτης, Σαββατιανό

Ο δημιουργός του κτήματος θεωρώντας ότι έπρεπε κάπως να τιμήσει την Κρήτη, τον τόπο που γεννήθηκε κι απέκτησε τις πρώτες του εμπειρίες στην αμπελοκαλλιέργεια, έδωσε το όνομα του εμβληματικού της “Κρι-Κρι”…

«Κλέφτρα Κίσσα»

Το ροζέ του κτήματος, από Merlot και Cabernet Sauvignon, πήρε το όνομά του από την Κίσσα, που τσιμπολογά με περισσή αναίδεια τα σταφύλια του αμπελώνα. Στα αυτιά του μουσικόφιλου ηχεί αμέσως η ομώνυμη όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι ο οποίος την  έγραψε με αφορμή την κατάφορη αδικία μιας υπηρέτριας που καταδικάστηκε σε θάνατο, για την «κλοπή» ενός ασημένιου κουταλιού, την οποία είχε διαπράξει τελικά μία… Κλέφτρα Κίσσα.

“Τρείς Λόφοι” – Αγιωργίτικο

Από την λοφοειδή ανάπτυξη των εκατό τόσων στρεμμάτων του κτήματος με τους τρεις λόφους, στη μέση των οποίων δεσπόζει το πανέμορφο εκκλησάκι του «Αϊ-Γιώργη του Μεθυστή».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μετά από μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από απότομη σκλήρυνση των εμπορικών συνθηκών τόσο διεθνώς όσο και εγχώρια, η αυστραλιανή βιομηχανία οίνου ζητά έκτακτα μέτρα....

REPORTS

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου χαιρετίζει τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νέα Δέσμη Μέτρων για το κρασί που επιτεύχθηκε χθες. Η Δέσμη Μέτρων...

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Το VINSANTO MIKRA THIRA είναι ο πρώτος επιδόρπιος οίνος του οινοποιείου, μια δημιουργία που εξελίχθηκε με αργό ρυθμό και υπομονή...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων έρχονται να αναδείξουν το αίσθημα της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και να μας θυμίσουν ότι οι γιορτές είναι για να μοιράζεσαι!...