Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Τα 15 οινοποιεία του Codorníu που θα είναι 100% βιολογικά έως το 2024

Ο μεγαλύτερος παραγωγός οργανικών προϊόντων Cava στον κόσμο, ο Raventós Codorníu, ανακοίνωσε την πρόθεση του να μετατρέψει σε 100% βιολογική ολόκληρη την αμπελουργική του έκταση, η οποία περιλαμβάνει 15 οινοποιεία, έως το 2024.

του Ζήση Πανάγου

Η εταιρεία περιέγραψε το σχέδιό της να διασφαλίσει ότι όλα τα σταφύλια που καλλιεργούνται για τα οινοποιεία της, στην Ισπανία, την Αργεντινή και την Καλιφόρνια θα παράγονται βιολογικά εντός τριών ετών, σημειώνοντας μάλιστα και την εξέχουσα θέση που κατέχει στην παραγωγή αφρώδη οίνου Cava στην Ισπανία.

Ανέφερε επίσης, ότι τα εμπορικά σήματα Cava Parxet, Titiana και Raimat ήταν επί του παρόντος πιστοποιημένα βιολογικά, με τα ακόλουθα οινοποιεία να υποβάλλονται σε τριετή μετάβαση στην προσέγγιση: Mont-Ferrant, Raventós d’Alella, Scala Dei, Poblet, Portal del Montsant, Legaris και Bodegas Bilbaínas.

Σύμφωνα με τη δήλωση, η Raventós Codorníu πουλά επί του παρόντος 4,77 εκατομμύρια φιάλες βιολογικής Cava ετησίως, που αντιπροσωπεύει το 35% της παγκόσμιας αγοράς, καθιστώντας τον όμιλο τον μεγαλύτερο παραγωγό βιολογικής Cava στον κόσμο.

Όσον αφορά την έκταση του αμπελώνα, ο όμιλος έχει 3.570 στρέμματα, εκ των οποίων το 50% είναι πιστοποιημένα βιολογικά και το άλλο 50% υπόκεινται στη μετατροπή σε βιολογική πιστοποίηση, με το 88% του συνόλου να έχει λάβει τη διαπίστευση μέχρι το τέλος του του χρόνου.

Ο κατάλογος των οινοποιείων που ανήκουν στον όμιλο, και η τρέχουσα βιολογική τους κατάσταση, παρατίθεται παρακάτω:

  • Parxet – βιολογικό
  • Τιτιάνα – βιολογικό
  • Raimat – βιολογικό
  • Mont-Ferrant – σε μετάβαση
  • Raventós Alella – σε μεταβατικό στάδιο
  • Scala Dei – σε μετάβαση
  • Abadia de Poblet – σε μετάβαση
  • Portal del Montsant – σε μετάβαση
  • Λέγκαρης – σε μετάβαση
  • Bodegas Bilbaínas – σε μετάβαση
  • Codorníu – σε μετάβαση
  • Septima – σε μετάβαση
  • Artesa – σε μετάβαση
  • Μπαχ – σε μετάβαση
  • Nuviana – σε μετάβαση

Ως μέρος της δέσμευσης του Raventós Codorníu για βιωσιμότητα, ο όμιλος βρίσκεται στη διαδικασία ένταξης στο Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών και έχει εγκρίνει αρκετούς από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), οι οποίοι περιλαμβάνουν τη διασφάλιση ότι το 50% της ενέργειας που παράγεται στα κέντρα του προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα τρεις φωτοβολταϊκούς σταθμούς και μια εγκατάσταση βιομάζας που ικανοποιούν το 10% των ενεργειακών αναγκών της στην Ισπανία.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Ο παγκόσμιος οινικός κλάδος μετέβη στο 2025 μέσα σε μια περίοδο βαθιάς προσαρμογής, όπου η κατανάλωση μειώνεται αισθητά, αλλά η ζήτηση για ποιοτικότερο κρασί...