Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Χρυσό Βραβείο για το Κτήμα Κοκοτού στα Harpers Design Awards 2021

Οι ετικέτες Gewürztraminer “Τρείς Παράδες”, Ασύρτικο “Πέρδικα στο αμπέλι”, Ροδίτης-Σαββατιανό “Αγρίμι”, η ροζέ “Κλέφτρα Κίσσα” αλλά και το Αγιωργίτικο “Τρείς Λόφοι” βραβεύθηκαν με Χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό Harpers Design Awards 2021.

Τα Harpers Design Awards είναι τα κορυφαία βρετανικά βραβεία που εστιάζουν στον δημιουργικό σχεδιασμό στον κλάδο του ποτού. Στοχεύουν στην ανάδειξη των καλύτερων σε διάφορους τομείς, είτε είναι ήδη καθιερωμένες δουλειές, νέες εμφανίσεις ή απλά ανασχεδιασμός και διοργανώνονται από το περιοδικό HARPERS WINE & SPIRIT. Ως η μοναδική συνδρομητική έκδοση αποκλειστικά για το εμπόριο ποτών, το Harpers Wine & Spirit είναι η βασική πηγή για τους αναγνώστες που αναζητούν έγκυρο και ενημερωμένο περιεχόμενο σε όλο το φάσμα της αλυσίδας παραγωγής, εφοδιασμού και λιανικής για σχεδόν 150 χρόνια!

Το ζητούμενο μας για τις ετικέτες αυτές, ήταν να δοθεί το μήνυμα της Αναγέννησης έπειτα από οποιαδήποτε μεγάλη καταστροφή, έτσι όπως σιγά σιγά η άγρια ζωή επανέρχεται σε έναν τόπο μετά από μία καταστροφική φωτιά που έκανε την άνοιξη να είναι σιωπηλή…

Κάθε μία από τις ετικέτες κρύβει από πίσω της μια ιστορία, μια εικόνα ή έναν ήχο που συνδέεται άρρηκτα με τον οίνο που αγκαλιάζει. Η ζωγράφος Ιόλη Ξιφαρά έδωσε πνοή στην έμπνευση από την οποία δημιουργήθηκε η κάθε ετικέτα και σε συνεργασία με την ομάδα του We Design, δημιούργησαν την εικόνα της κάθε ετικέτας όπως την ξέρετε σήμερα:

 

 «Τρείς Παράδες» – Gewürztraminer

Πήρε το όνομά του από το τιτίβισμα του κρασοπουλιού που προσομοιάζει ηχητικά με τρεις, τρεις, τρεις… κι αναφέρεται σ’ένα δημοτικό ποίημα για ένα φτωχό αμπελουργό που ο Θεός τον μετέτρεψε σε πουλί, λέγοντας…

“Άκου τη λαλιά του τη χρυσή
Τρεις, τρεις ,τρεις παράδες το κρασί
λέει και διαλαλεί
το κρασί που πάμφθηνα πουλεί.”

“Πέρδικα στο αmπέλι” – Ασύρτικο

Το ξεχωριστό Ασύρτικο του κτήματος πήρε το όνομα της στοργικής πέρδικας με τα περδικάκια της, η οποία συχνάζει στην Πεντέλη και εμείς φροντίζουμε να βρίσκει στον βιολογικό αμπελώνα μας το ιδανικό περιβάλλον να κάνει τη φωλιά της.

“Αγρίμι” – Ροδίτης, Σαββατιανό

Ο δημιουργός του κτήματος θεωρώντας ότι έπρεπε κάπως να τιμήσει την Κρήτη, τον τόπο που γεννήθηκε κι απέκτησε τις πρώτες του εμπειρίες στην αμπελοκαλλιέργεια, έδωσε το όνομα του εμβληματικού της “Κρι-Κρι”…

«Κλέφτρα Κίσσα»

Το ροζέ του κτήματος, από Merlot και Cabernet Sauvignon, πήρε το όνομά του από την Κίσσα, που τσιμπολογά με περισσή αναίδεια τα σταφύλια του αμπελώνα. Στα αυτιά του μουσικόφιλου ηχεί αμέσως η ομώνυμη όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι ο οποίος την  έγραψε με αφορμή την κατάφορη αδικία μιας υπηρέτριας που καταδικάστηκε σε θάνατο, για την «κλοπή» ενός ασημένιου κουταλιού, την οποία είχε διαπράξει τελικά μία… Κλέφτρα Κίσσα.

“Τρείς Λόφοι” – Αγιωργίτικο

Από την λοφοειδή ανάπτυξη των εκατό τόσων στρεμμάτων του κτήματος με τους τρεις λόφους, στη μέση των οποίων δεσπόζει το πανέμορφο εκκλησάκι του «Αϊ-Γιώργη του Μεθυστή».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

REPORTS

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...

REPORTS

Τέσσερα νοτιοαφρικανικά οινοποιεία απέσπασαν σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα των World’s 50 Best Vineyards (θέσεις 51-100) για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...