Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Vinsanto του Οινοποιείου Χατζηδάκη επάξιος εκπρόσωπος στην VINOBLE 2022

Η VINOBLE 2022 έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς επαγγελματίες του κρασιού αλλά και οινόφιλους να δοκιμάσουν ξανά το Vinsanto του Οινοποιείου Χατζηδάκη , το οποίο έλαβε τις καλύτερες κριτικές και εκπροσώπησε επάξια τη Σαντορίνη.

του Ζήση Πανάγου

Από τις 29 έως τις 31 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Χερέθ της Ισπανίας η Διεθνής Έκθεση γλυκών κρασιών VINOBLE 2022, στο πλαίσιο της οποίας η ομάδα του Οινοποιείου Χατζηδάκη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το επετειακό Vinsanto, εσοδείας 2004, που είναι 16 χρόνια παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια. Την ομάδα του Οινοποιείου εκπροσώπησαν η Στέλλα Χατζηδάκη (Οινοποιός), ο Σπύρος Παπανδρέου (Επικεφαλής Οινολόγος) και η Αγγελική Καρακώστα (Τμήμα Επικοινωνίας και Φιλοξενίας.

Η VINOBLE 2022 έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς επαγγελματίες του κρασιού αλλά και οινόφιλους να δοκιμάσουν ξανά το Vinsanto Χατζηδάκη , το οποίο έλαβε τις καλύτερες κριτικές και εκπροσώπησε επάξια τη Σαντορίνη. Πολλοί ήταν και εκείνοι που τους δόθηκε για πρώτη φορά η ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα ελληνικό κρασί. Αυτό τους έδωσε το κίνητρο να αναζητήσουν, όπως είπαν, και τα υπόλοιπα κρασιά της Ελλάδας, κάτι που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στην ομάδα μας.

H Διεθνής Έκθεση VINOBLE λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια στο “The Alcázar of Jerez”, ένα συγκρότημα φρουρίου που χτίστηκε μεταξύ XII και XVIII αιώνα, του οποίου η ιστορική αξία είναι σε πλήρη αρμονία με την αρχοντιά των κρασιών που εκτίθενται στην έκθεση. Είναι επίσης ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πόλης, και το παλαιότερο, και η ομορφιά του θαμπώνει όλους όσους το επισκέπτονται. Η λέξη “alcázar” προέρχεται από το αραβικό “al-qasr” που ορίζει μια ομάδα κτιρίων που περιβάλλονται από τοίχους που σχηματίζουν ένα αμυντικό συγκρότημα και βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Χερέθ.

25 ΧΡΟΝΙΑ Οινοποιείο Χατζηδάκη

Το έτος 2022 αποτελεί επετειακή και ξεχωριστή χρονιά καθώς το Οινοποιείο Χατζηδάκη γιορτάζει τα 25 χρόνια από την ίδρυση του. Στόχος όπως λένε, οι συντελεστές του είναι η παραγωγή οίνων ποιότητας, σε περιορισμένες ποσότητες και προσανατολισμένους στην έκφραση του terroir της Σαντορίνης, μέσα από τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού, κάνοντας αποκλειστικά ζυµώσεις µε ιθαγενείς ζύμες. Τα κρασιά του Οινοποιείουδεν έχουν προσθήκη χηµικών παραγόντων, αφήνουμε τον χρόνο να τα ωριμάσει και εµφιαλώνονται αφιλτράριστα.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η πολυαναμενόμενη εκδήλωση «Αφρός και Νέκταρ 2024» αν μη τι άλλο αποζημίωσε όσους βρέθηκαν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο «Φάρο» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα...

REPORTS

Η spiritsEUROPE παρουσίασε τον χάρτη πορείας «Objective 2030» για μια ανοικτή εμπορική πολιτική της ΕΕ που θα προωθεί την ανταγωνιστικότητα, την ανθεκτικότητα και την...

REPORTS

Η καινοτομία στην επωνυμία και τη συσκευασία των κρασιών καθίσταται κρίσιμη στρατηγική, καθώς οι παραγωγοί επιδιώκουν να προσελκύσουν νεότερους καταναλωτές και να διατηρήσουν τη...

REPORTS

Η Κομισιόν ζήτησε την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου επίσημα διαβουλεύσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) σχετικά με τα προσωρινά μέτρα αντιντάμπινγκ που επέβαλε η Κίνα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...