Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το καλό κρασί αγαπάει την Ορµύλια Χαλκιδικής και βρίσκει έκφραση στην SERMYLI

Η οικογενειακή επιχείρηση µε την επωνυµία «ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΚΕ» ιδρύθηκε το 2017 µε µέλη τους Θανάση, Χάρη και Ανίζα Παπαθανασίου και έδρα την Ορµύλια Χαλκιδικής. Αφορµή υπήρξε η πολυετής εµπειρία του Θ. Παπαθανασίου στην αµπελοκαλλιέργεια και την οινοπαραγωγή ήδη από το 1995 µε τις φυτεύσεις στον αµπελώνα της Ορµύλιας να ξεκινούν το 1996.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι Ασύρτικο, Βιδιανό, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Μοσχάτο Αµβούργου, Μαυροδάφνη, Ξινόµαυρο στις ελληνικές και οι διεθνείς Chardonnay, Cab. Sauvignon, Merlot, Syrah, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer. Βασική σειρά κρασιών του Οινοποιείου είναι η SERMYLI, της οποίας το όνοµα προέρχεται από τη Σερµύλη, αρχαία ονοµασία της Ορµύλιας µε την ετικέτα να είναι εµπνευσµένη από ιππέα που απεικονίζεται σε αρχαίο νόµισµα του 5ου αι. π.Χ. που βρέθηκε στην περιοχή.

Πιο συγκεκριµένα η σειρά περιλαµβάνει:

■ SERMYLI 2021 Οίνος Ροζέ Ξηρός ΠΓΕ Χαλκιδική από Ξινόµαυρο, ένα φινετσάτο φρέσκο κρασί, µε αρώµατα πετροκέρασου, βατόµουρου, δεντρολίβανου.

■ SERMYLI 2021 Οίνος Λευκός Ξηρός ΠΓΕ Χαλκιδική από Chardonnay και Gewürztraminer µε το Chardonnay να έχει εγκλιµατισθεί πλήρως στο κλίµα της Χαλκιδικής και παράγει αρωµατικά κρασιά µε καλό σώµα και µεγάλη επίγευση ενώ το Gewürztraminer συµβάλλει στην αρωµατική πολυπλοκότητα.

■ SERMYLI 2015 Οίνος Ερυθρός Ξηρός ΠΓΕ Χαλκιδική από Merlot, Cabernet και Syrah. Οι τρεις γαλλικές ποικιλίες οινοποιούνται µαζί µε προζυµωτική εκχύλιση, παραµένουν για 12 µήνες σε νέα δρύινα βαρέλια Αµερικής και 12 µήνες τουλάχιστον στη φιάλη. Ένα µεστό κρασί, πλούσιο σε τανίνες µε αρώµατα ώριµων κόκκινων φρούτων, συνδυασµένο αρµονικά µε βανίλια και καπνό από το βαρέλι. Μπορεί να παλαιωθεί ακόµη για 3-5 χρόνια. Επίσης στις ετικέτες του Κτήµατος ανήκει η ROSA ΜΙΑ 2021 Οίνος Ροζέ Ηµίξηρος ΠΓΕ Χαλκιδική από Ξινόµαυρο µε χρήση προζυµωτικής εκχύλισης και τυπική οινοποίηση για ροζέ. Ένα ισορροπηµένο αρωµατικό κρασί, µε αρώµατα φράουλας, δεντρολίβανου, νότες ντοµάτας βουτύρου και µελιού. Οινολόγος του Κτήµατος Παπαθανασίου είναι η απαράµιλλη Αγγελική Μπίµπα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...