Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην Αθήνα το Peloponnese Wine Festival, σε πρώτο πλάνο οι γηγενείς ποικιλίες

Οι παραγωγοί του Πελοποννησιακού Αμπελώνα επιστρέφουν στην Αθήνα με το Peloponnese Wine Festival 2025 για να συναντήσουν επαγγελματίες και φίλους του κρασιού τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου από τις 12:00 έως τις 21:00, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Η φετινή διοργάνωση θα υποδεχτεί 50 οινοποιεία στην αίθουσα Αφροδίτη, σε μια ultra-premiumπαρουσίαση των καλύτερων κρασιών της Πελοποννήσου.

Όπως κάθε χρόνο η εκδήλωση εστιάζει πάνω στις πολυάριθμες γηγενείς ποικιλίες του Πελοποννησιακού αμπελώνα και στις ζώνες παραγωγής κρασιών που συνθέτουν μια εξαιρετικά πλούσια οινική εικόνα. Στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη οι παραγωγοί βγάζουν από το «καπέλο» τους νέες σοδειές, γεμάτες φρεσκάδα και ενέργεια αλλά και χρονιές που έως τώρα φύλαγαν στο κελάρι τους για να αναπτύξουν βάθος και πολυπλοκότητα.

Η εκδήλωση αποτελεί πόλο έλξης για κάθε οινόφιλο, καθώς προσφέρει κάτι περισσότερο από τα συνηθισμένα: πειραματικές εμφιαλώσεις, καινοτόμες τεχνικές οινοποίησης, κρασιά ήπιων παρεμβάσεων και δημιουργίες που αποτυπώνουν τη φαντασία και το πάθος των παραγωγών. Ο μεγαλύτερος αμπελώνας της Ελλάδας, με την πληθώρα των αμπελουργικών περιοχών του – από ορεινά τοπία μέχρι παραθαλάσσια αμπελοτόπια – προσφέρει το ιδανικό υπόβαθρο για την ανάδειξη της δυναμικής του ελληνικού κρασιού και των στοιχείων που το κάνουν μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Μιλάμε για την «απόλυτη» εκδήλωση για κάθε λάτρη του κρασιού, επαγγελματία ή οινόφιλο.

Παράλληλη Εκδήλωση: Peloponnese 2040 / 14:00 – 20:00

Φέτος, οι παραγωγοί της Πελοποννήσου κάνουν ένα βήμα παραπέρα, προσκαλώντας το κοινό, μέσα από τη δράση Peloponnese 2040 – Δοκιμάζοντας το μέλλον, να ανακαλύψει όλα όσα τους εμπνέουν και τους απασχολούν για το μέλλον. Σε μια παράλληλη γευσιγνωσία (walk in tasting), με την κύρια έκθεση, θα παρουσιαστούν κρασιά που οδηγούν την Πελοπόννησο στην επόμενη μέρα και τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, όπως αυτή της κλιματικής αλλαγής. Ο Πελοποννησιακός αμπελώνας, πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή του, αποτελεί σημείο αναφοράς για το μέλλον του ελληνικού κρασιού συνολικά.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο οινικός τουρισμός στην Ινδία εξελίσσεται σε μια ζωντανή εμπειρία για τους λάτρεις του κρασιού που αναζητούν κάτι περισσότερο από μια απλή γευσιγνωσία.

REPORTS

Το πρώτο τρίμηνο του 2025 λόγω των ασταθών αγορών και της γεωπολιτικής έντασης, επηρέασε την ζήτηση για εκλεκτό κρασί, η οποία σύμφωνα με τελευταία...

REPORTS

Η Αγγλία έχει ήδη τη φήμη για τα σπουδαία αφρώδη κρασιά, καθώς η κλιματική αλλαγή μετατοπίζει το επίκεντρο της παραγωγής κρασιού.

REPORTS

Την Τετάρτη, 23 Απριλίου 2025, δημοσιεύτηκε έκθεση με τίτλο «Ανάλυση της αμερικανικής αγοράς κρασιού» και η ανάλυση περιλαμβάνει: την κατάσταση των αμπελώνων το 2024,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ξεχωρίζει µεταξύ των δενδρωδών καλλιεργειών το αµπέλι, τόσο για την λεπτοµέρεια που απαιτεί στο κοµµάτι της θρέψης όσο και για την ευκολία µε την...

REPORTS

Το πρώτο τρίμηνο του 2025 λόγω των ασταθών αγορών και της γεωπολιτικής έντασης, επηρέασε την ζήτηση για εκλεκτό κρασί, η οποία σύμφωνα με τελευταία...

REPORTS

Η Αγγλία έχει ήδη τη φήμη για τα σπουδαία αφρώδη κρασιά, καθώς η κλιματική αλλαγή μετατοπίζει το επίκεντρο της παραγωγής κρασιού.

REPORTS

Ο οινικός τουρισμός στην Ινδία εξελίσσεται σε μια ζωντανή εμπειρία για τους λάτρεις του κρασιού που αναζητούν κάτι περισσότερο από μια απλή γευσιγνωσία.