Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο Open Day Workshops στην Πάτρα από το WSET

Το Wine & Spirit Professional Center (W.S.P.C.) – το κορυφαίο WSET Wine School της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ο πρόεδρος του, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, πραγματοποίησαν για πρώτη φορά Open Day Workshops, παρουσιάζοντας την γκάμα των εκπαιδευτικώνπρογραμμάτων στο κοινό της Αχαΐας.

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, 90 επαγγελματίες από τις αγορές διανομής & αντιπροσώπευσης κρασιών καθώς και από τις αγορές της εστίασης και του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από κοντά και δια στόματος του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW για τα προγράμματα και τους τίτλους σπουδών του W.S.P.C.

Οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν την αξία της οινικής εκπαίδευσης μέσα από μια διαδικασία που συνδύαζε την ενημέρωση με την επιμόρφωση αλλά και τη διασκέδαση. Είχαν εξάλλου την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα εύρος κρασιών όπως το:

  • Heggies Chardonnay (2016)
  • Ιδιωτική Συλλογή Αντωνόπουλος Ερυθρό (2017)
  • Μοσχάτο Ρίου Πατρών Παρπαρούση (2016)
  • Ιδιωτική Συλλογή Αντωνόπουλος Λευκό (2019)
  • Yalumba Coonawarra Cabernet Sauvignon (2016)
  • και Μαυροδάφνη Πατρών «601»

Ακόμα μπόρεσαν να ενημερωθούν για το κύρος και την παγκόσμια ισχύ & αναγνώριση που παρέχει το W.S.P.C., σε συνεργασία με το Wine & Spirits Education Trust (WSET) και το Court of Master Sommeliers (CMS) της Αγγλίας. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά που για πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να γνωρίσω υποψήφιους σπουδαστές μας από κοντά, πραγματοποιώντας εξαιρετικά workshops, αντιπροσωπευτικά του εκπαιδευτικού έργου που κάνει το W.S.P.C., και μάλιστα εγκαινιάζοντάς τα στην Πάτρα, στο πλέον ιστορικό οινοποιείο της Ελλάδας, την Achaia Clauss! Όλο αυτό συνδιοργανώθηκε με τη συμβολή των Πατρινών επαγγελματιών και του wine2wine».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αρχίσει να διεισδύει σε κάθε πτυχή του κόσμου του κρασιού, μεταμορφώνοντας έναν τομέα που μέχρι πρόσφατα βασιζόταν κυρίως στην εμπειρία,...

REPORTS

Αλλαγές στην υποβολή των δηλώσεων παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας και αποθεμάτων στον αμπελοοινικό τομέα προβλέπει τροποποιητική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, που αναρτήθηκε...

REPORTS

Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης κρασιού που δεν εκσυγχρονίζουν την τεχνολογική τους υποδομή και δεν επενδύουν στην ψηφιακή μετάβαση φαίνεται πως θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν...

REPORTS

Το δελτίο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι το αμπέλι βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής, κυρίως για τις πρώιμες επιτραπέζιες ποικιλίες....

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.