Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Συνεταιρισμοί Champagne στρέφονται στη βιολογική καλλιέργεια

Η Union Auboise κυκλοφόρησε την πρώτη βιολογικά πιστοποιημένη σαμπάνια του συνεταιρισμού με την ετικέτα Devaux, ενώ ο Όμιλος Terroirs & Vignerons de Champagne παρουσίασε ένα Vin Biologique με την επωνυμία Nicolas Feuillatte.

Το νέο cuvée της Union Auboise που ονομάζεται Devaux ‘Coeur de Nature’ Organic NV, προέρχεται από μια διατομή πιστοποιημένων αμπελώνων βιολογικής καλλιέργειας στο Côte des Bar, όπου είναι σε εξέλιξη η αντικατάσταση των αμπελώνων σε βιολογικές καλλιέργειες των. Επί του παρόντος πρόσβαση σε 50 εκτάρια που είναι πιστοποιημένα. Αυτά βρίσκονται κυρίως στο Vallée de l’Ource που διασχίζει το Essoyes.

Φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από Pinot Noir, για το οποίο φημίζεται η περιοχή, το 70% της βασίζεται στην καλή σοδειά του 2019 με 30% αποθεματικό κρασί και περιεκτικότητα σε σάκχαρα 5 γραμμάρια/λίτρο.

Ο επικεφαλής οινοποιός της Union Auboise, Michel Parisot, λέει ότι περίμεναν να κυκλοφορήσουν το κρασί μέχρι να αισθανθεί ότι υπήρχαν αρκετά διαφορετικά γλεύκη για να κάνει ένα καλό μείγμα, αλλά δήλωσε τελικά ότι δεν αναζητά το ίδιο επίπεδο πολυπλοκότητας σε αυτό το κρασί όπως στο Devaux, Cuvée ‘D’. Η έμφαση δίνεται περισσότερο στις απλές γεύσεις φρέσκων φρούτων για να δημιουργηθεί μια προσιτή σαμπάνια.

Η επωνυμία Nicolas Feuillatte, κατασκευασμένη από τον συνεταιρισμό CVC Chouilly που αποτελεί πλέον μέρος του mega Terroirs & Vignerons de Champagne Group που περιλαμβάνει το Castelnau, μόλις κυκλοφόρησε ένα πιστοποιημένο cuvée Vin Biologique που ονομάζεται Nicolas Feuillatte Collection Organic Extra Brut. Ένα μείγμα από 60% Pinot Noir και 40% Chardonnay, προέρχεται επίσης σε μεγάλο βαθμό από τη νοτιότερη περιοχή Barséquanais με το 40% να προέρχεται από το μεγαλύτερο single cru στη Champagne, το Les Riceys, ενώ το 25% των σταφυλιών προέρχεται από τη Vallée de la Marne. Είναι δημιούργημα εσοδείας του 2013, με υπολλειπόμενα σάκχαρα 4,3 gm/l, τοποθετώντας το στην κατηγορία Extra Brut,

Απευθύνεται στο εμπόριο, ενώ αρχικά κατασκευάζεται σε πολύ μικρές ποσότητες, θα διατίθεται στη Γερμανία, τη Σουηδία και μέσω του καναδικού μονοπωλίου με περιορισμένες μόνο ποσότητες στη Γαλλία μέσω των καταστημάτων της Feuillatte στο οινοποιείο στο Chouilly και στο Παρίσι με τιμή € 39.

Ο επικεφαλής οινοποιός της Feuillatte, Guillaume Roffiaen, λέει ότι ασχολούνται με τη βιολογική γεωργία για περισσότερα από δέκα χρόνια με την πρώτη βιολογική πιστοποιημένη συγκομιδή το 2009, αλλά εκείνη την εποχή μόνο λίγα μέλη συνεταιρισμών καλλιεργούσαν με αυτόν τον τρόπο. Πλέον έχουν περίπου 50 πιστοποιημένους καλλιεργητές.

Σχολιάζοντας το κρασί ο Roffiaen λέει: «Αν και είναι ιδανικό ως απεριτίφ, λόγω της ωριμότητάς του είναι επίσης κατάλληλο για το τραπέζι για να συνοδεύσει απλά και φρέσκα πιάτα».

Πηγή: drinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

REPORTS

Η Δυτική Μακεδονία περνά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, καθώς η Καστοριά φιλοξενεί την εναρκτήρια διεθνή συνδιάσκεψη του EnoGastroDEST, μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τον οινικό και...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η εξόφληση προς τους μετόχους θα ολοκληρωθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών της τελευταίας ημέρας διαπραγμάτευσης.

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Όλοι μιλούν για νούμερα. Εμείς λέμε: ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Η Σαντορίνη δεν είναι απλώς τόνοι σταφυλιών· είναι άνθρωποι, τόπος, μνήμη και...

REPORTS

Καθώς οι προετοιμασίες για το ProWine Mumbai βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο διευθυντής έργων, Rajeev Naresh, εξηγεί γιατί «η συμμετοχικότητα, η οικοδόμηση κοινότητας και...