Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Φιλανθρωπική δημοπρασία Sotheby’s για την Όπερα του Παρισιού

Ο οίκος Sotheby’s πρόκειται να πραγματοποιήσει μια φιλανθρωπική δημοπρασία για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων καλλιτεχνικής και πολιτιστικής εκπαίδευσης για νέους και οικογένειες στην Όπερα του Παρισιού, η οποία περιλαμβάνει ένα Jeroboam 5 λίτρων του Château Mouton Rothschild του 2000.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Αρχικά, η πώληση «Auction For Action, Bid For Creation» θα περιλαμβάνει παρτίδες πολλών κατηγοριών, από κοσμήματα μέχρι διακοσμητικά, μοντέρνα και σύγχρονα έργα τέχνης, καθώς και κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από καλλιτέχνες, συλλέκτες, γκαλερί, οίκους μόδας και θαμώνες της Όπερας του Παρισιού.

Βέβαια, το πιο αξιοσημείωτο κομμάτι της δημοπρασίας είναι το 5λιτρο Jeroboam του Château Mouton Rothschild από την «εξαιρετική» σοδειά του 2000, που έχει εκτίμηση προπώλησης 20.000 – 40.000 ευρώ. Η παρτίδα περιλαμβάνει μια μοναδική εμπειρία, η οποία θα δει τον νικητή πλειοδότη και 3 φίλους να περάσουν μια μέρα στο Pauillac και στο Bordeaux, ανακαλύπτοντας το Château Mouton Rothschild και την Όπερα του Μπορντό, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσκεψης στο κελάρι του Mouton, μια γευσιγνωσία τριών σοδειών και μεσημεριανό γεύμα με τον συνιδιοκτήτη του Château Mouton Rothschild Philippe Sereys de Rothschild, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Baron Philippe de Rothschild SA.

Έπειτα, ο συνεργάτης της Σαμπάνιας της Όπερας του Παρισιού, Taittinger, προσφέρει επίσης μια γευστική εμπειρία στο Reims, με ένα δείπνο στο Hôtel Particulier στη Boulevard Ludy στο Reims, και στη συνέχεια μια διαμονή στο Hotel Les Crayères. Θα λάβουν επίσης ένα δώρο με το «coffret cathédrale», ένα κουτί περιορισμένης έκδοσης κατασκευασμένο από πέτρες από τον 800χρονο καθεδρικό ναό της Reims, το οποίο περιέχει ένα μπουκάλι Cuvée Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2000.

Ο στόχος της δημοπρασίας είναι να «ενδυναμώσει τη δέσμευση της Όπερας του Παρισιού στην κοινωνία μέσω πρωτοβουλιών που συγκεντρώνονται γύρω από τρία θεμελιώδη σημεία: να δημιουργήσει, να διατηρήσει και να μεταδώσει», ανέφερε ο Sotheby’s.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διοργανώσουμε την πρώτη μας δημοπρασία, η οποία θα συμβάλει στη χρηματοδότηση των έργων της Όπερας υπέρ της δημιουργίας και της πρόσβασης των νέων γενιών στη μουσική και τον χορό, ώστε η Όπερα του Παρισιού να είναι περισσότερο από ποτέ η Όπερα όλων», δήλωσε ο Alexander Neef, γενικός διευθυντής της Όπερας του Παρισιού.

Ο Mario Tavella, πρόεδρος των Sotheby’s France και Πρόεδρος του Sotheby’s Europe, δήλωσε ότι η Όπερα του Παρισιού «διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σύγχρονη δημιουργία στη Γαλλία και διεθνώς» και ο Sotheby’s «είχε την τιμή να αντηχήσει τις αξίες της δέσμευσης της Όπερας του Παρισιού μέσω αυτής της άνευ προηγουμένου πώλησης».

Η πώληση θα πραγματοποιηθεί στο Grand Foyer του Palais Garnier, στις 30 Ιανουαρίου 2023.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

REPORTS

Tις πέντε διαφορετικές εκφράσεις του Μοσχοφίλερου έρχεται να εκφράσει η Οινοποιία Μπουτάρη, συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας τα στάδια της συγκεκριμένης ποικιλίας, η οποία έχει ταυτιστεί...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.