Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο Open Day Workshops στην Πάτρα από το WSET

Το Wine & Spirit Professional Center (W.S.P.C.) – το κορυφαίο WSET Wine School της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ο πρόεδρος του, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, πραγματοποίησαν για πρώτη φορά Open Day Workshops, παρουσιάζοντας την γκάμα των εκπαιδευτικώνπρογραμμάτων στο κοινό της Αχαΐας.

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, 90 επαγγελματίες από τις αγορές διανομής & αντιπροσώπευσης κρασιών καθώς και από τις αγορές της εστίασης και του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από κοντά και δια στόματος του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW για τα προγράμματα και τους τίτλους σπουδών του W.S.P.C.

Οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν την αξία της οινικής εκπαίδευσης μέσα από μια διαδικασία που συνδύαζε την ενημέρωση με την επιμόρφωση αλλά και τη διασκέδαση. Είχαν εξάλλου την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα εύρος κρασιών όπως το:

  • Heggies Chardonnay (2016)
  • Ιδιωτική Συλλογή Αντωνόπουλος Ερυθρό (2017)
  • Μοσχάτο Ρίου Πατρών Παρπαρούση (2016)
  • Ιδιωτική Συλλογή Αντωνόπουλος Λευκό (2019)
  • Yalumba Coonawarra Cabernet Sauvignon (2016)
  • και Μαυροδάφνη Πατρών «601»

Ακόμα μπόρεσαν να ενημερωθούν για το κύρος και την παγκόσμια ισχύ & αναγνώριση που παρέχει το W.S.P.C., σε συνεργασία με το Wine & Spirits Education Trust (WSET) και το Court of Master Sommeliers (CMS) της Αγγλίας. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά που για πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να γνωρίσω υποψήφιους σπουδαστές μας από κοντά, πραγματοποιώντας εξαιρετικά workshops, αντιπροσωπευτικά του εκπαιδευτικού έργου που κάνει το W.S.P.C., και μάλιστα εγκαινιάζοντάς τα στην Πάτρα, στο πλέον ιστορικό οινοποιείο της Ελλάδας, την Achaia Clauss! Όλο αυτό συνδιοργανώθηκε με τη συμβολή των Πατρινών επαγγελματιών και του wine2wine».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...

REPORTS

Τέσσερα νοτιοαφρικανικά οινοποιεία απέσπασαν σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα των World’s 50 Best Vineyards (θέσεις 51-100) για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...