Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Το Bonterra γίνεται το πρώτο κλιματικά ουδέτερο κρασί βιολογικής καλλιέργειας

Το Bonterra Organic Vineyards πέτυχε επίσημα την πιστοποίηση «κλιματικά ουδέτερης» για το σύνολο της επιχείρησής της και αποκάλυψε το αποτύπωμα άνθρακα της.

Η πιστοποίηση καθιστά το βιολογικό οινοποιείο παράδειγμα για άλλες επωνυμίες που θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποκαλύψουν τις εκπομπές τους καθώς και να βοηθήσουν τη βιομηχανία γενικά να δεσμευτεί για τους στόχους μείωσης και να επικοινωνήσει ανοιχτά και με διαφάνεια με τους καταναλωτές σχετικά με τον αντίκτυπό τους στο κλίμα.

Η αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Bonterra, Rachel Newman, δήλωσε: «Ό,τι έχει τιμή έχει κόστος για τον πλανήτη. Η κλιματική κρίση απαιτεί να δράσουμε τώρα και να ενεργήσουμε με τόλμη. Το να μοιραστούμε δημόσια το αποτύπωμα των εκπομπών μας και να αναλάβουμε την ευθύνη με έναν πραγματικά ξεκάθαρο, ανοιχτό τρόπο ήταν σημαντικό για εμάς, και έπρεπε να γίνει τώρα, όχι σε πέντε, δέκα ή τριάντα χρόνια».

Την ώρα που πιστοποιούνταν ως κλιματικά ουδέτερη, η Bonterra αποκάλυψε ότι, κατά μέσο όρο, ένα μπουκάλι κρασί της (750 ml) δημιουργεί 1,54 κιλά εκπομπών ισοδύναμων με διοξείδιο του άνθρακα (CO2e).

Προσφέροντας αυτό το επίπεδο διαφάνειας και λογοδοσίας στους καταναλωτές, η Bonterra στοχεύει να αναδείξει και να ενσωματώσει τις οικολογικές πρακτικές της, συμπεριλαμβανομένης της αναγεννητικής γεωργίας, της 100% χρήσης πράσινης ενέργειας στο οινοποιείο και της προηγμένης διαχείρισης νερού, για να δείξει την πιστοποίηση σε επίπεδο προϊόντος που είναι κατανοητή.

Η Bonterra συνεργάστηκε με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Climate Neutral για να καλύψει όλα τα πεδία των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που δημιουργούνται στο ταξίδι των κρασιών Bonterra, σε όλο τον κύκλο ζωής του.

Το 2020, το 37,2% των εκπομπών της Bonterra προέρχεται από συσκευασίες και υλικά, το 25,2% από τη ναυτιλία, το 16,5% από την παραγωγή, το 16,1% από τη γεωργία και τα σταφύλια και το 5% από τις μετακινήσεις και τα ταξίδια των εργαζομένων. Από τότε, η Bonterra έχει αντισταθμίσει το 110% του αποτυπώματός της μέσω υπεύθυνων πιστώσεων άνθρακα που προέρχονται από τρίτους, βασισμένες στη φύση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Climate Neutral, Austin Whitman, δήλωσε: «Κάθε εταιρεία θα πρέπει να μπορεί να ποσοτικοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο προσθέτει στην κλιματική κρίση, ακριβώς όπως κάθε εταιρεία κατανοεί τα έσοδα και τα έξοδά της. Αλλά οι περισσότερες εταιρείες δεν το κάνουν, και ακόμη λιγότερες λαμβάνουν άμεσα μέτρα για την εξάλειψη των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τους. Υπάρχει μια ευκαιρία για τους καταναλωτές και τις επωνυμίες να συνεργαστούν για να επαναπροσδιορίσουν τη δράση για το κλίμα ως κάτι φιλόδοξο, άμεσο και συνεχές. Ως μέρος της επίτευξης της πιστοποίησής της για κλιματικά ουδέτερη, η Bonterra μέτρησε και αντιστάθμισε τις προηγούμενες εκπομπές της και ξεκίνησε το ουσιαστικό έργο της περαιτέρω μείωσης των εκπομπών της, δείχνοντας ότι η βιομηχανία κρασιού μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη μετάβαση προς έναν κόσμο καθαρό μηδέν».

Ο διευθυντής αναγεννητικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας της Bonterra, Jess Baum, δήλωσε: «Το ουδέτερο κλίμα είναι ένα πρώτο βήμα, που επιτρέπει τη διαφάνεια σε επίπεδο επωνυμίας και σε επίπεδο προϊόντος για τους καταναλωτές, και αναγνωρίζουμε ότι οι πιστώσεις άνθρακα δεν είναι μια μακροπρόθεσμη αναγεννητική στρατηγική», αλλά εξήγησε ότι «υπό το φως της κλιματικής κρίσης, δεν μπορούμε να αφήσουμε το τέλειο να γίνει ο εχθρός του καλού. Η μέτρηση και η αντιστάθμιση όλου του άνθρακα που δημιουργείται από τον αμπελώνα μέχρι το ράφι είναι ένας τρόπος για να αναλάβουμε αξιόπιστα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ παράλληλα εργαζόμαστε για τη βελτίωση της επιχείρησής μας».

Ο Baum πρόσθεσε: «Ενθαρρύνω όλους στον κλάδο μας και πέρα ​​από αυτό να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στο συνολικό τους αποτύπωμα εκπομπών και να εντοπίσουν τα hot spots. Ο μόνος λάθος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να μην κάνετε τίποτα απολύτως. Όλοι έχουμε έναν ρόλο να παίξουμε και η συνεργασία μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Gambero Rosso, ένας από τους πιο διάσημους οδηγούς κρασιού της Ιταλίας, αναγνωρισμένος για τις έγκυρες κριτικές και αξιολογήσεις των ιταλικών κρασιών, έχει ανακηρύξει...

REPORTS

Πάντα λιγότερο κρασί. Η νέα προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης συγκομιδής για το 2024, αντανακλά αποδόσεις χαμηλών όγκων. Η αποτίμηση αυτής της μικρής...

REPORTS

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία)...

REPORTS

Το Consorzio del Vino Brunello di Montalcino έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες προβλέψεις για τον τρύγο του 2024, ο οποίος επηρεάζεται από συγκεκριμένες κλιματολογικές...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...