Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην Αθήνα το Peloponnese Wine Festival, σε πρώτο πλάνο οι γηγενείς ποικιλίες

Οι παραγωγοί του Πελοποννησιακού Αμπελώνα επιστρέφουν στην Αθήνα με το Peloponnese Wine Festival 2025 για να συναντήσουν επαγγελματίες και φίλους του κρασιού τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου από τις 12:00 έως τις 21:00, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Η φετινή διοργάνωση θα υποδεχτεί 50 οινοποιεία στην αίθουσα Αφροδίτη, σε μια ultra-premiumπαρουσίαση των καλύτερων κρασιών της Πελοποννήσου.

Όπως κάθε χρόνο η εκδήλωση εστιάζει πάνω στις πολυάριθμες γηγενείς ποικιλίες του Πελοποννησιακού αμπελώνα και στις ζώνες παραγωγής κρασιών που συνθέτουν μια εξαιρετικά πλούσια οινική εικόνα. Στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη οι παραγωγοί βγάζουν από το «καπέλο» τους νέες σοδειές, γεμάτες φρεσκάδα και ενέργεια αλλά και χρονιές που έως τώρα φύλαγαν στο κελάρι τους για να αναπτύξουν βάθος και πολυπλοκότητα.

Η εκδήλωση αποτελεί πόλο έλξης για κάθε οινόφιλο, καθώς προσφέρει κάτι περισσότερο από τα συνηθισμένα: πειραματικές εμφιαλώσεις, καινοτόμες τεχνικές οινοποίησης, κρασιά ήπιων παρεμβάσεων και δημιουργίες που αποτυπώνουν τη φαντασία και το πάθος των παραγωγών. Ο μεγαλύτερος αμπελώνας της Ελλάδας, με την πληθώρα των αμπελουργικών περιοχών του – από ορεινά τοπία μέχρι παραθαλάσσια αμπελοτόπια – προσφέρει το ιδανικό υπόβαθρο για την ανάδειξη της δυναμικής του ελληνικού κρασιού και των στοιχείων που το κάνουν μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Μιλάμε για την «απόλυτη» εκδήλωση για κάθε λάτρη του κρασιού, επαγγελματία ή οινόφιλο.

Παράλληλη Εκδήλωση: Peloponnese 2040 / 14:00 – 20:00

Φέτος, οι παραγωγοί της Πελοποννήσου κάνουν ένα βήμα παραπέρα, προσκαλώντας το κοινό, μέσα από τη δράση Peloponnese 2040 – Δοκιμάζοντας το μέλλον, να ανακαλύψει όλα όσα τους εμπνέουν και τους απασχολούν για το μέλλον. Σε μια παράλληλη γευσιγνωσία (walk in tasting), με την κύρια έκθεση, θα παρουσιαστούν κρασιά που οδηγούν την Πελοπόννησο στην επόμενη μέρα και τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, όπως αυτή της κλιματικής αλλαγής. Ο Πελοποννησιακός αμπελώνας, πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή του, αποτελεί σημείο αναφοράς για το μέλλον του ελληνικού κρασιού συνολικά.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...

REPORTS

Τέσσερα νοτιοαφρικανικά οινοποιεία απέσπασαν σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα των World’s 50 Best Vineyards (θέσεις 51-100) για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...