Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Τρεις περιοχές όπου η ποικιλία Riesling αναδεικνύεται και μεγαλουργεί

Το Riesling , το οποίο προέρχεται από την κοιλάδα του Ρήνου της Γερμανίας, έχει βρει μεγάλη απήχηση παγκοσμίως. Αν και πολλοί συνδέουν αυτό το λευκό σταφύλι με γλυκά κρασιά, η φύση του που αλλάζει τη μορφή του σημαίνει ότι μπορεί να παίξει εξίσου εύκολα τον ρόλο του ξηρού και τραγανού apéritif.

Τυπικά η ποικιλία παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα, είναι επιβλητική και συχνά αποδίδει αρωματικές νότες από πυρηνόκαρπα φρούτα, εσπεριδοειδή και αγιόκλημα που θα σας πείσουν για μια δοκιμή. Εκτός από την Γερμανία υπάρχουν άλλες τρεις περιοχές στις οποίες αυτή η καταπληκτική λευκή ποικιλία κάνει θαύματα. 

Κοιλάδα του Ρήνου, Γερμανία

Αυστραλία 

Αν και παράγεται στην Τασμανία, τη Δυτική Αυστραλία και τη Βικτώρια, το Riesling από τις κοιλάδες Clare και Eden της Νότιας Αυστραλίας θεωρείται ένα  ποιοτικό σημείο αναφοράς. «Η κοιλάδα Clare δίνει ωραία ξηρά στυλ Riesling – έχουμε υπέροχο καιρό, πολλή ηλιοφάνεια, καθαρούς ουρανούς και έναν αμπελώνα που δεν εκτίθεται σε ρύπους», λέει ο Jeffrey Grosset, ιδιοκτήτης και ιδρυτής της Grosset Wines . 

Το πιστοποιημένο βιολογικό οινοποιείο παράγει μια τραγανή με αρώματα λεμονιού και λάιμ εκδοχή του Riesling εδώ και τέσσερεις δεκαετίες. 

Ουγγαρία 

Η Ουγγαρία είναι η πέμπτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία το Riesling είναι η πιο πολύ φυτεμένη ποικιλία μετά τη Γερμανία, την Αλσατία, την Αυστρία και τη Μολδαβία. Για να μην συγχέεται με το Olaszrizling, την ευρέως φυτεμένη τοπική ποικιλία που χρησιμοποιείται κυρίως για χύμα κρασιά, το Riesling της Ουγγαρίας συχνά αποδίδει ποιοτικές εμφιάλωση. 

Φτιαγμένο με σταφύλια που καλλιεργούνται σε όλη τη χώρα, οι διάφορες εμφιαλώσεις και τα μείγματα με βάση το Riesling αποδεικνύονται εξίσου συναρπαστικά. Τα τοπικά στιλ ποικίλουν από ξηρά εμφιαλωμένα που έχουν ζυμωθεί σε δεξαμενές έως αυθόρμητες ζυμώσεις με σταφύλια από παλιά αμπέλια. 

Πολιτεία της Ουάσιγκτον 

Ένα από τα πρώτα σταφύλια που φυτεύτηκαν στην πολιτεία είναι το Riesling, το οποίο πλέον αποτελεί την δεύτερη πιο καλλιεργημένη λευκή ποικιλία της Ουάσιγκτον. Οι παραγωγοί στην κοιλάδα Yakima, στο Ancient Lake και στο Lake Chelan είναι γνωστοί για το στιλ που παράγουν στο οποίο κυριαρχούν αρώματα φρούτων. Σε άλλες περιοχές, οι οινοπαραγωγοί παράγουν ένα παχύρρευστο κρασί με υφή μελιούενώ άλλοι παγώνουν σταφύλια Riesling για την παραγωγή των ice wines . 

Το Chateau Ste. Η Michelle παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός Riesling παγκοσμίως. Ακολουθούν οι μπουτίκ οινοποιοί, όπως ο Chris Figgins, πρόεδρος και διευθυντής της οινοποιίας των οικογενειών Figgins Family Wine Esta της Walla Walla , ο οποίος προβλέπει έναν ερχόμενο κρασί με στυλ. «Ενώ υπάρχουν πολλά γλυκά έως ξηρά παραδείγματα, πιστεύω πραγματικά ότι το μέλλον ανήκει στα ξηρά Rieslings για τη διαφάνεια και την πολυπλοκότητά τους», λέει. 

Πηγή: winemag

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Gambero Rosso, ένας από τους πιο διάσημους οδηγούς κρασιού της Ιταλίας, αναγνωρισμένος για τις έγκυρες κριτικές και αξιολογήσεις των ιταλικών κρασιών, έχει ανακηρύξει...

REPORTS

Πάντα λιγότερο κρασί. Η νέα προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης συγκομιδής για το 2024, αντανακλά αποδόσεις χαμηλών όγκων. Η αποτίμηση αυτής της μικρής...

REPORTS

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία)...

REPORTS

Το Consorzio del Vino Brunello di Montalcino έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες προβλέψεις για τον τρύγο του 2024, ο οποίος επηρεάζεται από συγκεκριμένες κλιματολογικές...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...